Close
Från Berlin till Dresden

Från Berlin till Dresden

Jag och Lisa är rörande överens = Dresden är riktigt, riktigt bra! Under de senaste två dygnen har vi fått en koncentrerad upplevelse och kan konstatera att våra högt ställda förväntningar inte var förgäves.

Två dagar har känts som två veckor och då har vi ändå nästan en hel dag kvar att hänga här i Dresden innan vi tar tåget tillbaka till Berlin. Vi har hajkat i Sächsische Schweiz (vackert som en saga, precis som vi hade hört), tagit tåget ut till Moritzburg med dess imponerande slott och betat av kvarter efter kvarter i den här staden som jag verkligen kan rekommendera. Från Berlin till Dresden alltså, den här resan går helt i min stil. 

Från Berlin till Dresden

till dresden
Den berömda Frauenkirche till höger i bild. Nedanför bron skymtar Elbe.

Det finns några saker jag gärna gör för att snabbt få en överblick och en känsla för en ny stad. Att ta sig upp till någon form av utsiktsplats är något jag försöker prioritera, den här gången gjorde vi det enkelt för oss genom att åka upp i det mobila utsiktstornet City Skyliner. Eftersom vi precis hade gjort en 1,5 h guidad busstur (på tyska!) kunde vi få en ytterligare dimension över hur staden hänger ihop.

till Dresden

Vårt datumförslag för den här resan visade sig bli jackpot, vi prickade utan att veta om det in Dresdens stadsfest. Staden har med andra ord blomstrat hela helgen med levande musik, arrangemang och feststämning – som en tysk julmarknad fast mitt i sommaren.

till Dresden

För ja, sommarvärmen hänger definitivt kvar här i staden – vi har haft en stadig temperatur på runt 30 grader under hela helgen.

till Dresden

Jag och Lisa är ett bra reseteam. Jag har någorlunda koll på det tyska språket, medan hon har stenkoll på kartan. Jag har sämst lokalsinne, men brukar lösa det med att vara ute i extremt god tid och prova mig fram. I slutändan blir det (oftast) rätt, men under resorna med Lisa, som verkar ha en inbyggd GPS i hjärnan, blir det helt klart färre omvägar.

till Dresden

Igår kväll tog vi oss hem med en dryg halvmara i benen efter att ha sprungit och gått oss igenom både Moritzburg och Dresden. Efter en rejäl hotellfrukost här på Star Inn Hotel (vi bor väldigt centralt precis vid Altmarkt) kommer benen att få jobba igen – planen är att strax hoppa upp på ett par cyklar för att göra en guidad cykeltur genom staden.


Lisa knäppte omslagsbilden på mig utanför Schloss Moritzburg. Resan till Dresden är ett samarbete mellan Att resa-podden och Tyska Turistbyrån. 

2 comments

  1. Har följt er insta rapportering och det ser himla nice ut!

    1. Kul Pilla! Ja, riktigt nice är en bra sammanfattning på den här resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close