Close
Koh Kradan och Sverigebesök (Thaimout 2023 v. 10)

Koh Kradan och Sverigebesök (Thaimout 2023 v. 10)

Vi har nått mitten av mars och det är dags för en avstämning från veckan som gick. Hemma i Sverige föll det mängder av snö för några dagar sedan, vågar jag hoppas att den har smält lagom tills vi kommer hem igen? Vi har tre veckor kvar här på ön och i takt med att både ”shortstay” och longstay-familjer återvänder till sina liv hemmavid väntar nu ett lugnare tempo för oss och barnen. Nästa helg planerar vi att åka till Khao Lak, i övrigt ser dagarna ganska oplanerade ut framöver. Men nog om det – här kommer först och främst lite bilder från årets tionde vecka. Så här såg den ut!

Vardag, utflykt till Koh Kradan och Sverigebesök (Thaimout 2023 v. 10)

Nytt för i år är att Slow Down, resorten där vi bor, har utökat sin verksamhet med hälsoretreatet SlowDown Retreat. Det är ett välkommet tillskott på området, här hänger jag gärna och dricker en och annan kokosnöt. Det finns få saker som smakar lika gott som iskallt kokosvatten direkt från nöten!

Yang Lanta

Kokostemat är genomgående för mig här nere. Jag väljer kokosolja på massagen, dricker kokosnötter nästan varje dag, och beställer alltid smaken kokos + banan när jag lyxar till det med fruktshake. Den godaste shaken hittills drack jag för övrigt på Yang Garden Restaurant i veckan. Det är vårt andra besök på Yang den här omgången, gissar att det blir i vart fall ett till. Maten där håller högsta klass!

Klong Dao

Våra vänner som är på besök från Sverige har under veckan kunnat konstatera att det inte krävs några dyra snorkelutflykter för att se häftiga grejer under vattnet. Den här veckan har en av sönerna snorklat mycket vid udden mellan Klong Dao och Long Beach – där han bland annat såg muränor.

King of balls slow down Lanta

Tobias har jobbat mycket i veckan, men lyckades också klämma ännu en upplaga av turneringen King of Balls med deltävlingar i pingis, beachvolleboll och padel. Han missade guldpengen den här gången också, med minsta möjliga marginal. Gissar att han åker tillbaka nästa år för en revansch?

vattenpark Lanta tips att göra med barn

Nelly lyxade till det med besök till en vattenpark här på ön tillsammans med en kompis familj. Rutschkanorna var… snabba – men Nelly klarade sig utan större blessyrer och var helnöjd med dagen!

Lanta zipline

När jag och Tobias jobbade passade våra vänner på att åka till Lanta Zipline, ett nytillskott här på Lanta. De tyckte det var kul att se en annan del av ön, och gillade att sväva runt där uppe bland trädkronorna. Jag passade på att uppdatera inlägget om tips på barnvänliga aktiviteter på Koh Lanta, klart att Zipline ska med på listan!

Läs mer: Att göra med barn på Koh Lanta – elva tips

koh lanta

Mot slutet av veckan var det dags för en större utflykt med Sverigekompisarna. Vi blev upphämtade redan 06:30 och fick yrvaket beskåda en fin soluppgång på vägen ner mot Old Town.

old town Lanta

Här blev vi lämnade vid piren, för att ännu en gång kliva på en longtailbåt. Vi börjar bli rutinerade vid det här laget!

Emerald cave Thailand

Den här gången bokade vi med Apple Travel och betalade 7200 baht (2400 SEK) för två familjer. Vi gillar upplägget med egen båt, besättning och möjligheten att önska en egen rutt.

Emerald cave Thailand

Vi satsade på en rutt som sällan gör folk besvikna – först ut piratgrottan Emerald Cave.

Emerald cave Thailand

Här får du alltså simma in i en mörk grotta – där du efter en kort simtur når en häftig syn med en sandstrand inne i grottan. Det är en speciell upplevelse!

Koh Kradan utflykt

Efter piratgrottan styrde båten mot Koh Kradan…

… för ett lunchstopp. Det slår sällan fel med maten under de där longstailbåtarna – den hemlagade maten smakar bättre än på restaurang! I veckan bjöds vi på Sweet & Sour-kyckling, kycklinglår och ris.

Koh Kradan utflykt

Efter maten tog vi en liten promenad för att se mer av Koh Kradan. Den här gången steg vi i land på öns ”framsida” – varifrån man når öns bungalows.

Koh Kradan utflykt

Det blev såklart några dopp också, vore dumt att lämna det här vattnet obadat. Efter lunch och bad åkte vi vidare en kort bit för snorkling vid samma ö. (Vid Koh Kradan fick vi för övrigt betala 200 baht per person i nationalparksavgift mot bakgrund av att ön tillhör Had Chao Mai National Park).

Backyard lanta

Det blev helg och dags för våra vänner att återvända till Sverige! Men först hej då-frukost på ett av våra favoritställen för dagens första mål i den här miljön på favoriten Backyard Lanta.

Backyard lanta

Vi tog in en massa godsaker efter tycke och smak. Jag beställde en kokosbowl (GOD!) men sneglade lite avundsjukt på den här högen av pannkakor med glass. Någon i sällskapet nämnde att jag strax fyller år…

Backyard lanta

… och efter en liten stund kom en tisslande och tasslande personalstyrka in med mudcake, glass och frukt med födelsedagssång och allt. Jag blev både glad och förvånad!

Backyard lanta

Kunde såklart inte lämna stället utan att ta ytterligare en bild på citatet vid kassadisken: ”for infinity & beyond”. Passar ju klockrent så här i födelsedagstider. Mot evigheten och längre än så är ett bra motto i livet!

beachvolley Lanta

Idag är det söndag och våra vänner skickade nyss en bild på ett vinterklätt Stockholm med beskedet att de landade till fjorton minusgrader. Vår familj har istället spenderat dagen på beachvolleybollplanen och padelbanan för diverse turneringar. Och med det säger vi tack och hej då vecka tio!


Omslagsbild från Koh Kradan (foto David B). Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2023.

2 comments

  1. Alltså, så ljuvligt! Och vad märkligt att jag tänkte att du fyller 41 fast jag har full koll på mina egna år? Emerald cave var en av mina favoritplatser. Och kokos. Och mer kokos. Mmmmm.

    1. 41 eller 43, typ samma väl!? 🙂 Ja, vi har det ljuvt och ljuvligt här borta. Känns lite som en bubbla allting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close