Close
Påsklovsrealism i södra Stockholm

Påsklovsrealism i södra Stockholm

Nej, alla åker inte bort över påsklovet. Nej, man behöver inte resa oavbrutet för att kalla sig resebloggare. Ja, jag har ätit alldeles för mycket påskgodis. Nej, det var inte kaos på IKEA trots att vi var där på långfredagen.

Och JA, jag njuter faktiskt av vår påsklovsrealism i södra Stockholm, men jag är också lite, lite irriterad över att vädret totalsinkade mina storslagna planer på att tälta med barnen i Tyresta. Det får bli en annan gång när det är snäppet varmare!

Påsklovsrealism i södra Stockholm

Imorgon är det fredag och därmed sista ”riktiga” lediga skoldagen innan skolan drar igång igen. Jag känner mig alldeles lagom nöjd med ett alldeles lagom påsklov. Det har gått helt enligt plan = vilket innebar att ta dagen som den kommer och inte planera en massa stordåd. Vi var bortbjudna på middag av olika vänner vid tre olika tillfällen under påskhelgen, vilket innebar jackpot för mig som är sådär sugen på att stå och mecka med mat hela lovet.

påsklovsrealism

Barnen har haft lekdejter med både kompisar och kusiner i princip varje dag, vilket verkar ta på krafterna. Här fångade jag dem i och för sig efter två timmars badminton med Tobias, strax innan vi steg ur bilen för dagens kebabmiddag. (Just det, noll fokus på matlagning under det här lovet.)

påsklovsrealism

Själv har jag kunnat jobba en del, idag hade jag avstämningsmöte i Handen med en person som hjälper mig med ekonomin för firman. Ni vet vad ryktet säger va? Alla som går juristlinjen hamnar där för att de är kassa med siffror, i annat fall hade de blivit ekonomer. I mitt fall stämmer det till etthundra procent. Min puls går upp ungefär till det dubbla så fort jag ser ett excelark. Och jag skämtar inte när jag säger att jag fortfarande har återkommande mardrömmar om mattelektionerna från högstadiet och gymnasiet. Efter mötet satte jag mig och jobbade en stund på Biblioteket/Kulturhuset i Haninge centrum, det är en av få platser jag faktiskt tycker om där.

påsklovsrealism

Påsklovsrealismen har också utmynnat i ett besök på IKEA (tjejerna som fick vara på leklandet var överlyckliga, ”varför åker vi inte hit oftare!?”) för att köpa ny vuxenstol åt Nelly. Bebis-stolstiden är long gone.


påsklovsrealism

Jag har också varit flitig med både promenader, styrkepass och löpning. Det är så väldigt mycket lättare att motivera mig när träningsmålen börjar utkristallisera sig och när kvällarna…

påsklovsrealism

… ser ut så här. Tidigare ikväll orkade solen äntligen bryta sig igenom allt det gråa och disiga under min långpromenad runt Nynäshamn. När påsklovsrealism ser ut så här vill jag inte vara någon annanstans. Imorgon satsar vi på påsklovsaktiviteter inne i stan. Sajten ”Barn i Stan” har en toppensida tillägnad påsklovsaktiviteter i Stockholm, jag och Julia har scrollat järnet och har flera olika uppslag att presentera för resten av familjen!

2 comments

  1. Låter som ett härligt lov hemma!

    1. Verkligen! Nu är vi redo för ny skolvecka, sedan är det typ nedräkning till sommarlovet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close