Close
Blankens skor, hotellkris och Spinnerz-hajpen

Blankens skor, hotellkris och Spinnerz-hajpen

Hej fredag, och hej solen! Det är dags att summera ännu en vecka och gå vidare mot en annan.

Här kommer en snabb sammanfattning av vad som rör sig i mina tankar just nu: Blankens skor, hotellkris, spinnerz, sommarplaner och nytt genidrag av Stordalen.

blankens skor

Blankens skor och jag hälsar på i Besalú, Katalonien.

RESFREDAG: 12 maj 2017

#1. Blankens skor

Nej, det här är ingen modeblogg, men ÅH vad jag tycker om mina nya skor!  När jag besökte Katalonien i veckan fick jag lufta mina nyinköpta Blankens, som tog sig fram alldeles utmärkt över och genom katalanska torg, kullar och gränder. Min man höll på att sätta frukosten i halsen när han hörde hur mycket de kostade (ca 1300 kr). Väl investerade pengar om ni frågar mig, Blankens skor var nämligen min ”grattis-till-det-nya-jobbet-som-egen-chef-present” till mig själv.

#2. Sommartider hej, hej!

I dag skiner solen för första gången på länge här i Nynäshamn, och jag blir genast sugen på att börja planera sommaren. Det finns så mycket jag vill hinna med: ta med barnen till Astrid Lindgrens värld (inte minst för att se min kompis dotter spela rollen som Elisabeth!) köra en favorit i repris ner till Österlen, återuppleva Varberg i sommarskrud, ta en sväng förbi Marstrand och min svågers spelningar på fästningen… och så självklart hänga så mycket jag bara kan på Sturkö. Jag har dock ett litet dilemma. Vi har vårt permanentboende i en av Sveriges vackraste sommarstäder, så varför i hela friden tänker vi ens tanken att lämna Nynäshamn när det är som bäst? Jag behöver fler sommarveckor det här året, tack!

#3. Hotellkris?

Det byggs fler hotell än någonsin i Stockholm, ändå ser jag vänner på FB klaga på hotellkris i Stockholm. Efterfrågan verkar fortfarande vara högre än utbudet, och Stockholms popularitet som semesterstad fortsätter att öka. Det ska bli spännande att se var det här slutar!

#4. Spinnerz – den nya hajpen

Den nya hajpen Spinnerz är en leksak som lär vara dagens motsvarighet till de gamla stressbollarna. Hajpen är tydligen total. Jag fick upp ögonen för dem för ett par månader sedan, då våra vänner (som är betydligt mer trendkänsliga än oss) visade några olika varianter. Samma vänner har nu satt upp en webbshop för just Spinnerz – som jag såklart vill lyfta här i bloggen. Jag tänker köpa några stycken som barnen kan ha och leka med i bilen under våra många roadtrips i sommar.

#5. Motionera mer och ät billigare på Quality Hotels restauranger

Jag är så glad att jag har kommit igång på allvar med träningen igen, att springa en halvmara känns (peppar, peppar) inte längre ouppnåeligt. Nu hoppas jag att fler restauranger, både i Sverige och i övriga världen, hakar på Petter Stordalens schysta idé om att ge gästerna rabatt på restaurangnotan om de motionerar. Mer rörelse åt folket = billigare mat. Hur bra som helst!

2 comments

  1. haha. Dina blankens är skitfina! Frukosten i halsen. Ja, det är klart. Då har herrn inte sett så mycket. Bara en kik in i min garderob skulle nog ge honom lätta kvävningsattacker i så fall. I vilket fall som helst. Åh, ska du till ALV? Men, måste ju nästan ta mig till Vimmerby samtidigt då så jag kan peka på allt och ingenting i stan. 🙂

    1. Haha, ska hälsa T det! 🙂 Ja – vi planerar ALV, kan inte fatta att vi inte har åkt dit med barnen än. Ska försöka undvika de mest hektiska perioderna bara, men tror det kan bli svårt. Vore ju grymt med insidertips! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close