Close
Vår gemensamma livsresa samlad på en hårddisk

Vår gemensamma livsresa samlad på en hårddisk

Det här med nostalgitrippar alltså, låt mig riva av en rejäl dos sådana i den här upplagan av veckosvepet. Min syster har haft som coronaprojekt att göra en massa fotoalbum om sin familj, och under rensningen har det pepprats med foton och fina minnen i familjechatten. Min egen minneskavalkad tillsammans med Tobias fick en rejäl boost nu i veckan när vårt äldsta och yngsta barn fyllde år (japp, oktober blev tydligen min stora barnfödarmånad), då jag visade gamla bilder för barnen. Den här veckans fem får därför bli några nedslag från mina 15 år med Tobias – smidigt att ha delar av vårt gemensamma liv samlat på en hårddisk!

Livet samlat på en hårddisk: fem nedslag i vår gemensamma livsresa

#1. Pendlarlivet och dejter runt om i Sverige

Rastplast vid Vättern, ett stenkast från min lägenhet i Jönköping.

Våra första år tillsammans pendlade vi kors och tvärs genom Sverige. Jag hade precis flyttat hem från Tyskland, och flyttarna fortsatte när jag varvade Jönköping och Varberg med Karlskrona medan Tobias bodde i Stockholm. Under de här åren var det ett pussel att få ihop dejtandet, men uppenbarligen lyckades det fint i slutändan eftersom vi gifte oss under julhelgen 2007.

#2. Livet som förstagångsföräldrar

Tiden gick, och livet förändrades över en natt när vår familj fick tillökning av en liten pojke. Något måste ha hänt med mina tårkanaler när jag fick barn, för oj vad jag har gråtit sedan dess (grät ytterst sällan innan jag blev gravid). Jag gråter när jag ser filmer, luciatåg, solnedgångar – och inte minst i situationer när mina barn är inblandade på ett eller annat sätt. Och jo, det är både glädjetårar och tårar av ilska!

#3. Livet med flyttarna

Vårt hus under två år, den här gången i Stuvsta.

Vi har hunnit flytta ett gäng gånger sedan vi träffades första gången, jag och Tobias. Märkligaste flyttupplevelsen var nog när vi kom hem från Thailand och hämtade nycklar till ett hus i Stuvsta utanför Stockholm som vi hade tackat ja till att hyra i två år, utan att ha sett huset mer än på bild. Vi trivdes så himla bra, jag har många fina minnen från de åren.

#4. Äventyrslivet

Ja, alltså definitionen på äventyr inbegriper i vår familj varken bergsklättring eller att korsa de sju haven i en segelbåt, däremot att skapa en hemmabas i Thailand (längtar mer för varje dag som går nu!)…

schweiz

… och att försöka ta chansen att leva när den ges. Jag är glad över att han sällan säger nej till mina idéer om resor, och han är glad över att jag är okej med hans återkommande förslag om entreprenörsäventyr. Ge och ta, det blir bra!

#5. Vardagslivet

vardag
VAB framför brasan med två små.

Här i bloggen är det ofta det roliga som syns. Fokus ligger på resor av olika slag, men den övervägande delen av vårt liv handlar såklart om allt det andra. Hämtningar, lämningar, träningar, matcher, sjuklingar, Netflixkvällar, städning, tvätt och matlagning. Vardagen, den som övergår i helg och allt eftersom flyter ihop till vår gemensamma livsresa. Hoppas innerligt att den varar länge än!

Nu väntar strax höstlov med allt vad det innebär. Vi håller oss på hemmaplan i år, och kommer att varva jobb med en och annan utflykt. Hur ser ditt höstlov ut? Trevlig helg!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

 1. Här håller vi oss på hemmaplan, inte lämnat Västerbotten sedan slutet av februari!
  Längtar så hem till Thailand, känns som väntan blir lång.
  Fina bilder du visar.
  Ha en bra helg och höstlov.

  1. Jadu Titti, det är en väldigt lång väntan. Känner med er! Tänk vad glada vi ska bli när vi äntligen kommer iväg… Kram på dig

 2. Här blir det höstlov, eftersom jag tagit semester hela veckan! 🤗 Planerna har ändrats heeela tiden, ett tag hade vi förhoppning om nån resa utomlands men det blir inget såklart.
  Sen var tanken Stockholm, men pga den ökade smittspridningen där nu, känns det inte bra. Så, det blir ett par dagars ridläger för barnet och ev kör vi till Malmö för lite miljöombyte.
  Hur som helst ska det bli skönt att vara ledig , det har varit full fart sen jag började nytt jobb för ett par månader sen.

  Vad jag saknar så mkt i denna märkliga tid är att inte har varit på en enda konsert eller krogshow i år, förutom melodifestivalen i Malmö i februari. Kanske finns det dock hopp nu med tanke på de nya restriktionerna.

  1. Jadu, inte vidare lätt att planera sitt liv i de här dagarna – det gäller att hänga med i svängarna… Låter kul med ridläger och förhoppningsvis Malmö. Ser att vissa ställen kört igång med intima spelningar, mkt färre gäster och därmed dyrare prislapp. Kollade själv på att boka Danny Saucedo på Berns här i Stockholm, men tror det blev fullt snabbt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close