Close
Påsklov i Nynäshamn: familjetid och kompishäng

Påsklov i Nynäshamn: familjetid och kompishäng

Den kom och gick, påsken 2019. Vi ska i och för sig slappa oss igenom morgondagen också innan påskpyntet packas ner igen, men nu känner jag mig ganska klar med kycklingar, godis och ägg. Vår familj har spenderat påsklovet i Nynäshamn, vilket jag är väldigt nöjd med trots att jag velade in i det sista om jag skulle åka ner till Blekinge eller inte.

Läs mer: FOMO och akut hemlängtan (och hur jag botar den)

Det finns verkligen för- och nackdelar med att ha släkten utspridd över när och fjärran. Nackdelarna? Jag har haft svårt att på riktigt landa här hemma i Nynäshamn. Det har alltid funnits personer och platser att längta efter – Göteborg, Skottland, Skåne, Blekinge och Berlin ligger väldigt långt bort från Nynäshamn. De flesta lov och storhelger spenderar min lilla familj någon annanstans än på hemadressen – men inte den här påsken. Och vet ni? Det var väldigt skönt att bara få vara. Vi har haft tid med flera kompismiddagar, utflykter i närområdet och hemmafix i en perfekt mix.

Påsklov i Nynäshamn

Torö nynäshamn

Trots att vi nyss har spenderat tre långa månader i Thailands strålande solsken njuter vi till fullo av den svenska våren! Det går inte att tröttna på det första pirret i magen av att se påskliljor, gröna skott och rensopade gator. På skärtorsdagen packade vi in oss i bilen för att ta tillvara på sommarkänslorna ute på Torö…

Torö nynäshamn

… en av många vackra öar här ute i Nynäshamns kommun.

nelly

Vi gillar att hänga på Torö Stenstrand, en strand som är vida känd bland Sveriges surfare. Just i torsdags var det alldeles vindstilla och vi njöt för fullt.

Torö nynäshamn

Påskharen hade inte ens vett att lägga godiset i påskägg i år!

Torö nynäshamn

Vi hängde vid stranden ett par timmar…

Torö nynäshamn

… innan vi samlade ihop oss för att åka hem och fortsätta påsklovet med lekdejter och middagar. Och ungefär så har det fortsatt. Jag har ätit enormt god mat hela veckan (tack alla som har förbarmat sig över mig och min Karlskrona-FOMO!) och avslutade på topp med dagens familjedag. Vi plockade upp vårt familjeprojekt efter Thailandsvistelsen, det är för bra för att inte fortsätta. Förra veckan höll Nelly i taktpinnen, i dag var det Tobias tur att bestämma aktivitet. Han tog, till barnens stora lycka, sikte på Aquaarena i Tyresö. Bra val – det är verkligen ett av de bättre familjebaden i Stockholmsområdet.

Jag avslutar inlägget med ett par bilder från min storfamiljs påskfirande på Sturkö…

sturkö påsk
Foto: Kristina Murray

… där det tydligen har varit premiär både på bad- och båtfronten! I sommar ska jag lära mig ratta runt den nyinköpta lilla motorbåten.

sturkö påsk
Sturkö, påsken 2019.

Om jag visar mig oduglig på båtfronten (finns risk för det!) kan jag alltid köra det säkra kortet och hoppa i kanoten istället.

Jag hoppas att er påsk har varit riktigt fin. Nu fortsätter vi mot maj, liljekonvaljer och ännu fler lediga dagar!

6 comments

  1. Låter som en härlig påsk!

    1. Ja, mycket nöjd och laddad med både sol + socker! 🙂

  2. Tycker ert familjeprojekt är en av de bästa idéer som finns. Typ i hela världen.

    1. Haha, fint betyg må jag säga! Vi är mycket nöjda med upplägget allihop. Nästa gång är det min tur att planera, listan på grejer jag vill göra är SÅ LÅNG – tur att vi planerar att fortsätta tills barnen blir vuxna. 🙂

  3. Hemafton är ett vinnande koncept. 😀

    1. Indeed, mycket nöjd med att föra familjetraditionen vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close