Close
Mot Costa Brava och Katalonien!

Mot Costa Brava och Katalonien!

I samarbete med NordicTB och Catalan Tourist Board.

I skrivande stund sitter jag på pendeltåget ut mot Arlanda. Framför mig väntar några fullspäckade dagar i Costa Brava, Katalonien. Äntligen får jag anledning att damma av spanskan igen!

Sommaren 2003 handlade om spanska glosor, delikata tapas, en nyupptäckt fascination för Gaudi, oändliga timmars strandhäng och sena Barcelonanätter. Jag kommer fortfarande ihåg doften av nyspolad trottoar när jag gick till min spanskakurs. Trots att solen hade stigit upp för länge sedan hade staden knappt hunnit vakna. Jag minns också smaken av nybakade och frasiga baguetter till frukost – och ljudet av min stiliga värdinna som på smattrande katalán pratade med sin älskare i telefon.

barcelona

resmål

Eufori i Barcelona på översta bilden. De två nedre bilderna är också från Spanien (Marbella), men flera år senare. 

Jag hängde mest inne i Barcelona den där sommaren, och var som berusad av stadspulsen. Ett par helger följde jag dock med mina spanska vänner i bilen norrut, upp mot Costa Brava. Vi åkte till en festival där vi frossade i god mat och dansade på gatorna. Jag fick dessutom se dottern i familjen vi bodde hos vara med i en stor tävling där de byggde mänskliga torn – en gammal katalansk tradition som även upptagits som världsarv av Unesco. Mina vänner gjorde några tappra försök att lära mig prata katalán, men jag hade fullt upp med att hanka mig fram på castellano.

Om ett par timmar sätter jag mig alltså åter igen på flygplanet till Spanien, den här gången för vidare avfärd mot Costa Brava i Katalonien. Hemma i Sverige har maj redan bjudit på en rejäl försmak av sol och svensk sommar, men mycket vill ha mer! En dos spansk sol och spännande äventyr är precis vad jag behöver just nu.

Läs mer om kampanjen och mina medresenärer Janicke, Jennifer, Henriikka och Bettina på NordicTB:s hemsida: Enjoy the #CatalunyaExperience with NordicTB #inCostaBrava.


Häng gärna med oss – vi kommer löpande att uppdatera er om resan i Katalonien under hashtaggarna #inCostaBrava #CatalunyaExperience och #CataloniaCostaBrava.

9 comments

  1. Hoppas att ni får en fantastisk resa! Ska bli kul att följa med!

    1. Tack snälla – det hoppas vi också! 😉

  2. Åh så härligt! Hoppas ni får det underbart! Kommer sakna dig på Travel Massive imorrn.

    1. Vi ska göra vårt bästa att ha det underbart. Ja, alltså – hade velat klona mig imorgon!

  3. Härligt! ❤️ Hoppas ni får det alldeles underbarigt. Hälsa jen.

    1. Tack fina du! Håll ställningarna där borta! 🙂

  4. Men alltså ha så kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close