Close
Att resa och bli sjuk (och det eländiga VAB-träsket)

Att resa och bli sjuk (och det eländiga VAB-träsket)

JAG. GER. UPP. Alltså, på allvar. Det är inte roligt längre. Den här vinterns och vårens sjukdomsträsk har belägrat vårt hem och uppenbarligen bestämt sig för att stanna. För ett år sedan spenderade vi tre månader i Thailand – och gissa hur många sjukdagar barnen hade? Noll. Att resa och bli sjuk känns som ett tämligen snabbavklarat ämne i vår familj, däremot kan jag skriva en uppsats om hur livet hemma i Nynäshamns sjukstuga ser ut.

Förra veckan släppte jag och Lisa ett nytt avsnitt av Att resa-podden som handlar om att resa och bli sjuk – detta efter önskemål från våra lyssnare. Det må inte vara ett avsnitt fullspäckat med reseinspiration, men väldigt informativt och (dessvärre) högst nödvändigt att prata om. Eftersom vi genom podden har påbörjat ett längre samarbete med KRY hade vi också äran att ha med oss en gäst i form av en expertläkare som svarade på några av mina och Lisas frågor.

att resa och bli sjuk

Dagens soffa: en styck magsjuk son. 

VAB-träsk i Nynäshamn

Här hemma fortsätter för övrigt VAB-träsket idag också. Jag hade ett efterlängtat träningspass inbokat på True Workout tillsammans med Sofia och Lisa som jag fick ställa in, en av oräkneliga inställda dejter/middagar/evenemang/möten det här året. Men hey, så ser livet ut just nu. Och det kunde ha varit värre, att spela UNO och klia min utslagna hjälte på ryggen behöver inte vara så illa det heller. De säger dessutom att sommaren är på väg (?), och med den förhoppningsvis färre baciller i omlopp för vår ganska trötta trebarnsfamilj.

Att resa och bli sjuk

Hur ser familjens sjukdomshistorier utomlands ut då? Vi har faktiskt (PEPPAR, PEPPAR!) varit väldigt besparade från tråkigheter och sjukhusvistelser under våra resor. Jag har en hjärnskakning i Thailand med mig i bagaget, och kan också se tillbaka på en totalt däckad bröllopsresa på Kanarieöarna där både jag och Tobias var utslagna i influensa. Däremot kan Lisa berätta mer om märkliga bakterier och andra konstigheter – lyssna på avsnittet får ni höra!

Så här lyssnar du på hela avsnittet ”Att resa och bli sjuk”:


Det aktuella avsnittet av Att resa-podden sponsras av KRY, där du som patient kan träffa läkare via videomöte – direkt i mobilen.

10 comments

 1. Sjuk på resan är ju inte så kul, och med flera barn är det ju flera som kan bli sjuka … 😉 Jag har blivit sjuk flera gånger på resor och efteråt har folk sagt att det borde jag ringt försäkringsbolaget om, typ ” missad semester”. Va?? Sånt har jag aldrig tänkt på …

  1. Ja, det finns så många grejer att hålla koll på. Extra noga att läsa jämföra de olika försäkringarna… men kul är det inte! 🙂

 2. Uhhh magsjukan går familjen runt? Krya på er <3

  Och intressant podden var! Men jag hängde inte riktigt med, ramlade du och fick hjärnskakning för att du svimmade pga att du blev så rädd när du trodde att hon hade svalt ett klistermärke?

  1. Yep, what comes around Jenn… 🙂

   Kul att du tyckte podden var intressant. Det där med hjärnskakningen ja, var svag sedan innan pga magsjuka. Svimmade sedan för att jag blev rädd – helt riktigt. Så fungerar jag fortfarande, om något läskigt händer så får jag typ blackout och svimmar! Det har hänt flera gånger.

 3. Ska lyssna på podden! Vi (eller lilla L ) har oxå varit sjukt mkt sjuk under sitt första levnadsår sååå tråkigt 🙁 en inställd resa t Mallis känns ju så där… men men livet m barn.. både med å
  Motvind…

  Krya på er!!!! Spanien såg fantastiskt ut!!!

  Kramar

  1. Tack Lina, som du säger – både medvind och motvind! Ja, Spanien var riktigt fint på alla sätt och vis. Kram

 4. Peppar peppar så har jag varit enormt lite sjuk under våra resor. Men då jag väl blivit drabbats har det istället varit rejält. Denguefeber och dykolycka är de två saker som jag gärna hade skippat. (http://www.29grader.se/2016/12/nar-olyckan-intraffar-vikten-av-ratt.html)

  Krya på er och hoppas sjukstugan är över snart!

  1. Denguefeber, neeeej! Och dykolycka? Ryser av blotta tanken. Ska in och läsa… Tack snälla.

 5. Ska genast lyssna! Vilket intressant och viktigt ämne!
  Vi har som tur är inte åkt på några allvarliga sjukdomar under våra resor. Det läskigaste var på Guadeloupe, precis när Zikaviruset blev en nyhet, och vår då 4åriga dotter blev så dålig i influensaliknande symptom att hon till slut blev okontaktbar….. i sådana situationer är det skönt att mannen är läkare 🙂

  Krya på er! Här hemma har vi också sjukstuga…. igen…

  1. Kul att du vill lyssna. Och FY vilken skräckupplevelse på Guadeloupe! Jag har alltid sagt att vi behöver ha en läkare i familjen, sätter nu hoppet på mina barn eller syskonbarn, haha. Krya på er…. igen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close