Close
Gothia Towers: barnvänligt hotell vid Liseberg i Göteborg

Gothia Towers: barnvänligt hotell vid Liseberg i Göteborg

Innehåller köplänkar/adlinks.

Om du har besökt Göteborg någon gång har du säkert lagt märke till de tre blänkande höghusen strax intill Liseberg. Dessa tre välkända silhuetter, Tower 1, Tower 2 och Tower 3, går under samlingsnamnet Gothia Towers och är med sina totalt 1200 rum ett av Europas största hotell. Med stor sannolikhet har du också hört talas om den berömda räkmackan som serveras på Heaven 23 i Gothia Towers. I den här recensionen ligger fokus på Gothia Towers som ett fyrstjärnigt och barnvänligt hotell precis bredvid Liseberg i Göteborg. Värt att notera är dock att de sex översta våningarna i Tower 2 går under namnet Upper House. Detta är en femstjärnig del av hotellet som jag planerar att besöka framöver, inte minst eftersom jag lockas av den glasbottnade poolen som hänger ut från den nittonde våningen.

Liseberg Göteborg

Gothia Towers: barnvänligt hotell vid Liseberg i Göteborg

#1. Läge, känsla och allmän information om hotellet

Anledningen till att vi bokar ett hotellrum på Gothia Towers till familjen är först och främst hotellets centrala läge. Vi besöker ofta Göteborg, men brukar då bo strax utanför centrum. Den här gången är vi ute efter promenadavstånd till både Liseberg, Filmstaden Bergakungen och Avenyn…

… och då är Gothia Towers ett givet alternativ. Gothia Towers ägs av Svenska Mässan, vilket är en ekonomiskt fristående stiftelse.

Gothia towers Göteborg

Är du och familjen ute efter en personlig och ombonad atmosfär med boutiquehotellskänsla är däremot Gothia Towers inget för er. Det är omöjligt att komma ifrån ”konferenshotellskänslan” i ett sådant här stort komplex, även om jag utgår från att känslan på Upper House är en annan. Under dagtid är det full rulle med barnfamiljer på väg till eller från Liseberg, ytorna är stora och det är ganska stimmigt på entréplan.

Det märks att hotellet satsar lite extra på just barnfamiljer, särskilt under lov och storhelger. När vi checkar in får våra barn välja varsin liten present, antingen ett gosedjur (med god fantasi utformad som ett av tornen) eller ett pysselkit för att göra armband. På entréplan finns mycket kul att hitta på för barnen, eller ”Kidzgäster” som hotellet själva benämner dem. Det finns bland annat ett TikTok-corner, lekhörnor, shuffleboard…

… och allra mest populär bland våra barn är iWall vid Tower 3, en interaktiv vägg där barnen kan ”testa” allt från forsränning till hinderbana.

#2. Hotellrummen på Gothia Towers

familjesemester i Göteborg

Vi checkar in i Tower 3 i ett hotellrum som inte direkt sticker ut något vidare inredningsmässigt…

Liseberg Göteborg

… vilket i och för sig vägs upp av utsikten från vårt hotellrum. Det är som en tavla utanför, och vi står länge och väl vid fönstret för att titta på de snurrande karusellerna på Liseberg.

familjesemester i Göteborg gothia towers

I badrummet finns en dusch (med bra tryck i!) omgiven av duschdörrar.

Trots att vi är en trebarnsfamilj kan vi sova i ett och samma rum eftersom vårt yngsta barn sover i dubbelsängen hos oss (barn mellan 0-6 år sover alltså i vuxens säng utan kostnad). Våra äldre barn, 10 och 12 år, delar på en bäddsoffa som är 140 cm, för detta betalar vi 100 kronor/natt per barn. Totalt betalar vår familj 3928 kronor för hotellrum två nätter under 4-6 augusti 2021, vilket innebär sommarlov och högsäsong.

Tips! Om ni vill ha egna sängar allihop går det att boka anslutande rum, kontakta i så fall room@gothiatowers.com, ring eller använd chattfunktionen på hotellets hemsida.

