Close
Jul, bröllopsdag och nyårsafton, allt på samma vecka!

Jul, bröllopsdag och nyårsafton, allt på samma vecka!

Jag fick tänka till lite innan jag kunde konstatera att det verkligen är fredag idag. Veckan har liksom en tendens att flyta ihop under mellandagarna, trots att både jag och Tobias jobbar. Vi har en liten sjukling här hemma och turas om att sköta markservice med allt vad det innebär. I övrigt hinner vi klämma in en hel massa högtidsdagar under en och samma vecka – strax har vi checkat av både julafton, bröllopsdag och nyårsafton.

Jul, bröllopsdag och nyårsafton, allt på samma vecka!

#1. De mellanmjölksaktiga mellandagarna

Knappelskär Nynäshamn

Jag hade någon slags tanke om att vi skulle hinna umgås med vänner under mellandagarna, det blev väl lite sisådär med den saken. Men en hann jag i alla fall träffa, under en lång och uppfriskande promenad vid havet här i Nynäshamn. Sådana miniutflykter gör mig alltid lika gott – mer hav åt folket!

#2. Är vi klara med jul nu?

jul nynäshamn

Jag tycker VERKLIGEN om att jula järnet i vanliga fall, men i onsdags fick jag ett ryck och packade ihop hela den röd-vita härligheten igen. Den där långpromenaden gjorde susen för mitt humör, och fick mig att hinna mer under tre timmar än vad jag har gjort totalt under de tre senaste veckorna. Lika bra att smida medan järnet är varmt!

#3. Gifta i 15 år

Igår hade vi bröllopsdag, den FEMTONDE i ordningen. Crazy bananas, tänk att vi har varit gifta så länge?

november myhre

Hur vi firade? Genom att åka till ICA Maxi och handla inför nyårsafton. Vi är ganska urkass på att fira vår bröllopsdag, men får skylla oss själva som valde att klämma in den mellan jul och nyår. Gick verkligen inte helt lottlös ur dagen dock, Tobias överraskade mig med en biljett till Coldplay i Göteborg i sommar. Perrrrfekt present, kunde inte ha fått något finare.

#4. Planer för nyårsfirandet

nyårsafton

Planerna för nyår känns oerhört bra i alla sin enkelhet. Jag och Tobias kommer att hänga här hemma med barnen. Äta gott, titta på någon film och göra ett tappert försök att sammanfatta året tillsammans. Om alla är humör tänker jag också föreslå att vi sätter lite mål inför 2023, både som individer och som familj.

#5. Packa för tre månader i Thailand – hur gjorde man nu igen!?

resegarderob

Det här är (förhoppningsvis!) sista fredagen hemma i Sverige på ett bra tag. Om några dagar är det dags för oss att återvända till vännerna på Koh Lanta. Skolböckerna ligger i prydliga högar redo för alla tre barn, nu är det ”bara” resten kvar. Det brukar ändå alltid sluta med att vi har packat med för mycket kläder – jag ska försöka att inte göra om det misstaget den här gången. På inköpslistan den här veckan står Finncrisp och doftfri solkräm, det är grejer vi gillar/använder och har svårt att få tag i där.

I årets sista fredagsfemma vill jag också passa på att önska er alla ett fint slut på 2022, med förhoppning om ett 2023 som blir allt vi önskar oss och lite till. Själv funderar jag på att spela Petter på högsta volym när 2022 slår över i 2023: ”Det är min tur nu, vinden har vänt. Det känns för övrigt som ett mantra hela världen skulle behöva just nu!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Min brudbukett, december 2007. Foto: H. K-G.)

2 comments

  1. Låter som ett bra val av låt! Gott nytt år och hoppas på fler fredagsfemmor även 2023 och från en annan plats på jorden. 🙂

    1. Det hoppas och tror jag också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close