Close
Påsken 2020 (och tillhörande påsklov)

Påsken 2020 (och tillhörande påsklov)

Påsken 2020 blev en lugn tillställning, inte helt olik tidigare års upplagor. Vår familj skulle ha varit hemma i Nynäshamn den här påskledigheten, oavsett om Covid-19 hade tågat in på scenen eller inte. Men! För jo, det finns ett stort ”men” i den här historian.

De ursprungliga påskplanerna för 2020 bestod av att ha hela huset fullt av syskon och deras familjer, och alltså usch vad tomt det kändes utan dem! I lördags, alltså på självaste påskafton, skulle min systerdotter ha gift sig på Skansen. Efter tre veckors frenetisk renovering och pimpande av den sunkiga ladan på min systers lilla Sturkögård…

lada
Före.

…slutade det med att brudparet gifte sig i en pinterestdrömmig version av samma lada istället, med den närmaste familjen på plats:

lada bröllop
Efter!

Resten av oss fick vara med på en livestreamad länk, helt i enlighet med Coronatidens slogan ”vi ställer inte in, vi ställer om”. Jag är som vanligt djupt imponerad av mina syskons + respektives kreativitet och arbetsförmåga. Jag ser fram emot många roliga tillställningar i den där ladan, finare festinvigning kunde den knappast få!

Påsken 2020 (och tillhörande påsklov)

påsk

Uppe i Nynäshamn roade vi oss på annat sätt.

På påskafton steg jag upp tidigt och gjorde överraskningsfrukost till hela familjen (frukosten är mitt absolut bästa mål på hela dagen, så där lägger jag gärna extra krut!).

påsk

Det har blivit många promenader också, både med och utan barn i släptåg.

påsk

En av kvällarna tog jag med Sebastian på en löprunda, finaste grejen på evigheter! Hoppas det blir en tradition. Att han knappt var andfådd medan jag fick stanna och hämta andan (kunde skylla på att jag var tvungen att ta kort på den vackra kvällen!) behöver vi inte prata om.

påsk

På kvällarna gosade vi ner oss i soffan, och har bland annat tittat på Mowgli: Legend of the Jungle, som var riktigt bra! Lite för äventyrlig för Nelly mellan varven, men det visste vi på förhand och kunde styra bort de scenerna för henne. Har ni lite äldre barn ska ni definitivt se den här tillsammans.

påsk

Påsklovet avslutade vi med äggmålning, och lagom till färgen hade torkat kände jag mig JÄTTEFÄRDIG med påsken för den här gången. Tack och hej påsken 2020, du var fin men jag hade föredragit originalplanerna.


Här kan ni läsa om påsklovet 2019: Påsklov i Nynäshamn – familjetid och kompishäng. Året innan dess var vi också hemma, då bloggade jag om Påsklovsrealism i södra Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close