Close
Tips på barnvänligt hotell nära Göteborg? Nääs Fabriker!

Tips på barnvänligt hotell nära Göteborg? Nääs Fabriker!

För ett tag sedan läste jag en Facebooktråd om en person som letade efter ett barnvänligt och mysigt hotell med badmöjligheter i eller i närheten av Göteborg. Ett av mina bästa tips i sammanhanget barnvänligt hotell nära Göteborg är Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Tollered, drygt tjugo minuters bilresa från Göteborg.

Hela min mans släkt bor på västkusten, vilket innebär att det blir många resor mellan Stockholm och Göteborg för vår familj (två vuxna och tre barn födda 2008, 2010 och 2014). Vi bor förvisso gärna hos nära och kära, men ibland är det skönt att få lite ”semesterkänsla” på hotell i närheten. Vi har vid ett par olika tillfällen checkat in på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang, och kan definitivt rekommendera hotellet vidare till andra barnfamiljer – men för all del också till par, ensamresenärer och potentiella konferensgäster. Jag har tidigare skrivit en hotellrecension om förra hotellvistelsen med julstämning i bloggen:

Läs mer: Nääs Fabriker Hotell & Restaurang – hotelltips i Västsverige

Se det här inlägget som en komplettering till inlägget ovan, men också som påminnelse om varför Nääs Fabriker är värt att besöka året runt.

Tips på barnvänligt hotell nära Göteborg – Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Området Nääs Fabriker

En av sakerna som utmärker Nääs Fabriker Hotell & Restaurang intill sjön Sävelången är det faktum att hotellet är del av en gammal kulturhistorisk miljö. Varje byggnad och verksamhet bidrar till en helhetsupplevelse med design och bruksmiljö som en röd tråd genom området.

nääs fabriker hotell
nääs fabriker hotell

I det gamla spinnerifabriksområdet finns idag (utöver hotellet) allt från blomsterbutik till klädbutiker, men även kafé och handelsbutik. Det finns med andra ord saker att se, göra och uppleva för alla åldrar och smaker – oavsett om du är här som hotellgäst eller gör en dagsutflykt från Göteborg eller närliggande trakter.

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Hotellets huvudbyggnad med dess karaktäristiska spröjsade fönster ligger precis vid sjön, och många av hotellrummen har därmed sjöutsikt. Den här gången bor vi i den Mellersta Fabriken, som alltså nås från huvudbyggnaden via en spång (eller ”lufttunnel” som mina barn kallar den) från huvudbyggnaden.

nääs fabriker hotell
nääs fabriker hotell
nääs fabriker hotell

Den genomgående designen känns lyxig rakt igenom, samtidigt som man har lyckats behålla, ta till vara på och förvalta fabrikskänslan och unikheten i de gamla byggnaderna.

Så ja, hotellet är förvisso en oas för design- och historieintresserade gäster, men även ”vi” barnfamiljer känner oss välkomna och inkluderade. Jag har hört flera olika personer säga att hotellet är lämpligt för familjer där åldersspannet sträcker sig från småbarn till tonåringar, vilket inte alls är en självklarhet i hotellsammanhang.

Hotellrum och hotellfrukost

I dagsläget finns 81 hotellrum på Nääs Fabriker. Receptionen och restaurangen ligger på entréplan i huvudbyggnaden. Hotellrummen då? De är så långt ifrån standardrum på trötta konferenshotell du kan komma, oavsett vilken rumstyp (det finns sju olika) du väljer.

nääs fabriker hotell
nääs fabriker hotell

Vi har tidigare bott i en av sviterna där hela familjen fick plats att sova, men den här gången checkar vi istället in på våning tre, i två ”superior”rum bredvid varandra. De stora barnen är snart 11 och 13 år och har inga problem med att sova själva.

nääs fabriker hotell

Utanför våra rum på plan tre finns shuffleboards i både bords – och golvvariant. Det kostar inget att spela, men bokning behövs göra i receptionen innan spel. På samma våningsplan finns också ett flipperspel som våra barn har svårt att slita sig från.

Frukosten är en av mina absoluta höjdpunkter när det kommer till hotellvistelser (skulle aldrig missa en frukost till förmån för en sovmorgon!), ett intresse som verkar ha gått i rakt nedstigande arv till våra barn.

På det här hotellet finns det frukost så det räcker och blir över även för de mest kräsna barn. Utbudet är stort och välsorterat, utan att frukosten känns trist och massproducerad. Våra favoriter blir egenrostad müsli, riktigt bageribröd, färsk frukt, våfflor och nygräddade minipannkakor.

Badhuset

Strax intill hotellets huvudbyggnad, precis vid sjön, ligger Badhuset vilket är ett fint och uppskattat komplement till hotellet i sig. Vår familj bokar in oss under 1,5 h och tiden flyger fram när vi badar, bastar och slappar.

bada Alingsås
nääs fabriker hotell

Under corona får max tio personer vistas i badhusområdet åt gången. Vi är i badhuset samtidigt som en annan barnfamilj, men eftersom det är stora ytor känns det både luftigt och enskilt. Dessutom finns dubbelt upp av både bastu, badstegar och bubbelpool vilket gör att vi aldrig behöver trängas.

nääs fabriker hotell
nääs fabriker hotell
nääs fabriker hotell

Utöver att bada i både sjön och i en varm bubbelpool blir barnen skräckblandat förtjusta i att hälla över sig en tunna med iskallt vatten som fyllt på automatiskt – om och om igen. Innan vi går tillbaka till våra hotellrum fyller vi på energidepåerna med nötter, vatten och frukt som står uppdukat inne i badhuset. Tänk på att priset för inträde till Badhuset inte ingår i hotellbokningen. Kostnaden ligger på 150 kr för vuxen och 75 kr för barn, där gränsen för barn/vuxen är 16 år. Förbokning krävs!

Öppettider Badhuset: Öppettiderna för vuxna sträcker sig mellan kl 06:30-22:00. För barn upp till 16 år gäller istället fredag-lördag mellan kl 07:00-10:00 och 14:00-17:00. Öppettiderna för barn utökas dock under sommartid, och även vissa helger och lov.

Övrigt om Nääs Fabriker:


Inlägget om tips på barnvänligt hotell nära Göteborg är skrivet efter ett pressbesök på Nääs Fabriker Hotell, men åsikter, bilder och ord är mina egna. Här hittar du fler tips om Göteborg med omnejd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close