Close
Skogsutflykt en helt vanlig måndag

Skogsutflykt en helt vanlig måndag

Skogsutflykt en helt vanlig måndag i sällskap av en termos nytankad med varm choklad, några ostmackor och ett förstoringsglas. Mer än så behövdes inte för att liva upp oktoberstämningen hos våra tre musketörer.

Jag har lovat mig själv att bli bättre på vardagsäventyr med barnen. Nu när jag inte längre pendlar 3 timmar om dagen (!) frigörs oändligt mycket tid och energi som jag vill använda till något bra! Timmarna mellan hämtning och läggning riskerar att bli en enda maratonsträcka av bråk, sura miner, tv-tittande och allmänt missnöje. Det finns uppenbarligen mycket potential att hämta där och den här hösten ska jag se till att utnyttja veckodagarna lite mer. Det är lätt hänt att lägga all förtröstan på helgen, då allt ska hinnas med. Vänner på middag, fotbollsmatcher, storhandling och utflykter till när och fjärran – jag kan bli stressad av blotta tanken innan det ens har blivit fredag. Under veckodagarna brukar det också vara fullt ös med aktiviteter i vår familj (piano + fotboll för Sebastian och innebandy + fotboll för Julia) och tanken är inte att bygga på med ännu mer stress genom att ge sig ut på skogsutflykter inom ramen för någon slags schemalagd utomhustid. Å andra sidan upplever jag att sådana här avbrott i vardagen oftast ger energi än vad de tar. Jag skriver oftast, för med jämna mellanrum slutar mina välmenta vardagsavbrytare med fullskaligt gnällkaos.

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

skogsutflykt höst

En skogsutflykt behöver inte vara så komplicerad som den låter, vi körde en spontan variant bara ett par stenkast från radhuset. När alla barn var hämtade värmde jag en kanna varm choklad, bredde några mackor som jag packade ner i väskan tillsammans med en filt. Julia tog på eget initiativ med ett förstoringsglas och en påse för att samla kottar (som vi sedan målade när vi kom hem, men det är nog överkurs). Alla nöjda, alla glada – den här hösten lämnar jag med andra ord större utrymme för spontanitet i vardagen. Livet blir så mycket trevligare då!

Tips: Några exempel på bloggare jag tycker verkar ha låg tröskel att ta sig ut på vardagsäventyr i naturen tillsammans med sina barn, och som jag inspireras av, är Linnea/Lanclin (spana in hennes gratismaterial om natur, miljö och djur!), Sofia/Upp och hoppa, Milla/Coach Milla och Linda Hammarberg/Symary.


Barnens hoodys och höstskor är pressutskick från Isbjörn of Sweden respektive Superfit barnskor.

16 comments

 1. Perfekt vardagsutflykt!
  Apropå ditt förra inlägg så undrar jag vilken kamera du tog dessa superfina kort med?

  1. Det blev jag också lite nyfiken på! Och vad för objektiv?

   1. Jennifer, fotona är som sagt tagna med min A6300. Objektivet är ett Vario-Tessar T* 16-70/4 ZA OSS. Har skrivit mer om pris mm här: https://resfredag.se/reseprylar/

  2. Ja, lagom nivå att hålla sig till skogen bakom huset! Tack för fotoberöm, korten fotade jag med min Sony A6300.

 2. Inspirerande tänk! Och vilka vackra bilder Annika – snyggt jobbat med kameran!

 3. Jamen du ser här skulle ju jag varit med! 🙂

  1. Men eller hur!?? 🙂

 4. Underbart inlägg Annika! Blir varm i hjärtat när jag läser om barn som får uppleva det jag missionerar om – mer frilufsiga vardagagsäventyr på hemmaplan ?
  Och tack för länken ❤

  1. Tack Linnea, och tack själv! Ja vardagsäventyr på hemmaplan är uppenbarligen ett vinnarkoncept.

 5. ??? fina foto! Skogen är det bästa!

  1. Tack Annica! Ja, skogen ÄR fint… men havet är inte heller så illa. 🙂

 6. Du ger mig verkligen pepp och hopp inför livet med barn och hela faderullan! Längtar ju dit, men blir också lite skraj när jag läser/hör om andra som knappt verkar ha tid utöver alla vardagsmåsten för spontana saker…

  1. Ja, det är helt klart en omställning – men det behöver inte betyda att spontaniteten försvinner. Inte alls! Tack för fina ord.

 7. Vilket mysigt vardagsäventyr och jättefina bilder! Oftast behöver man ju inte gå längre än bakom husknuten ? Vi älskar små äventyr i vardagen ? Instagram: @smaaventyr
  /Jenny

  1. Men vad kul att få en hälsning från dig här på bloggen Jenny, tack! Dig följer jag med glädje, ni är experter på vardagsäventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close