Close
Resfredag x 5: om sevärdheter, bloggpepp och safari

Resfredag x 5: om sevärdheter, bloggpepp och safari

Ännu en fredag och ännu en lista med smått och gott från veckan som har gått. Jag lever fortfarande i ett lyckorus efter min resa till Myanmar – men är också väldigt glad att vara hemma hos familjen igen.

Resfredag x 5: om sevärdheter, bloggpepp och safari

#1. Att resa till sevärdheter i Att resa-podden

angkor_wat
Angkor Wat, överskattad sevärdhet?

Jag och Lisa poddar på, hon från Nacka och jag från Koh Lanta. Det senaste avsnittet (nummer 77!) handlar om att resa till sevärdheter. Det visade sig att vi hade en hel del att snacka om, både om hissar och dissar i turistsvängen.

Lyssna här: Att resa till sevärdheter

#2. Fint beröm och bloggpepp!

Annika Myhre
Foto: Lisa Fahlåker

Jag har bloggat länge nu. Vissa inlägg skrivs lekande lätt, andra får jag kämpa med. Peppen och motivationen för att skriva och fota går upp och ner, precis som med det mesta i livet antar jag. Ibland känns hela resebloggsvärlden som en enda lång jakt på klickrubriker och sökordsoptimering – och det gäller att med jämna mellanrum påminna mig själv om varför jag började blogga om resor från första början. I veckan skrev min resebloggskollega Moa ett inlägg om resebloggar hon inspireras av – och jag blev väldigt glad över att se mig själv på listan i sällskap av ett gäng andra resebloggar jag också följer.

resebloggar att följa

Läs inlägget i sin helhet här: Länkkärlek & inspirerande resebloggar – mina favoriter!

#3. C-uppsats och fallstudie om Resfredags Svenska Pärlor

att vara svensk

För att fortsätta på temat ”bloggpepp” är som bekant min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor ett av mina roligaste projekt hittills. För ett tag sedan blev jag kontaktad av Josefin Lind, en student på Linköpings universitet, som valde att skriva sin C-uppsats med utgångspunkt från mina svenska pärlor. Titeln är ”Syns vi inte på sociala medier, så finns vi inte – En fallstudie av bloggen Resfredag och hur kommuner arbetar med influencers som en del av platsmarknadsföringen”.

I uppsatsen konstateras det att turistbyråernas tidigare uppgift att informera och förmedla på senare tid har förändrats till att beskrivas som en turismverksamhet som har till uppgift att kommunicera ett attraktivt varumärke och marknadsföra platsen för de tre huvudgrupperna invånare, företag och besökare. Här kommer platsmarknadsföringen in – vilken bland annat kan göras genom digitala och sociala medier. En väg att gå är att testa samarbeten med influencers, och att välja RÄTT influencer att samarbeta med. I mitt specifika fall beskrevs jag som ”trovärdig, genuin, seriös och engagerad” – vilket såklart känns väldigt fint att höra!

Läs hela uppsatsen här: Syns vi inte på sociala medier, så finns vi inte.

#4. Safaribonzana

De senaste veckorna har mina flöden svämmat över av bilder och uppdateringar från olika typer av safaris. Det gick så långt att jag häromnatten drömde om elefanter som badade i en isvak (jag gissar att alla uppdateringar om svenskt snökaos också satte sina spår ). Två resebloggare som nyligen har varit ute och spanat på mäktiga djur är Gunilla/4000mil på schimpans-safari i Uganda och Johanna/Vandraren som under sin resa för att bestiga Kilimanjaro också hann med safari-magi. En annan god vän befinner sig just nu på safari i Nairobi. Under veckan i Myanmar fick jag dessutom en massa bra tips på mäktiga safariupplevelser av mina medresenärer, ett av de hetaste tipsen verkar vara de resor naturfotografen Annelie Utteranordnar.

#5. Att komma hem!

expedition Myhre

Efter nio dagar borta från det här gänget känns det som att dra vinstlotten att komma hem. Eller hem förresten, det begreppet är inte helt lätt att greppa nu för tiden. Just nu är ”hemma” vår lägenhet på Koh Lanta i Thailand. Att vara digital nomad fullt ut är inte min grej, jag gillar att ha en riktig bas:

Läs mer: Därför vill jag INTE bli en digital nomad

Efter fem år i Nynäshamn kan jag fortfarande inte riktigt kalla platsen för hemma, men mycket mer nu än förut. Jag längtar inte tillbaka än, men kan ändå se fram emot friska vårvindar och löpning längs Ringvägen. Det blir nog bra det här!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

 1. Gillar dessa fredagslistor/sammanfattningar! Och så många fina ord + roligt med c-uppsatsen ju.

  Ha en härlig helg :*

  1. Tack snälla – och fint att se dig på listan också! Trevlig helg Jennifer.

 2. Vilken pepp! Tänk ändå vad fint att se ditt hårda arbete ge resultat. När jag var i Stockholm längtade jag ”hem” efter all stress runt Stockholm C och pendeltåget. Och ALLA var helt svartklädda. Sjukt… Jag bestämde mig för att jag inte vill köpa något svart alls framöver. Efter allt detta hittade jag min drömlägenhet i Vasastan idag på Hemnet. Jag är uppenbarligen kluven! Ps: Home is where I put my butt hjälper långt.

  1. Tack snälla! Haha, får brodera upp en tavla med det citatet… 🙂

 3. Vad roligt för dig att bli uppmärksammad så. Sånt värmer alltid.
  Safari i Afrika kan verkligen, verkligen rekommenderas.

  1. Ja, sådana kommentarer betyder verkligen mycket. Safari, definitivt på drömlistan någon gång, någonstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close