Close
Podcast om resor: Att resa i ett sommarklätt Sverige

Podcast om resor: Att resa i ett sommarklätt Sverige

Vår podcast om resor handlar idag om att resa i ett sommarklätt Sverige. Trots att både jag och min poddkollega Lisa gillar att flänga runt i världen är vi eniga om att Sverige är oslagbart under sommarmånaderna!

I vår podcast om resor konstateras att när allt kommer till kritan finns det få länder där kvällsljuset är lika magiskt, de solvarma jordgubbarna smakar lika gott och det svalkande badvattnet känns lika skönt mot huden (även om jag och Lisa uppenbarligen har olika uppfattningar om det där vattnet ska vara sött eller salt…)

att_resa_podden

podcast om resor

Stumholmen, Karlskrona.

Att resa i sommar-Sverige

För mig finns det egentligen bara ett alternativ som är värdig titeln “Årets sommarstad”. Vilken? Min hemstad Karlskrona såklart! Gammal kärlek rostar tydligen aldrig. Den marina andan som genomsyrar staden är onekligen unik. Det finns helt enkelt ingen annan stad där jag hellre spenderar tid mina sommarmånader. Att Karlskrona dessutom korades till Sveriges soligaste stad 2015 visar att till och med solen föredrar att hänga över “staun”. Fast det är klart, några riktigt fina alternativ finns det ju faktiskt i Sverige. För mig handlar det om Varberg, Orust och, såklart, Stockholm (som påminner om Karlskrona fast i större skala). Den gemensamma nämnaren stavas H-A-V! Min kollega Lisa föredrar däremot insjöar och berättar i poddavsnittet mer om sina sommarfavoriter där hon bland annat nämner Dalarna och Hestra.

Innan vi spelade in dagens avsnitt frågade jag mina Facebookvänner om sina smultronställen i sommar-Sverige. Responsen var enorm och tråden översvämmades av fina tips från hela vårt avlånga land. Jag skulle förmodligen behöva förlänga föräldraledigheten ytterligare ett par år eller så för att hinna med att utforska alla pärlor. Tur att jag har hela livet på mig! Några av förslagen jag fick var Rättvik, Borgholm, Marstrand, Trosa, Ystad, Ronneby, Aneby, Kosteröarna, Falsterbo och Höga kusten. Vilken är din sommarfavorit och varför?

Så här lyssnar du på vår podcast om resor:

 •  iTunes (observera att du måste prenumerera för att få upp nytt avsnitt pga en bugg hos iTunes.)
 • Att resa-poddens hemsida
 • valfri podcast-app i din smartphone

Det aktuella avsnittet av Att resa-podden presenterar vi i samarbete med Visit Karlskrona

7 comments

 1. En riktigt solvarm insjö – det finns verkligen inget bättre! 😉

  Härligt avsnitt, ska ta och lyssna på det igen – haha! 🙂

  1. Jag ska också lyssna en gång till, kan aldrig få för mycket av vår podd. Hahaha!

 2. Höga kusten!! Makalöst vackert 🙂
  Sv: Ja då vet du verkligen vad jag pratar om det jag skrev i mitt inlägg om att resa själv! Men såklart har jag lyssnat på det avsnittet om Helena Olmås. Superinspirerande kvinna! Lyssnar flitigt på varje avsnitt av podden 🙂

  1. Får åka till Höga kusten, helt klart. Och vad glad jag blir att du lyssnar på podden, fint betyg!

 3. Ja men så himla fina ställen alltihop! Falsterbo är ju magiskt. Men håller annars fast vid att Grythyttan, Gotland och Gullringen, de tre G:na är väldigt magiska!

  1. De tre G:na låter lovande, har bara prickat av Gotland hittills…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close