Close
Julafton 2023.

Julafton 2023.

Det är juldagen och jag sitter här med hög godispapper bredvid mig. Tanken är att jag ska spela padelturnering om en timme, det vill säga förutsatt att jag orkar mig upp från soffan. Vi gör inte jättemånga knop här hemma och det är med andra ord precis som det ska vara den 25 december. Tempot var inte jättehögt igår heller, låt oss kolla (och scrolla) igenom dagen tillsammans.

julafton 2023

Vår yngsta familjemedlem har klagat på Nisse i år. Han har tydligen varit ovanligt tråkig och de flesta dagar har han inte ens behagat dyka upp. På julafton lämnade Nisse i alla fall ett meddelande med budskapet att han behöver vila upp sig ett ganska bra tag. (Det ska tilläggas att jag inte är inblandad i varken Nisse eller hans affärer, det är istället Tobias som sköter kontakten med honom.) Jultomten är däremot fortsatt flitig…

julafton 2023

… och vi vaknade därmed till välfyllda julstrumpor. Som jag älskar de där strumporna – kanske den absolut viktigaste traditionen på hela julafton om ni frågar mig.

julafton 2023

Årets finaste julklapp kom hela vägen från Berlin!

julafton 2023

När strumporna var länsade tittade vi på sista avsnittet av ”Trolltider”. Jag tycker verkligen att årets julkalender och dess karaktärer har vuxit för varje avsnitt. Bra jobbat alla inblandade! Kom dessutom på mig själv att bli lite extra förtjust i Sagas pappa Gustav, som är charmigt förvirrad och gullig i största allmänhet.

Min ambition om att göra en stor gryta risgrynsgröt dagen före dopparedagen blev nedröstad. Nope, familjen önskade mannagrynsgröt och så blev det. Julia var ansvarig för dekoration och tillbehör, vilka bland annat bestod av en bricka med godsaker.

julafton 2023

Någon gång mitt på dagen – efter julklappsöppningen – behövde samtliga familjemedlemmar rastas. Jag tänkte att det skulle infinna sig en viss frid efter vi hade läst julevangeliet och så, men det var tydligen önsketänkande. Det tog ett tag att leta upp alla lådor med vinterkläder, men till slut kom vi ut!

För att se livet från den ljusa sidan innebär klottret uppe vid Vaktberget snygga fotokontraster.

julafton 2023

Vi stannade lagom länge för att hinna se solnedgången och sedan ville jag gå hem innan barnen hann slå ihjäl varandra med olika istappar.

julafton 2023

Nu var det dags att åka ner till ICA Maxi för en av våra traditionella otraditioner att köpa middag. Alla i familjen får välja exakt vad de är sugna på och så äter vi vår version av julbord. En i familjen valde Billyspizza, en annan revbensspjäll medan en tredje gick loss på en massa delikatesser. Mätta blev vi i slutändan allihop.

julafton 2023

Jag gick runt på en sista fotorunda för att dokumentera årets nykomling i julgranen…

julafton 2023

…innan kameran fick vila resten av aftonen. Efter maten åkte vi till våra vänner för att leka julklappsleken och äta ännu mer julgodis. Kvällen till ära fick vi avnjuta en tvättäkta julidyll med stadigt singlande snöflingor utanför fönstren. När vi kom hem igen somnade jag vid nattningen av lillasyster och så hade ännu en julafton passerat. Tack för att vi fick se solen, för att vi slapp vara sjuka och för ännu en jul till handlingarna. Nästa år firar vi nog gärna i fjällen eller för all del Skottland, i alla fall om jag får bestämma. God fortsättning!


Här kan du läsa om tidigare jular här på bloggen. Hur var din jul i år? Omslagsbild från Vaktberget, Nynäshamn.

2 comments

  1. god jul och god fortsättning

    1. Tack. Har bestämt att 2024 ska bli ett prima år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close