Close
Resfredags topplista: April 2017

Resfredags topplista: April 2017

April. Mellanmånaden mellan mars och maj, den som swishade förbi utan att jag hann blinka tre gånger och som dessutom lyckades få mig däckad i världens längsta förkylning.

resfredags topplista

Ett Stockholm i aprilskrud. 

Resfredags topplista: April 2017

# 1. Bästa reselåten: April har varit min revanschmånad på livet. Min favvo Timbuktu har spelats flitigt av hela månaden för att symbolisera nystart. The botten is nådd” indeed.

# 2. Månadens roadtrip/resa: Det var härligt att få kicka igång resesäsongen med en tripp till Riga, men det var minst lika fint att hänga i Karlskrona över både påsk och Valborg.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Eftersom jag numera kan styra mina jobbtider själv har jag klämt in några event under dagtid, ett av dem var Monarchs release för de tre nya direktlinjerna till Storbritannien: London, Birmingham och Manchester. Det bådar gott inför framtida resor västerut.

# 4. Bästa resegodiset: Eftersom jag och familjen körde mer eller mindre sockerfritt under april, gör jag mitt bästa för att hitta alternativ till sötsaker. En trogen resekompis i handväskan är Friggs tunna riskakor med chiafrön och havssalt. Dessvärre har de effekten att de tar slut alldeles för fort (särskilt om jag brer ett lager Bregott på toppen).

# 5. Största resemissen: Att det regnade nonstop hela dagen i Riga var inte dunderkul, men det finns inget dåligt väder… eller hur var det nu?!

# 6. Oumbärlig resepryl: Tobias gav mig en rosa powerbank från Clas Ohlsson i julklapp. Det kan ha varit hans bäst investerade hundralapp någonsin, jag älskar den! (Och honom.)

# 7. April månads mest inspirerande resenär: Den här månaden vill jag lyfta Lena, som förutom att hon är grymt trevlig även driver resebloggen Ladies Abroad tillsammans med sin dotter Maxime. Under april månad körde Lena ett resetriathlon i form av Japan, Malta och Kiev. Lena har en förkärlek till resmål som finns på UNESCO:s världsarvslista. Sa jag inspirerande?

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Den jag befinner mig i skrivande stund – en resa till Costa Brava tillsammans med ett gäng nordiska bloggare från NordicTB. Dagarna är fullspäckade från morgon till kväll, igår var höjdpunkterna olivoljesmakning, en ljuvlig lunch under bar himmel och en hajk upp till vulkanområdet Garroxta Volcanic Zone National Park. Inlägg på bloggen kommer framöver, fram till dess får ni gärna följa med på Instagram, Facebook och Twitter (där jag delar med mig av både filmer och foton från resan).

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Att resa jorden runt (och känna sig oövervinnelig). Känslan att drömma sig tillbaka till sagoplatser och ovärderliga minnen med hjälp av fotoalbum och dagsboksanteckningar gjorde, och gör mig, lycklig.

# 10. Topp tre resminnen: 1) I sällskap av kvittrande fåglar och strålande sol spred vi Fars aska över hans älskade tallbacke i Klackamåla. Tänk att något så oerhört jobbigt kan kännas så fint. Jag anar att Far hade ett finger med i spelet… 2) Pendeltågsresorna in till Stockholm sker numera med en helt annan känsla i kroppen. Jag slipper trängseln i morgontrafiken och kan själv styra mina resor. För ett par veckor sedan avslutade jag en lång mötesdag i Kungsträdgården med dess blommande körsbärsträd, sådana stunder är det fint att vara sin egen chef. 3) Jo, men Riga kvalar faktiskt in under den här punkten också.


Tack och hej då april! 

6 comments

 1. Månadens mest inspirerande resenär! Jag! Tack så mycket, vilken ära.

  1. Du är alltid inspirerande!

 2. Mysigt inlägg <3 Och bilden på de små blommorna – vacker och nästan bländade (i alla fall såhär från sängen just innan midnatt, hehe).

  1. Ja, man blir typ bländad på plats också. ÄLSKAR att hänga i Kungsan när de blommar, körsbärsträden.

 3. Åh, vilket kontrastrikt och fint inlägg. Sorg och framtid i fin blandning. Och visst är det fint att få äga sin egen kalender helt och hållet.
  Stor kram från Särna – där jag har kontoret den här veckan <3

  1. Tack! Ja, högt och lågt, sorg och framtid. Stora kramar tillbaka till Särna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close