#3. Hotellfrukost på Gothia Towers

Gothia towers Göteborg

Hotellfrukosten på Gothia Towers serveras på restaurang Seasons, som ligger på andra våningen i Tower 1. (Det är alltså en liten bit att gå för oss som bor i Tower 3.) Trots att det är riktigt många hotellgäster som ska få i sig frukost märks det att hotellet är professionellt i den bemärkelsen att det aldrig känns kaosaktigt eller för mycket folk på samma yta. Personalen dirigerar oss till olika rum, och det finns gott om ”frukoststationer” att fördela gästerna vid.

Det finns också bra barnhörnor placerade på strategiska ställen, så att resten av familjen kan äta i lugn och ro när eventuella småsyskon har slängt i sig maten.

Själva hotellfrukosten är helt okej – även om det inte är just den jag kommer att drömma mig tillbaka till om någon ber mig berätta om min bästa hotellfrukostupplevelse.

#4. En eloge till utsikten från Gothia Towers

Utöver läget måste jag åter igen framhålla utsikten från Gothia Towers, särskilt under kvällstid!

Ta gärna sikte på glashissen i Tower 3 för att smygstarta känslan när det suger i magen under karusellerna inne på Liseberg – samtidigt som du har utikt över just Liseberg från hissen.

Ta sedan hissen så högt upp du kommer – på de övre våningarna väntar häftig panoramautsikt över staden. Här uppe får du en närmare överblick på allt från bilparkeringar till pampiga villor, kyrktorn…

… och Ullevi såklart!

#5. Fakta och bra att veta om Gothia Towers

Liseberg Göteborg
Gothia towers
  • Vad heter Gothia Towers respektive torn och hur höga är dem? Tornen kallas Tower 1 (77 meter) , Tower 2 (82 meter) och Tower 3 (100 meter).
  • Äta på Gothia Towers: På Gothia Towers finns ett flertal restauranger, caféer och barer att välja på: Heaven 23, Ristoria, Upper House, West Coast och Imagine för att nämna några. Här kan du läsa mer om Gothia Towers restauranger och matmöjligheter. För garanterad plats rekommenderas att boka bord i samband med hotellbokningen.
  • Gothia Towers Padel: I dagsläget finns tre padelbanor på Gothia Towers. Hotellet erbjuder också ett 200 kvm stort gym, samt yogaklasser på Upper House. Läs mer här.
  • Medlemskap i Club Gothia Towers: Ett tips är att bli medlem i stamgästprogrammet ”Club Gothia Towers” för att ta del av medlemspriser och förmåner, samt samla bonuspoäng.
  • Förslag på saker att göra i Göteborg med omnejd: En lyckad familjesemester i Göteborg och Tips på utflykter utanför Göteborg.

Läs mer och boka här: Gothia Towers (adlink).

Tips! Vill du boka ett barnvänligt hotell nära Göteborg fast i betydligt lugnare omgivningar? I så fall är Nääs Fabriker (adlink) ett bra alternativ. Detta hotell ligger ca 20 minuters bilresa från Göteborg.


Följ gärna Resfredag på Instagram. Här hittar du fler tips om att resa i Sverige. Omslagsbild på Gothia Towers tagen från Lisebergshjulet.

2 comments

  1. Jag har bott här några gånger när jag varit i Göteborg och jobbat på mässor, men senast jag bodde där fanns bara ett av tornen och jag tror att de höll på att bygga det andra, så det är ganska länge sedan sist. 🙂 Har dock varit där och ätit den berömda räkmackan flera gånger, även när jag inte bott där. Jag älskar också utsikten, så kul att kunna se i princip hela Göteborg från ovan, men annars håller jag med dig om att det inte är samma känsla som på ett boutiquehotell.

    1. Tack Ann-Louise, kul att höra dina tankar om Gothia! Utsikten är verkligen något utöver det vanliga. Mina barn vill gärna bo på hotellet igen framöver – de gillade att se Liseberg från första parkett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close