Close
Julafton 2022.

Julafton 2022.

De är här nu, mellandagarna. Vi är tillbaka i Nynäshamn igen efter en blixtvisit hos släkten i Göteborg. Planen nu… är att göra mest ingenting alls. Inget nytt under solen jämfört med tidigare års mellandagar. Sebbe bygger LEGO (Star Wars är grejen), Tobias är iväg och spelar en padeltävling, tjejerna pysslar vid köksbordet och jag fick både tid och lust att sätta mig framför datorn en stund. Här kommer en snabbvariant av årets julfirande. Önskar er alla en fin fortsättning med välbehövlig vila och återhämtning inför nya årets intåg och upptåg!

Julafton 2022.

December är en tacksam månad för sjukstugor av diverse slag. Vi velade in i det sista om den planerade resan till Göteborg skulle bli av…

Quality Hotel Waterfront Göteborg

… men efter att ha stämt av med Tobias familj bestämde vi oss till slut för att packa in bilen med både julklappar och ungar.

För några veckor sedan hade jag storslagna planer på hotellförslag där jag såg framför mig en tidig incheckning med efterföljande ”dagen före dopparedagen”-mys i lugn och ro. Några av hotellen på önskelistan var nyöppnade Jacy’z, snygga Pigalle eller vår familjefavorit Nääs Fabriker. I slutändan vågade jag inte boka något eftersom hela resan kändes så osäker. Jag hittade faktiskt heller inget klockrent rum där hela familjen kunde få plats utan att behöva delas upp. Efter ytterligare lite googling i bilen ner fastnade jag för Quality Hotel Waterfront och deras familjerum, där vi alla fick plats för ett överkomligt pris på 1700 SEK.

Vi kom fram till hotellet drygt 20:30, med andra ord lite för sent för att min tänkta julefrid skulle hinna infinna sig. Vi möttes däremot av schyst utsikt mot hamnen (hej Älvsborgsbron!) och julmusik utanför foajén.

Quality Hotel Waterfront Göteborg

Det är första gången vi spenderar natten till julafton på ett hotell och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Hotellet hade gjort ett jättefint jobb för att skapa skön julstämning i lobbyn, där vi var nästan helt själva kvällen till ära.

Quality Hotel Waterfront Göteborg

Mistel och pussplats till alla som vågar sig på mun mot mun-metoden i dessa sjuktider.

Vi hann knappt checka in vid receptionen innan diverse familjemedlemmar dumpade packningen för att istället köra igång en tävling i Shuffleboard.

Quality Hotel Waterfront Göteborg

Gissa vem som är ständig lekledare i vår familj!?

Quality Hotel Waterfront Göteborg

Jag ville istället gå ut i kylan och ta en liten promenad efter att ha suttit i bilen en massa timmar. Och vilken kväll det var! Alldeles perfekt julmagi i luften, med gnistrande frost och några enstaka stjärnor på himlen.

Quality Hotel Waterfront Göteborg

Nelly körde FaceTime med sin kusin för att stämma av läget inför Den Stora Dagen…

… innan det var dags att hoppa i pyjamasen och krypa ner i hotellsängen.

På julaftonsmorgon hade tomten hittat hela vägen till julstrumporna på ett hotell i Göteborg! Vi började såklart dagen med att titta på sista avsnittet av Kronprinsen som försvann. Hela familjen har älskat årets upplaga av SVT:s julkalender, och särskilt Kerstin Lindens insats som Hilda. (Vet ni förresten att Kerstin kommer att spela Ronja Rövardotter i nyinspelningen av Astrid Lindgrens fantastiska roman!? Åh, vad vi längtar!).

Quality Hotel Waterfront Göteborg

Sedan var det dags för hotellfrukost i en julpyntad restaurang…

… där barnen valde vattenmelon, våfflor och nutella i sann julaftonsanda (?). Frukosten var okej, men utsikten desto bättre.

Quality Hotel Waterfront Göteborg

Julkänslan infann sig…

julafton 2022

… och jag hann till och med ta ett julkort med höbalar och allt på hela familjen innan vi drog vidare till barnens farmor och farfar i Västra Frölunda.

Här väntade förberedelser för ett klassiskt julbord med allt och lite till…

julafton 2022

… med lite avbrott för LEGO och annat kul.

julafton 2022

Efter en stund anslöt resten av gänget och det blev julklappsutdelning och andra roligheter innan en viss tapper liten sjukling till slut gav upp för dagen. Våra planer på att hänga kvar i Göteborg för lite minisemester och blandade familjeaktiviteter fick snällt förbli just planer.

Vår familj satte oss istället i bilen för att dra hem till Nynäshamn igen. Och här är vi nu – i sällskap av en hel massa godis, nyöppnade julklappar och ganska mycket hosta.

jul 2022

Jag kallar bilden för ”LEGO-erans återkomst” och ÄLSKAR att intresset för LEGO (som legat i dvala under några år) nu är återuppväckt.

Årets julklapp? Åh, det måste vara att Nelly i all hemlighet hade bett min storasyster laga ett par trasiga pyjamasbyxor – ett par som betyder mycket för mig eftersom jag fick dem i julklapp av mamma den julen hon dog. Det har tisslats och tasslats här hemma, med hemliga telefonsamtal, paket på posten och finurliga leenden.

Tack livet för ännu en jul att minnas!


Här kan du läsa om tidigare jular här på bloggen. Hur var din jul i år? (Omslagsbild från Quality Hotel Waterfront i Göteborg.)

4 comments

 1. Trevligt men kort Göteborgsfirande.
  Så kan det bli ibland.
  Vi lämnade jul/nyår i Sverige för Las Palmas.
  Här trivs vi.
  God fortsättning.

  1. Oj vad härligt med Las Palmas. Njut och gott nytt!

 2. Ser ju härligt ut med hotellnatt inför julafton! För att inte tala om godispåsen…

  1. Godispåse OCH hotell är väl ändå den ultimata kombon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close