Close
Dagen före dopparedagen & jular att minnas.

Dagen före dopparedagen & jular att minnas.

Det är fredag, dagen före dopparedagen och som vanligt blir jag ganska nostalgisk. Jag gillar tillbakablickar och att tänka tillbaka på saker vi gjort, människor vi har träffat och platser vi har besökt. Julen är en högtid med mycket traditioner, men för vår del har det varit lite si och så med just den biten under de senaste åren. Huvudsaken är att vi är tillsammans! Vi kan väl kika lite på hur de senaste fem jularna har sett ut innan det är dags att hugga in på årets variant. GOD JUL på er!

Dagen före dopparedagen & jular att minnas

#1. Julen 2021 – kompisjul på hemmaplan

Förra julen blev vi inbjudna till våra vänner utanför Stockholm, klart att vi tackade ja! Det blev mycket musik, mycket mat och mycket prat. Höjdpunkten för barnen? Hunden Molly som förgyllde dagen.

Läs mer: Julen 2021

#2. Julen 2020 – padel & pizza

padel julafton

2020 var ett år då det mesta var upp och ner, så även julfirandet. Vår familj hängde i padelhallen, sedan åkte vi till ICA Maxi för att köpa julmat. Eller ja, det var planen i alla fall. Affären var stängd och vi fick beställa pizza istället. Så kan det gå!

Läs mer: Julafton 2020.

#3. Julen 2019 – stugidyll i Dalarna

Fira jul i dalarna

2019 var förmodligen en av våra bättre familjejular! En sådan där idyllsik variant där stora snöflingor singlade ner utanför fönstret på ett rött litet hus i Dalarna, där vi firade in julledigheten.

Läs mer: Julafton 2019 och snöiga hälsningar från Dalarna

#4. Julen 2018 – Dalarna och Göteborg

jullov i dalarna
familjen Myhre jul

Dalarna var också en del av julen 2018. Vi var i Orsa Grönklitt med familjen och åkte skidor, för att därifrån åka vidare mot släkten i Göteborg.

Läs mer: Jullov i Dalarna (och vidare till Göteborg)

#5. Julen 2017 – storfamiljsjul på Sturkö

julafton

Julen 2017 var både konstig och fin. Mammas begravning gick av stapeln ett par dagar innan julafton, och efteråt hängde vi kvar på Sturkö för att fira jul med storfamiljen i mina föräldrars hus. Jag är så glad att vi hann julmysa med mamma veckorna innan hon dog. Huset var julpyntat från topp till tå och det var väldigt många känslor på en och samma gång.

Läs mer: Julen på Sturkö 2017


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: jul i Orsa Grönklitt, Dalarna.)

1 comment

  1. Muy interesante vivo aquí en Suecia casi quince años y no conozco nada de blekinge!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close