Close
Coronavanor (och ovanor)

Coronavanor (och ovanor)

Gah, hade sett fram SÅ mycket emot att göra den här fredagen till ”Resfredag” genom att checka in på ett hotell i city. Sedan kom nya, lokala, allmänna råd för region Stockholm – och vi bestämde oss för att boka av. Det här veckosvepet blir en sammanfattning av både vanor och ovanor som den här pandemin har skapat i mitt liv.

Coronavanor (och ovanor) x 5

#1. BOKA AV GREJER!

Visst känns det ändå som att andan gick ur lite grand, från alla hoppfulla ”Vi ställer inte in, vi ställer om!” – till omskrivningen som min kompis dystert konstaterade på Instagram imorse:

”Vi ställer inte om, vi ställer in.”

I eftermiddag skulle jag och Tobias checka in på lyxhotellet At Six inne i Stockholm. Jag hade hittat en schyst deal på Nordic Choice Hotel, barnvakt var ordnad och jo, jag hade verkligen längtat efter lite vardagsflykt.

Vi hade säkert kunna motivera vistelsen genom att ta bilen in, undvika att äta ute och bara stanna på hotellrummet, men alltså. Jag vet inte. Vi blev inte direkt jättesugna på att åka in till Stockholm City efter vi hörde om de nya råden. Gissar att det blir Netflix och länsning av godisförrådet istället. Igen.

Julia har varit på dagscamp för innebandy måndag-torsdag, och skulle fira lite höstlov genom ett besök på Tom Tits idag. De stänger tydligen från och med måndag, men ”uppmanar alla som har bokat biljetter i helgen att själva avboka sina biljetter. Det blev med andra ord ingen utflykt för henne heller idag. Jag tycker ändå att de har accepterat alla avbokningar med bravur, barnen, men idag kunde hon inte hålla frustrationen tillbaka: JAG HATAR CORONA!!

#2. Scrolla sönder Instastories

Alla försök att minska skärmtiden till trots… jag håller på att scrolla sönder appen varje gång jag blir lite uttråkad. Kanske ska börja låsa in telefonen? Vågar inte ens kolla funktionen för skärmtid. Lusten och inspirationen att själv skapa Stories är dock (tyvärr) obefintlig.

#3. Promenader

Ska vi försöka vara lite positiva? I så fall är promenaderna en stor bonus under de här månaderna. Jag har gått, vandrat, promenerat, strosat…

Visby gotland resa höst

…och sedan har jag gått lite mera.

#4. Bläddra i kokböcker

Japp. De är framme igen, mina kokböcker. Än så länge mest som lektyr och underhållning, har ännu inte kommit över den där tröskeln som jag gjorde i våras – när Corona slog till för första gången.

Läs mer: Spaningar i Coronatider x 5

#5. Vattna blommor varje måndag

Det är helt SJUKT, men i vårt hus har nu plastblommorna kompletterats med gröna växter och orkidéer. Levande ska tilläggas. Jag har för första gången i mitt liv infört en återkommande vattningsdag – på måndagar får blommorna både kärlek och vatten. Jag vet inte vem som är mest förvånad, växterna eller jag.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från vårt sovrum, där höstsolen, en ljusslinga och en världskarta kämpar för att lysa upp min vardag.

11 comments

 1. Åh tråkigt! Ja nu drar det verkligen ihop sig med pandemin igen. Det man fruktade mest men hoppades inte skulle hända. Vi har inte lokala restriktioner än. Men en inofficiellt uppmaning från vår smittskyddsläkare att inte resa utanför regionen.

  1. Det här med lokala restriktioner känns ju också jobbigt i sig, kommer öppna för massa frågetecken. Jaja, bara att ta ett djupt andetag och försöka göra det bästa av situationen. En dag i taget. Ta hand om er där uppe!

 2. Ja jag vet, det känns som att Boka Om är den nya inne-termen som vi sliter ut just nu 🙁

  1. Ja… själv vågar jag knappt boka om nu – utan bokar av helt istället. Som sagt, lite mer uppgiven nu än innan.

   1. Jag tror att det är för att vi redan gått igenom det här, och vi trodde att nu släpper det! Så det blev en extra stor snyting när det här bakslaget kom.

    Vi har fortfarande ett par weekends inplanerade, men en bit bort i tiden, så jag håller tummar och tår och hoppas HOPPAS att det blir av. Nynäshamn i all ära, men jag har sett det nu 😛

 3. Avbok (eller ibland inte ens det – ”ickebok” snarare), sönderscroll och promenadmil efter promenadmil är också min melodi. Börjar bli innerligt trött på det här nu, men läser galet mycket böcker för att fördriva tankarna lite. Just nu Ängeln på sjunde trappsteget – väldigt fin bok trots att den är full av elände. Önskar dig en fin Netflix- och godishelg Annika!

  1. Fint att höra att läsningen är igång också! Jag hade ett race för några veckor sedan, och inväntar nu nästa hög som ligger på laddning här. Behöver återhämta mig och längta efter bokstäverna mellan varven.

   Ängeln… har jag läst, tycker jättemycket om den. Tack Sanna, önskar dig också en fin helg!

 4. Skulle åkt till Stockholm förra helgen avbokades.
  Har nu bara Göteborg till jul bokat, tvivlar dock på att det blir av.
  Cirkeln blir allt snävare.
  Ha en fin helg på hemmaplan.

  1. Åh, vad jag hoppas att vi kan åka iväg över jul ändå. HOPPAS! Känner tyvärr en känsla av allmän uppgivenhet, men gäller väl egentligen att faktiskt ta tillvara på det fina på hemmaplan istället. Lättare sagt än gjort i dessa dagar. Kram på dig!

 5. Åh, fattar exakt hur ni känner ang er avbokade helg, vi fick göra likadant här pga ökande restriktionerna i Malmö. 😑 Hade åxå bokat bra hotell till kanonpris, bokat restauranger och planerat flanera i Saluhallen, fika på mysiga caféer o träffa vänner där nere mm. Tredje gången vi bokar av Malmö denna hösten pga den förbannade Coronan.
  Blev lite hoppfull och glad då restriktionerna för publik på konsert ökades till 300 pers…bara för att typ få psykbryt ett par dagar efteråt, då flera regioner gick tillbaka till 50…😔
  Många promenader och mååånga böcker har det dock blivit denna höst och detta lov.

  1. Tur att vi fortfarande får promenera och läsa i alla fall… 🙂 Men ja, frustrationen börjar bli STOR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close