Close
Fem saker i packningen under mina senaste resor

Fem saker i packningen under mina senaste resor

Och så var det fredag, och med det sagt också september. Jag har mer eller mindre landat både bokstavligen och mentalt efter en resa som heter duga – och roar mig nu med att skriva ikapp inlägg och packa upp väskorna. De senaste veckorna (månaderna) har spenderats på resande fot i både Sverige och Sydamerika, och jag inser att ungefär samma grejer – med vissa modifieringar – har fått följa med i mina väskor den senaste tiden. Här är veckans fem, med fokus på innehållet i min packning.

Fem saker i packningen under mina senaste resor

#1. Vandringskängor, vandringsskor och Skinners

skinners
österlen brösarp

Den här sommaren har jag haft tre olika typer av skor på fötterna (eller egentligen fem, inräknat flip-flops och marinblå vardagssneakers som jag köpte i Thailand).

Vandringskängor: Mina rejäla vandringskängor från Salomon fick jobba hårt under vandringen till Trollsjön, Abisko. Kängorna har typ 15 år på nacken, men håller måttet och klarade vadandet över vattendragen i fjällen utan att läcka in. Jag förebyggde skoskav med tejp, vaselin och bra ullstrumpor (mer om dem längre ner).

Vandringsskor: Mina vandringsskor från Jack Wolfskin har vandrat många mil sedan de fick följa med mig till Madagaskar första gången. De här hade inte klarat vattendragen och den steniga terrängen i Abisko, men gör sig utmärkt på leder med lite svårare underlag. Vandringarna upp på vulkanerna i Ecuador hade inte fungerat med vanliga sneakers, däremot klarade jag mig fint med mina vandringsskor.

Skinners: I sommar har jag också testat ett par Skinners, som kan liknas vid ett par ”skostrumpor”- tänk er en strumpvariant av tåskon/barfotaskon fivefingers. Den här modellen känns som en tjock och bekväm variant av mockasin, men har ett underlag som gör att du får bra fäste på bland annat SUP-brädor. Jag hade med mina Skinners till Österlen, där jag testade dem under en längre promenad. Jag gick dessvärre ut lite för hårt och fick ont under ena fotsulan – men hade dem på när jag badade på Sturkö. (Jag har egentligen inga problem med tång och stenig botten, men det kan ändå vara skönt med ett extra lager på fötterna…) Planen är att ta med mina Skinners till gymmet nästa vecka, där de får göra mina fötter sällskap under styrkepassen – som kommer att gå av stapeln varje vecka i höst! Läs mer om Skinners på deras hemsida.

#2. Ullstrumpor

Vanliga bomullsstrumpor fungerar INTE bra om du ska ut och vandra, tro mig! Strumporna behöver ”andas” när de är instängda så länge, för att inte fötterna ska samla på sig fukt. Jag har haft mina höga vandringsstrumpor från Gococo så länge att de ramlade sönder precis innan sommaren, och när jag väl skulle köpa nya i butik hittade jag inga. Reservplanen fick bli ett par ullstrumpor från Icebreaker, som visade sig fungera som ett likvärdigt alternativ. Att ha strumpor med högt skaft är skönt för att skydda underben och vader från småkryp och grenar/kvistar – men också för att slippa få in en massa sten och smågrus i skorna.

#3. Keps

cotopaxi

Jag har länge varit på jakt efter den ultimata kepsen, jag har annars en tendens att se så töntig ut i kepa! Jag hittade till slut ”min” keps på Åhléns herravdelning inne i Stockholms city (googlade och hittade dem också på Hatstore.se). Märket heter Upfront, modellen Baltimore marinblå. Prislappen? 299 kr. Väl investerade pengar!

#4. Buff/bula

cotopaxi trött

Jag är väldigt förutsägbar i klädväg, går ofta på färger som marinblå, svart, grå eller vit/beige. Förra året lovade jag mig själv att plocka in lite mer färg, det går väl sådär om jag ska vara ärlig. Jag är i alla fall väldigt nöjd med min hallonröda buff från Bula, som panikköptes på Stadium outlet i julas före vår skidresa till Orsa Grönklitt. Jag vet inte ens om de går att köpa längre, men såg att Sportamore har denna modellen i en mössvariant: Bula printed wool beanie

#5. … och väskor att packa i!

annika resa

En stor väska på magen (65 l), och en liten rygga på magen (24 l) – båda från Jack Wolfskin. Det visade sig vara ett vinnande koncept även den här backpackerresan, även om jag stundtals fick komplettera med min lilla tygpåse för att ta plats med alla grejer. Handbagaget på 24 liter är i minsta laget för att rymma färdkost, extra ombyte, kamera, dator och teknik i allmänhet. Kanske får jag tänka om där? Under mina vandringsresor till Abisko och Höga Kusten har annars min Thule AllTrail (45 l) fått följa med.

thule

För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.  Foto 5 och 6: Lisa Fahlåker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close