Close
Laanta Lanta Festival: kulturdagar på Koh Lanta

Laanta Lanta Festival: kulturdagar på Koh Lanta

Och så var det åter igen dags för en av Koh Lantas stora höjdpunkter att gå av stapeln. Kulturfestivalen Laanta Lanta Festival hålls i Old Town varje år under mars månad och är ett uppskattat inslag på ön. Anledningen till festivalen är att fira det faktum att människor från olika religioner lever i fred, sida vid sida, här på ön. Fint!

Laanta Lanta Festival

Ikväll åkte vi dit tillsammans med vänner, och har nu lyckats pricka in Laanta Lanta Festival tre gånger av tre möjliga vistelser här på Koh Lanta. Upplägget är samma varje år: invigning med stor parad och därefter några dagars festligheter med uppträdanden, marknadsstånd, matupplevelser och allmänt skön feststämning.

Läs mer: Kulturfestival i Lanta Old Town

laanta lanta koh lanta
laanta lanta koh lanta
laanta lanta koh lanta
laanta lanta koh lanta
laanta lanta koh lanta
laanta lanta koh lanta

Det här var första gången vi hade med vår yngsta dotter, som kämpade tappert hela kvällen. Det gick dock ingen nöd på henne, den thailändska kulturfestivalen är Koh Lantas svar på Liseberg. Hoppborg, femkampsliknande marknadsstånd, glasskiosker, musikframträdanden och ballonger – ni kanske kan gissa att vår fyraåring somnade gott ikväll när vi kom hem?

Festivalen hålls den här gången mellan 6-9 mars, vilket innebär att vi hann dit sista kvällen innan roligheterna plockas ihop för i år. Råkar ni befinna er på Koh Lanta under mars månad är festivalen Laanta Lanta Festival i Old Town värt ett besök, det här är en återkommande favorit även för thailändarna själva.


Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2019

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close