Close
Från Wales till England: vår roadtrip fortsätter

Från Wales till England: vår roadtrip fortsätter

Jag har haft några oförglömligt fina dagar i borta i Wales tillsammans med familjen.

snowdonia mountain railway

En av höjdpunkterna under vår resa hittills är tågresan med Snowdonia Mountain Railway upp till toppen av Wales högsta berg Snowdon.

I söndags lämnade vi Wales bakom oss och körde över gränsen till England…

familjeresa england

… där vi mötte upp våra goda vänner. Vår familj brukar se till att komma iväg på en gemensam resa varje år med familjen Olsson (åttonde året i rad nu, lite olika konstellationer varje gång – med eller utan barn). Eftersom familjen nyligen har flyttat till London var årets resa given, det är ju självklart att vi måste utforska deras nya hemland tillsammans!

England peak district

Vi möttes upp ”halva vägen var”, vilket visade sig bli Peak District National Park, ett av småsyskonen till det betydligt mer välkända Lake District.

England peak district

Vår ursprungsplan var egentligen Lake District, men dit reser vi idag istället. Peak District blev en perfekt mjukstart – och alla verkade väldigt nöjda med dagen.

England peak district

Vi utgick från ett område i nationalparken som heter Dovedale, där vi hade fått tips om en lagom vandringsetapp anpassad till två fyraåringar. Efter en halvdag i parken…

England peak district

… satte vi oss i bilarna och körde tillbaka upp mot Todmorden – där vi har spenderat ett par nätter i ett hus som jag hittade via HomeExchange (jag testar deras tjänst och kommer att skriva en recension framöver). Huset är som taget från en engelsk lanttidning och vi trivs väldigt bra.

England peak district

Här har vi kört självhushåll blandat med pubmiddag i en närliggande ort. Igår hängde vi i huset nästan hela dagen medan regnet öste ner, så himla skönt att få en mellandag och bara landa.

Nu ska vi strax packa ihop oss och köra norrut mot Lake District. Snart börjar resan gå mot sitt slut – men än har vi många roligheter kvar!


Här kan ni läsa mina tidigare inlägg om att resa till Storbritannien. Omslagsfoto: Maria Olsson (bilden tagen vid Dovedale, Peak District National Park.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close