Close
Rosa himmel och oktober på ön

Rosa himmel och oktober på ön

Vi är här nu, på sommarön som uppenbarligen lockar och drar oavsett årstid. I går kväll fick vi sällskap av en rosa himmel som speglade sig i havet, för att sedan följas av en månskära så tunn att den knappt gick att se. Kvällen innan dess var stjärnhimlen så intensiv att det kändes som att det skulle gå att plocka ner stjärnorna lika enkelt som Nelly går och norpar körsbär under sommarmånaderna. Varje gång jag kommer hit är det som att ön anstränger sig lite extra för att jag inte ska åka härifrån.

Rosa himmel och oktober på ön

höstlov på sturkö
höstlov på sturkö
höstlov på sturkö
höstlov på sturkö
höstlov på sturkö
höstlov på sturkö

Jag och barnen körde ner i tisdags runt lunchtid, och det gick bra att köra! Vi behövde bara en ynka bensträckarpaus i höjd med Kristianopel (då var vi alltså redan i Blekinge), och det var på mitt initiativ snarare än barnens. Att som ensam vuxen köra 50+ mil under drygt 6 timmar med 3 barn i bilen har INTE varit en av mina favoritsysslor, men nu är det annorlunda. Att barnen är vana bilåkare är såklart en faktor som spelar in, likaså att de börjar bli äldre (vissa av dem så pass att de agerar DJ under hela bilresan), men också att jag känner mig mer bekväm bakom ratten och att vi har en bil som faktiskt är riktigt härlig att köra. Tåg då? Jo, men vi tar ofta tåget – men den här gången behövdes bil för att ta oss runt på alla grejer som var inplanerade.

Den här veckan kommer alla mina syskon att vara på plats i Blekinge, vilket inte hör till vanligheterna. För mig känns det just nu som en förvirrad mix av årets alla årstider och högtider på en och samma gång. Den rosa himlen och kvällspromenad i förhållandevis milt väder ger sommarvibbar, urgröpta pumpor och lyktor skapar allmän höstkänsla, IDAG infaller Halloween och till helgen är det fokus på Alla Helgona. Imorse när jag gick ut luktade det vår (!) i luften, samtidigt som spelkvällarna med tända ljus och myskläder får mig att tänka på jullov. Jag fattar ingenting, med det är okej. Jag lever som i en egen liten bubbla här, så egentligen spelar varken veckodag eller årstid någon roll.

Nu väntar några dagars roligheter innan vi kör norröver igen, men hemresan vill jag helst inte fundera över. Igår hade jag en del jobb på agendan, idag tänkte vi istället höstlova loss inne i Karlskrona. Först ut väntar en bagellunch hemma hos min syster!


Här hittar ni fler inlägg om livet på Sturkö.

2 comments

  1. Alltså solnedgångarna i Karlskrona denna veckan… helt galna! Jag har ju förmånen att se dom från kontoret på södra Trossö, är så tacksam för det. Varvskranarna i förgrunden och Hasslöbron mitt i den brinnande solen -sjukt fint. Hoppas ni haft ett fint höstlov här!

    1. Men JA, det har nästan känts overkligt. Vilken ynnest att få sitta och jobba med den ”kulissen” för dig! Höstlovet har varit allt vi har hoppats på, tack! Idag ska vi upp till Eringsboda och igår var vi inne i staun, fint att kunna visa barnen ”best of” :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close