Close
Mina planer inför hösten 2019

Mina planer inför hösten 2019

I våras satte jag och Tobias oss vid köksbordet för att planera kommande månaders resor, släktbesök, cuper, festligheter och andra logistiska kullerbyttor som skulle synka med våra och barnens respektive veckoscheman. När jag kom hem från Ecuador och Galapagosöarna strök vi sista punkten på den där listan. Det är med andra ord dags att plita ner nya planeringsrader inför hösten. Först ut kommer en blogglista med några av punkterna jag har funderat över på den senaste tiden – så här ser alltså mina planer (och icke-planer!) ut för hösten 2019.

Mina planer inför hösten 2019:

 • Gå en skrivarkurs: Jag kan verkligen sakna kompetensutvecklingen i form av kurser och workshops som kom ”på köpet” med mina tidigare juristtjänster. Det här året har jag bestämt mig för att faktiskt satsa mer på den biten, och investera både tid och pengar i mig själv. Jag har längtat efter att utveckla mitt skrivande och blev så glad när hörde att deckarförfattaren Caroline Engvall, som jag träffade på Koh Lanta, har dragit igång skrivarkurser. Min (heldags)kurs går av stapeln redan nu på söndag. (Tips om kommande kurser finns på Carolines Engvalls hemsida).
 • Styrketräna: Den här hösten längtar jag efter rejäl styrketräning igen, suget efter löpning är inte alls lika starkt som under förra hösten. Avslutar för övrigt årets löpsäsong med Runneby Backyard Ultra om några veckor.
 • Hotellhäng och poddplanering med Lisa: Jag och Lisa körde gång ett roligt samarbete med Countryside Hotels i början av sommaren – och om ett par veckor är det dags att besöka vårt sista hotell inom ramen för samarbetet. (Glöm inte att ni får 15 procent rabatt på en Countryside Break om ni använder vår rabattkod CSH_ATTRESAPODDEN. Rabattkoden gäller året ut, läs mer och boka här: Countryside Hotels.)
 • Planera 40-årsfirande: Om drygt ett halvår fyller jag 40 år, ett konstaterande som i sig är svårt att ta in. För att mota krisen tänkte jag fira på. Ingen stor fest, det är inte min grej, men gärna några olika typer av resor!
 • Fler event? Förra året, och i våras, var jag så sjukt osugen på mingel och event. Som resebloggare får vi en del roliga inbjudningar till frukostar, luncher och middagar för att lyssna på presentationer om destinationer och resenyheter – och lite sugen är jag allt på att komma ut på stan igen. Eller? Vi får se hur hösten artar sig. När allt kommer till kritan kanske jag inte vill lämna mitt nypimpade hemmakontor trots allt.
 • Gå, vandra, promenera: I helgen gick en vän till mig 10 mil mellan Putney till Henley i ett svep under Thames Path Challenge. Han och kollegorna kom i mål på strax över 20 timmar. Istället för att avskräckas blir jag inspirerad – något sånt här skulle jag gärna göra! 10 mil är väl i längsta laget, men den här hösten ska mina vandringskängor och vandringsskor få fortsätta jobba hårt.
vandra annika
Mer sånt här i höst! Bild från vår fina dag på Sörmlandsleden i våras.

Planer jag har övervägt, men bestämt mig för att inte göra:

 • Hudvårdsrutiner: Alla håller på med sina krämer! Borde jag också, på tal om stundande 40-årskris och ångest över att min kropp och ansikte håller på att krackelera? Jag tänker tanken, och suger åt mig allt som min kompis Towe skriver och säger om ämnet. Sedan? Sedan orkar jag inte, och fortsätter tömma mitt förråd med uråldriga sminkborttagningsmedel och räddar upp med min dyra Cliniquekräm Moisture Surge morgon och kväll.
 • Börja simma: Tanken på att börja med swinrun har slagit mig, jag bor trots allt i en kommun som är känd för sina fina swinrunbanor. Å andra sidan är jag en badkruka som till och med drar mig för att krypa ner i badkaret här hemma. Dessutom ligger simhallen i kommunen megalångt bort, ända i Ösmo dit jag behöver köra för att ta mig. Det blir för jobbigt, så jag låter bli.
 • Plocka svamp och bär: Tack för att ni delar med er av en massa uppdateringar om svampplockning, bärfrossa och sånt – men nej, det blev inget av det för familjen Myhre i år heller (även om jag har gjort tappra försök när barnen var mindre). Förlåt mig Far, men dina gener måste ha hoppat över mig i det avseendet!?

Vad har du för planer och icke-planer för hösten? Här hittar du fler av mina listor här på bloggen.

10 comments

 1. haha älskar listan!!! jag är så nöjd med att ha köpt några kilo blåbär. skulle aldrig orka plocka dem! LOL

  1. Bra hack, köpeblåbär… var jättesugen på att köpa ett gäng när min systers kontakt hade varit ute och plockat SÅ mycket i somras – men kunde tyvärr inte få till resrutten så att de hade klarat sig helskinnade hela vägen till min frys. Grämer mig lite!

   1. Odla egna blåbär. Några buskar med amerikanska blåbär så är de alltid inom räckhåll, om man är hemma förstås. 😁

    1. Haha, sant Robert! Ni är föredömen.

 2. Plocka svamp och bär är struket även på min lista, varje höst sedan 1980.

  1. Haha, ville inte ens Dryden-bebisen plocka grejer i skogen?? 🙂

 3. Här ska inte heller plockas några bär. Var ute för några år sedan men tålamodet räckte inte till. Tyckte jag plockade och plockade men ändå slutade det med att burken bara hade lite blåbär på botten, jag hade desto fler myggbett.
  Jag har inte så mycket planer för hösten. Mitt mål är att jogga ett par gånger i veckan, om vädret tillåter. Sen har jag sparat semesterdagar nu till hösten så det finns plats för ett par resor, Mauritius och Vietnam.

  1. Jadu, när myggbetten är fler är blåbären förstår jag att du lägger ner… 🙂

   Härligt med både Mauritius och Vietnam, skulle gärna åka till båda!

 4. Roligt med skrivarkurs! Och kul om vi ses på något event framöver! 🙂 Hudvårdsrutiner? Alltså, jag är en sån som inte ens förstår ordet. Har aldrig någonsin haft en kräm i ansiktet, och tänker inte börja nu heller 😉

  1. Ja, får väl se om eventsuget håller i sig. Haha – skrattade när jag läste ditt ”jag är en sån som inte ens förstår ordet”… då är vi NÄSTAN på samma nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close