Close
En sammanfattning av mitt 2023.

En sammanfattning av mitt 2023.

Idag är det nyårsafton. Inte min favoritdag på året, jag vill mest få den avklarad och vända blad. Å andra sidan är den här tiden på året en utmärkt tid för reflektion. Jag gillar listor och tror det är nyttigt för mig att bocka av och göra ett försök till sammanfattning eller för all del avslut. De här ”årskrönikorna” på bloggen har kommit att bli tradition och jag lär förhoppningsvis fortsätta med dem under många år framöver. Just det här inlägget är ett hopkok av rubriker jag har hittat hos vänner, storbloggare och familjemedlemmar. Håll till godo!

Snabbversionen av mitt 2023 är att året blev helt okej. Inte perfekt, inte mitt bästa år, men okej. Det började bra, fantastiskt rent av, men i det stora hela har årets känts slitigt. Oroliga tider i världen, polarisering och stundtals också en känsla av uppgivenhet. Jag jobbar med att känna mig nöjd, men längtar fortfarande efter gnistan. Mot den bakgrunden är det inte så konstigt att årsordet jag har valt för 2024 är Lev!

En sammanfattning av 2023 i bloggformat.

Bästa sommarminnet 2023?

närsholmen gotland
närsholmen gotland

Midsommarafton som spenderades på ett fyrboende på Närsholmen, Gotland. Jag, Tobias, Sebastian och Nelly. Tyst och stilla, på en plats jag föll pladask för. Jag har fortfarande inte skrivit ett blogginlägg om den här resan, jag tror att jag behåller den för mig själv ett litet tag till.

Vilket var ditt allmänna sinnestillstånd under året, på tre ord?

Seg, nostalgisk och arg.

Vilka länder besökte du?

2023 blev året jag återvände till Thailand. Inte bara en gång, utan två. Först en longstay med familjen, en ytterst efterlängtad sådan.

malee beach Koh lanta
Relax Bay Koh Lanta

Det var inte tänkt att bli en andra gång, men ibland står alla stjärnor rätt och jag tog möjligheten att åka iväg på en spontanresa med Lisa under hösten. Det var ett av mina bästa beslut under året.

Mest stolt över/ Vad var din största framgång på jobbet 2023?/ De bästa nya människorna du träffade? 

paddel och padel nynäshamn
paddel och padel nynäshamn

Vi har dragit i många event på jobbet under de senaste åren, alla med padeltema. Det här året körde jag igång en egen (tjej)grej tillsammans med Frida på Nynäshamns Kajakuthyrning. Och så bra det blev! Sensommarens sista helger blev minnesvärda så det räcker och blir över. Räkna med en repris av konceptet ”Padel & Paddel” under 2024.

Årets tv-serie

julmarknad i london

Beckham, helt klart. För mig som gillar kändisar i allmänhet och the Spice Girls i synnerhet blev den här Netflix-dokumentären lätt årets bästa serie. Extra roligt att se den med Tobias, som i sin tur följt hela David Beckhams fotbollskarriär (som jag hade mindre koll på).

Årets kärlekshistoria?

Sorry Taylor Swift, men det får bli The Becks. De verkar ha kul ihop och är uppenbarligen ett av få kändispar som lyckas hålla ihop genom vått och torrt.

Bästa köpet?

tips om Uppsala kultur annika

Jag hoppas att jag kan svara min nya MacBook Air som ligger och väntar i en låda på mig här på kontoret. Jag är dessutom väldigt nöjd med min second hand-loppade Wrangler-skjorta och min vita mössa från Lindex. I övrigt har jag shoppat ovanligt lite det här året.

Har du skapat eller stärkt någon ny vana?

visby gotland

Jag var verkligen på gång med mina månadsord, som av någon anledning alla blev engelska varianter. De fick mig att fokusera lite extra på ett visst tema en månad. Kom dock helt av mig nu mot slutet av året.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

malmö

Ja! Släkten utökades med två ljuvliga små bebisar som förgyller både flöde och liv. Jag ser fram emot många resor till Malmö och syskonbarnet Signe framöver, varvat med kortare bilresor till Haninge för att hälsa på lilla Lisen.

Största musikaliska upplevelsen?

Att se Coldplay på Ullevi. Det finns inget som kan jämföra sig med den upplevelsen. Extra speciellt var det förstås att se konserten tillsammans med Tobias och Sebastian. Minne för livet!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

annika födelsedag

Varken eller, däremot eventuellt lite argare. Just här var jag däremot glad och firade in min fyrtiotredje födelsedag på en av Koh Lantas stränder.

Något du önskade dig och fick/årets dröm som gick i uppfyllelse/årets familjehändelse: 

diamond cliff Koh lanta
Tiger Cave Temple Krabi

Det här! Tre långa månader tillsammans med min familj på Koh Lanta, Thailand. Som vi hade längtat! Lite vemodig var dock insikten att det kanske var sista gången vi får med hela familjen så länge.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Se svaret ovan. Det är bara att blunda och betala.

Vad fick dig att må bra? 

jul i juli sturkö

Tid med familjen, både den stora och den lilla.

Något du önskade dig och inte fick?  

ÄNNU mer tid med vänner och syskon. Mot slutet av året fick jag nästan panik över att tiden går så fort!

Det här lärde jag mig inte 2023:

Att vara nöjd.

Hur gick det med årsordet för 2023?

Hade jag ens något? Nej, det hade jag faktiskt inte. Att vara mållös är mitt värsta tillstånd.

Viktig insikt jag fått om mig själv under året??

Det är okej att vara arg, i alla fall en liten stund. Sedan gör jag bäst i att släppa och gå vidare.

Årets “Ääääntligen blev det gjort”?

Jag fixade (nästan) färdigt vår hall. Det tog bara tre år, men nu börjar det likna något.

Årets stressfaktor/utmaning?

padel nynäs

Att driva en padelhall i lågkonjunktur. Say no more.

Årets hobby: 

slow down koh lanta

Padel, trots allt. Hela familjen spelar klarar sig numera hyfsat på banan, det är fint att ha en gemensam hobby.

Årets debatt:

Debatten om AI är här för att stanna, den har väl knappt ens börjat. Hela grejen är spännande och läskig på samma gång, även om jag personligen inte längre är lika rädd som jag var för några månader sedan.

Jag måste såklart också nämna Ukraina / Ryssland i början av året, ett tema dock snabbt blev ointressant (?) när Israel / Hamas seglade upp på förstasidorna. Alla som har investerat i aktier på något sätt koppade till krigsindustrin jublar, gissa hur stor del av världsekonomin som rullar tack vare att olika grupper utplånar varandra? Det är sjukt. SJUKT.

Och med det önskar jag gott nytt år – ett sådant kan mänskligheten sannerligen behöva.


Hur blev ditt 2023? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Här hittar du mina tidigare årskrönikor.(Omslagsbild från Närsholmen, Gotland, i somras.)

1 comment

  1. Så sant det sista om aktier i vapen. Som att de länge setts som dåligt, sen bra och nödvändigt och nu kammas vinster hem. Tack för ännu ett år ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close