Close
Höstlov som egenföretagare: så här gör jag

Höstlov som egenföretagare: så här gör jag

Finns ens begreppet höstlov som egenföretagare? Jo, men i mitt fall är möjligheten att själv kunna välja upplägg hela poängen med att köra solo i arbetslivet just nu. Jag vill kunna lägga mitt eget livspussel och fördela dagar, veckor och månader efter hur livet ter sig där och då. Den här veckan inföll höstlovet under de dagar min syster i Skottland planerade att åka till Karlskrona – och ja, resten kanske ni kan lista ut själva.

Höstlov som egenföretagare: så här gör jag

Vi har genom åren spenderat de flesta höstlov i Sverige, med undantag från förra året då vår familj gjorde en lyckad 40-timmars kryssning med Silja Line till Finland. Det blir lite annorlunda nu, livet och (höst)lovet, när det inte längre finns anledning att åka söderut för att hälsa på mina föräldrar/barnens morföräldrar som inte längre lever.

höstlov i karlskrona
Höstlov 2017, med övernattning vid Östersjön under bar himmel.

Och på tal om livspussel var den ursprungliga planen att Nelly skulle ha gått i förskolan idag så att jag kunde jobba undan det sista inför resten av lovet, men den planen sprack efter en tuff natt för lillan. (Vad gäller just den aspekten gör inte livet skillnad på arbetstagare och egenföretagare, det är bara att gilla läget med sjuka barn.)

höstlov på sturkö
Höstmys hos min syster på Sturkö (som också tagit bilden).

Imorgon kör jag och barnen ner till Blekinge för att fylla resten av höstlovet med både nytta och nöje, där nyttan består av ett inplanerat jobbmöte i Karlshamn. Några av oss ska gå på höstlovsroligheter på Karlskrona Marinmuseum, men också spendera en heldag i skogen där min far växte upp. Därutöver ska vi ha efterlängtat syskon- och kusinhäng och kanske också fira min lillebror. Eftersom vi kommer att spendera Alla Helgona i Blekinge kommer vi givetvis också att åka ut till Sturkö kyrka och tända ljus på gravarna. Jag har verkligen längtat efter den här veckan och ser fram emot att ännu en gång skapa mitt alldeles egna höstlov som egenföretagare – det tredje i ordningen!


Vill du ha konkreta tips på platser att resa till under höstlovet kan jag rekommendera det här inlägget: Sveriges bästa höststad – vilken är det egentligen?

2 comments

 1. Wow, det är så häftigt – 3e höstlovet alltså som egenföretagare. Och ja friheten att bestämma är ju väldigt härlig. Samtidigt som man ju måste ”jobba ihop” för de där semesterlediga dagarna.

  Jag hade planerat att jobba 2,5 dag på höstlovet. Sen fick jag frågan från mitt avslutade favorituppdrag, om jag kan jobba lite mer och japp, då gör jag det. Men hemifrån (från föräldrahemmet). Det blir ju så när man vill fortsätta hänga med sina favoriter (men out of office just höstlovsveckan). Sen är ju jag dock knuten till ett uppdrag på runt 50 % så jag kan ju oavsett inte tacka JA till allt.

  Men till julhelgen SKA jag ta ledigt och ganska länge. Hoppas jag i af 😉 Frilanslivet ändå … Jag är ju bara inne på år 1. Ska nog få mer is i magen.

  Ni låter att få ett supermysigt höstlov. Njuut och mys.

  Kram!

  1. Ja, men precis Rosita – inget kommer gratis! Så spännande att följa din företagsresa, tänk vad mycket du har varit med om under den här korta tiden.

   Ska absolut njuta, tack detsamma och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close