Close
Vårlistan 2023

Vårlistan 2023

Jag ser bilder och uppdateringar om en rejäl snösmocka hemma i Sverige – är det måhända vinterns sista suck innan våren vinner även i år? Här i Thailand ligger vi på stabila 30 grader i princip dygnet runt, så kanske är det ändå dags för en vårlista!? Jag tycker nog det.

Läs mer: Vårlistan 2020.

Vårlistan 2023

Vad har jag egentligen för relation till våren?

Alltså, jag gillar väl egentligen våren. Ronjas vårskrik är liksom en symbol för känslan av nystart. Ut med det gamla och in med det nya! Nu kommer tiden för grönskande knoppar, nysopade gator – och hoppet om att känslan av vinterns urlakning ska släppa. Det är ingen slump att vi har spenderat fyra vintrar i Thailand, där hemkomsten planeras lagom till skiftet mars/april. Mörkret kan vara tryggt och skönt till en viss del, men allt blir lättare när det ljusnar.

fyrtio år födelsedag annika14

Samtidigt gillar jag mars, av den enkla anledningen att det är ”min” födelsedagsmånad – en månad jag delar med två av mina systrar. Mars är med andra ord en enda lång firarmånad! Under de senaste åren har jag överraskats med spa på Nynäs havsbad, lyxiga frukostar serverade av familjen och diverse hotellövernattningar för att sätta guldkant på månaden. April känns som en lurig månad, mittemellan, men den funkar.

Hur blir den här våren i jämförelse med förra?

Förra våren kändes lite märklig, men också härlig. Vi, typ hela världen, tog trevande steg efter pandemin och jag såg personligen till att planera in flera saker jag hade längtat efter. En resa till Varberg med Tobias, Afternoon Tea på Grand Hotel – allt sånt som gjorde mig glad! En av vårens höjdpunkter var helt klart min lillasysters bröllop i Falsterbo, vilket blev första gången på evigheter som hela familjen möttes upp. Samtidigt kom den våren med en viss känsla av tveksamhet. Krig i världen, osäkerhet – ”blir det så blir det” blev liksom mitt mantra.

Läs mer: ”Blir det så blir det” – att planera semestern (och livet) efter pandemin.

Under 2023 hänger mantrat kvar, men jag vågar njuta mer av nuet.

laanta lanta festival thailand

Vi kom äntligen iväg på vår Thaimout och vi mår gott. Livet är bra!

Hur ser mina resplaner ut den här våren?

Jag befinner mig just nu i en av vårens resplaner. Vi har drygt tre och en halv vecka kvar av vår tre månaders långa Thailandsvistelse och kommer hem mitt i den svenska våren. Jag har en rolig vårresa planerad i april…

visit Karlskrona

… nämligen hem till Karlskrona! Den här gången kommer jag att göra ett uppdrag i samarbete med Visit Karlskrona och JA Hotels med tema vårweekend. Jag har själv pusslat ihop programmet och ser fram emot att dela med mig av fler tips från min hemstad.

årstidernas skiftningar i Sverige

Jag kommer också att stanna ett par extra dagar för att åka ut till lugnet på Sturkö – där exploderar våren så mycket tidigare än i Stockholm!

Vad tränar jag helst under våren?

Gissa!

Jo – det kommer att bli en hel del padel MEN också styrketräning som jag efter ett längre uppehåll har kommit igång med igen under tiden här nere. Här gäller i övrigt utomhuspadel, men jag längtar faktiskt efter vår hall i Nynäshamn. Det är så mycket enklare att spela inomhus än utomhus om någon undrar.

Blir det några nya vårplagg i garderoben?

Nynäshamn Padelcenter

Det blir det, med anledning av rubriken om padel ovan. Jag har gått klädd i träningsläger under 2,5 år nu – även här i Thailand.

Dessa matchar jag med mina Birkenstock-sandaler där sulan är helt utraderad vid detta laget (de fick hänga med från padelhallen) – samt en blå och grön tunika från & Other Stories. Har nog sällan använt några vardagsplagg så mycket som de båda tunikorna, båda är nu väldigt trötta efter flera års flitigt användande. Jag sneglar just nu på stilen signerad Maggan Hallin/50something.se – som tidigare drev Hallins Reseblogg om ni minns? Mer stilsäker kvinna är svår att hitta, och extra coolt är det såklart att hon syr + designar egna mönster. Följ henne på Instagram så blir ni glada!

Vårig mat jag längtar efter?

stockholm kungsträdgården

Första mjukglassen i Kungsträdgården, räknas det som mat?

Lämpliga vårutflykter i Sverige?

vandra lovön Ekerö

Jag hoppas kunna fortsätta utflykta med mina träningskompisar – vi vandrade järnet under pandemiåren. Det finns många fina vandringsleder kvar att ta sig an.

tips om utö

Jag kan ju också tipsa om att utnyttja senvåren till att åka ut till alla omtyckta öar där lugnet råder innan stormen av sommargäster. Förra året tog vi båten till Utö och tog årets första dopp innan sommarlovet kickade in. Bra beslut.

Läs mer: Tips om Utö: en utflykt till Stockholms skärgård

Vad ser jag mest fram emot den här våren?

Vi lämnade vårt hem någonstans i det här skedet…

jul nynäshamn

… så visst finns det saker att ta itu med när vi kommer hem. Jag ser fram emot att organisera, komma i ordning (både på jobbet och hemma!) och ta tillvara på det bästa med svensk vår.

malee beach Koh lanta

Men! Först och främst ska jag se till att njuta av den thailändska versionen av vår. Den är inte så pjåkig den heller. Vad ser DU mest fram emot den här våren?


Omslagsbild från Koh Lanta. Här hittar du fler av mina listor här på bloggen.

2 comments

  1. Nu fick jag vårlängt!

    1. Eller hur! Strax händer det, då vänder det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close