Close
Höstlov (& Halloween) 2020

Höstlov (& Halloween) 2020

Så blev det alltså höstlov igen, den här gången på hemmaplan i Nynäshamn. Inte för att vi brukar åka särskilt långt, men vanligtvis brukar vi i alla fall se till att åka ner till Blekinge en runda. I år har vi fullt med jobb på höstlovet – men syskonlängtan är till viss botad på annat sätt genom besök från ett par syskon med deras familjer under den senaste tiden.

födelsedag höstlov

Vi tjuvstartade höstlovsveckan genom att att fira loss våra födelsedagsbarn. Förra måndagen blev Sebbe tolv (hallå där, vad hände!?). I paketen låg väldigt uppskattade prylar, som vi alla har glädje av…

födelsedag höstlov

… inte minst födelsedagsbarnet själv. Vi kommer från musikaliska familjer både jag och Tobias, men har själva NOLL koll på det praktiska med vilka märken och instrument som gäller. Efter att ha frågat runt blev det till slut både elgitarr och förstärkare från webbutiken Thomann (rekommenderas!).

födelsedag halloween höstlov

Vi hade knappt hunnit äta upp födelsedagstårtan från Sebastians festligheter, innan det var dags att fira nästa födelsedagsbarn.

födelsedag halloween höstlov

Det gjordes med frukost på sängen i vanlig ordning, traditioner är viktigt för (nästan) alla i vår familj.

födelsedag halloween höstlov

Själva höstlovet invigde vi med Nellys hett efterlängtade halloweenkalas. Det blev hennes första egna barnkalas, tredjebarn och allt det där ni vet. Men vilket kalas sedan! Festfixaren i form av storasyster Julia har sett till att planera det här kalaset i veckor, det har pysslats, ritats, dekorerats och…

födelsedag halloween höstlov

… bakats såklart. Nu kan jag snart dra mig tillbaka helt och lägga över allt sånt här firande på barnen.

Och så kom den stora dagen, där väntan på gästerna känns som evigheters evigheter.

födelsedag halloween höstlov

Vi har samlat på oss Halloweenpynt under flera år, och har en dedikerad låda nere i källaren som fylls mer och mer allteftersom.

Själva Halloweentraditionerna i sig är dock inte en jätteny företeelse – det har amerikanska släktingar och vänner sett till att berika min uppväxt med. Gillar iofs Alla Helgona-helgen bättre, men ärligt talat. Behöver vi inte ALLA tillfällen vi kan få att fira lite extra – inte minst nu!? Och, för att föregå eventuella kommentarer om att riktiga Halloween inte ens har gått av stapeln än – jag vet! Halloween i USA och Storbritannien firas alltid den 31 oktober.

födelsedag halloween höstlov

Den här nyblivna sexåringen var hursomhelst överlycklig över sitt Halloweenkalas, och jag kan andas ut i ett år till eller så.

födelsedag höstlov
Bästa sortens soffhäng i oktober, här med lillebror + barnens lillkusin Lasse.

För övrigt tycker min storebror att vårt hem är Halloweenpyntat året runt. Första gången han såg vår stora tavla som hänger i vardagsrummet undrade han ”om det hade skett ett styckmord i vårt hus”. Själv älskar jag tavlan, som vi skeppade över från en konstnär på Koh Lanta i Thailand för många år sedan.

Annars har höstlovet – utöver jobb – innehållit en hel del av den här varan = långa promenader i Nynäshamnsområdet. Planen är att också komma iväg på en bokad hotellvistelse, den ser jag fram emot!


Vill du ha inspiration för detta eller kommande höstlov? Läs mer här: Höstlov i Sverige med barn: 11 tips! (Omslagsbild från årets höstpynt på verandan.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close