Close
Väskan är packad, nu drar jag till Filippinerna!

Väskan är packad, nu drar jag till Filippinerna!

Sverige är fantastiskt på sommaren, det står jag fast vid. Fast att packa väskan för en avstickare till Filippinerna känns inte fel det heller. Under kommande vecka kommer jag att besöka Manila, Bohol och Palawan efter en inbjudan från Philippines Departement of Tourism.

För ett par veckor sedan skrev jag till en bekant något i stil med att det kändes konstigt att inte ha en enda resa inbokad framöver. Well, det dröjde ett par dagar eller så, sedan var jag inbokad på ett flyg till Filippinerna. Jag kan därmed bocka av ett efterlängtat resmål på min bucketlist. Det var en hel del pussel och pyssel att lösa all familjelogistik med sommarlov och allt, men tack vare en snäll systerdotter och en förstående man (TACK TOBIAS!) verkar det faktiskt lösa sig till det bästa. Om ett par timmar sätter jag mig alltså på tåget mot Köpenhamn för vidare transport till Manila via Istanbul.

karta_polen

Det är med andra ord dags att fila på kartläsningen igen. Faktum är att jag är usel på att läsa kartor! Under orienteringen på högstadiet teamade jag upp mig med en kompis som inte gillade att springa, men däremot var grym på att läsa kartor. Hon letade upp kontrollerna och tolkade märkliga kartsymboler och min uppgift var att springa iväg för att stämpla korten. Win-win! Det är ett rent under att jag några år senare tog mig jorden runt ensam utan att gå vilse en enda gång…

fika_polen

På den här resan känner jag inte en enda kotte, till skillnad från den lyckade Polenresan för några veckor sedan då jag fick nöjet att hänga med mina fellow (resebloggs)kompisar Towe, Katarina och Sofia. Resan till Filippinerna kommer jag att göra tillsammans med fyra journalister: en från Sverige, en från Norge och två från Danmark. Jag kommer förmodligen inte hinna blogga så mycket på plats, men följ mig gärna på Facebook och Instagram där ni hittar mig under @resfredag. So long!


Foto: Sofia Zetterqvist på Fantasiresor

18 comments

 1. Tjo va roligt! Som sagt, allt löser sig om man vill och är beredd på lite pyssel, trix och fix 🙂

  1. Ja, tjohoooo! Tur jag har en förstående och stöttande familj.

 2. Grattis! Såååå spännande, ska bli superkul att läsa dina inlägg 🙂

  1. Verkligen spännande! Från Polen till Filippinerna, bra kontraster där…

 3. Otroligt kul Annika! Sånna här resor tycker jag också är dubbel behållning att lära känna andra spännande människor. Kanske lite extra när får möjlighet till en närmare inblick till en annan mediagrupp – journalister. På min senaste pressresa (som arrangör) så var det jättespännand att ta del av erfarenheter, jobbrutiner, (jobb)behov hos en mix journalister och bloggare.

  Trevlig resa!
  //Rosita

  1. Tack Rosita! Jo, ser fram emot nya bekantskaper!

 4. En sådan drömresa. NJUT NJUT NJUT – och så kommer du hem och berättar för oss i blogg (och podd) efteråt! Kram och ha en underbar resa!

  1. Allt för podden Lisa!!!!

 5. Så härligt!!!! Ha en underbar resa nu!!!! Kul å ses förra v!!! Kramar

  1. Tack! Verkligen kul, hoppas verkligen vi får anledning att ses i tv-korridorerna fler ggr…

 6. En sådan fantastisk möjlighet! Så skönt att det löst sig på hemmaplan. Jag ser fram emot dina rapporter och bilder. Ha det bäst!

  PS. Åker själv på ny pressresa till Tjeckien i juli (whii!). 🙂

  1. Men vad spännande med Tjeckien Anna! 🙂

 7. Grattis och vad spännande. Ha det riktigt underbart.

  1. Ser fram emot att upptäcka Filippinerna, det är mycket fokus på Asien för mig nuförtiden!

 8. I am so happy for you!!

  1. Och jag vet att du menar det. Puss!

 9. Ha det underbart! Ser fram mot massvis med härliga bilder speciellt från Palawan som är på min bucketlist. Har rest runt i Filippinerna och det gav oförglömliga minnen (både bra och mindre bra). Alltid kul med nya bekantskaper och jag tror banne mig de bästa vännerna finner man bland resekompisar/utomlandsboendekompisar som man lär känna snabbt för man måste dela så otroligt mycket med på en gång eftersom man just är så få och upplever så mycket tillsammans.

 10. Åh, jag är så glad att du får uppleva Filippinerna (och lite rädd att vi sålt det för högt)! Ska bli spännande att läsa och höra vad du tyckte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close