Close
Hotel Bomonti i Nürnberg & barnaktiviteter i närheten

Hotel Bomonti i Nürnberg & barnaktiviteter i närheten

Under vår resa till södra Tyskland varvar vi besök på julmarknader med hotellhäng på Hotel Bomonti, bilbanerace på Carrera World och en heldags lek i Playmo-mecka.

Självklart hejar vi också på Tobias när han tävlar i olika racketsporter, det är ju själva anledningen till att vi åker till Tyskland från första början. Efter tips från Tyska Turistbyrån checkar vi in på Hotel Bomonti i Oberasbach som ligger ca 20 min bilväg från Nürnbergs centrum (om man har tur med bilköerna, trafiken kan vara jobbig och då tar det betydligt längre tid än så).

Hotel Bomonti

Hotellet ligger på bästa möjliga utgångspunkt för de aktiviteter vi har inplanerade under Tysklandsvistelsen: sporthallen i förorten Fürth där Tobias spelar alla sina matcher, det efterlängtade besöket på Nürnberger Christkindlesmarkt och en heldag på Playmobil FunPark. Som en extra bonus visar det sig dessutom att Fürth har världens mysigaste julmarknad och att hotellet ligger granne med Carrera World – en inomhushall inredd med bilbanor av alla slag.

hotel bomonti

Hotel Bomonti är ett bekvämt och familjevänligt hotell som står i full julskrud när vi checkar in. Inne i lobbyn möts vi, till barnens förtjusning, av en stor Playmogubbe. Många av hotellets besökare är just familjer, vilket är fullt förståeligt med tanke på att två stora familjeattraktioner ligger på gångavstånd från hotellet. Priset för ett familjerum ligger på ca 150 euro per natt inklusive frukost.

hotel bomonti

I vårt familjerum finns det en dubbelsäng och en bäddsoffa som de två äldre barnen paxar…

hotel bomonti

… medan den yngsta familjemedlemmen som vanligt sover mellan sina föräldrar med en av sina gosekatter i ett stadigt grepp om magen.

hotel bomonti

Det bästa med att bo på hotell? Nybäddade sängar och …

hotel bomonti

… hotellfrukost. För mig blir hotellfrukosten en extra angenäm upplevelse när jag ser att det serveras Pretzels, en saltad brödkringla som jag kan äta obegränsade mängder av.

hotel bomonti

Min Pretzel äter jag i sällskap av müsli + yoghurt, en fralla och en stor chokladmuffin. Japp, kolhydratsjunkie är mitt förnamn. (Och då har jag inte ens med Nutellan som jag bredde frallan med.)

Vårt helhetsintryck av hotellet är riktigt bra, men mitt medskick är att satsa ännu mer på familjetemat. Några exempel skulle kunna vara att lägga in ett gäng leksaker i en back på rummen, att inreda med barnvänliga detaljer och att välkomna de yngre gästerna med ett litet ”barnkit” (kritor, papper och någon liten symbolisk leksak) på sängarna istället för en liten chokladbit. Med tanke på att hotellet är strategiskt placerat bredvid både Carrera World och Playmobil FunPark finns det mycket potential på barntemat.

Att göra i närheten:

Carrera World

carrera world

Bredvid hotellet hittar vi alltså Carrera World, en inomhushall fylld av bilbanor i olika utföranden. Vi köper två kort (de kostar 10 euro styck) och får då två bilar som vi får köra med på den olika banorna under en timme. Lyckan är total!

carrera world

Första tävlingsomgången körs av Sebastian och Julia ivrigt påhejade av Nelly. Därefter var det min och Tobias tur. Hur det gick? Ingen kommentar.

carrera world

Klara, färdiga…. GÅ!

carrera world

I ett anslutande rum finns det också en bra lekhörna för mindre barn som ni skymtar i bakgrunden. Perfekt för hela familjen med andra ord!

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark

En kilometer från hotellet ligger en annan riktig höjdpunkt: Playmobil FunPark. Tänk er ett mindre Legoland fast fylld med oräkneliga Playmoprylar istället för lego. Här finns också ett separat lekland inomhus, vilket ingår i inträdet, samt en stor utelekpark som dessvärre är stängd när vi är här på grund av vintersäsong.

Playmobil Funpark

Playmoviking i naturlig storlek.

Playmobil Funpark

Våra barn sitter som ljus under flera timmar, trots att det finns minst ett femtontal stationer, tänk bondgård/poliser/vikingar och så vidare, stannar de nästan hela tiden vid pyramid-playmot i sann äventyrsanda.

Playmobil Funpark

Ja, ni ser ju – det här är ett fantastiskt ställe om man gillar Playmo! Jag kommer att skriva ett helt inlägg om vårt besök på Playmobil Funpark framöver, men här får ni i alla fall en liten känsla av hur det ser ut. Inträdet kostade oss 5 euro per person (det kostar ungefär det dubbla under högsäsong), Nelly gick in gratis. Vi betalar med andra ord nästan lika mycket i inträde för hela familjen som vi betalar för ETT BARN på ett lekland hemma i Stockholm. Är Sverige extremt dyrt eller är Tyskland extremt billigt? Sanningen ligger nog någonstans mittemellan.


Vår resa till Tyskland sker delvis i samarbete med Tyska Turistbyrån, men alla tankar, åsikter och bilder är som vanligt mina egna. 

5 comments

  1. Wow vad mycket skoj!!!! Carrera bilbana har O hemma så skulle nog gärna åka dit och Playmobil leks det oxå flitigt med! Tack för tips!!! Hoppas komma dit nån gång m kidsen! Kram

    1. Ja, om inte annat kan ni kanske stanna förbi om ni bilar i Europa när barnen blir lite äldre. Kram!

  2. Playmobil-land har vi pratat om att åka till men det slutar alltid med att vi åker till bergen av någon anledning 🙂 Jag tror som du skriver, att priserna beror på lågsäsong och framförallt att konkurrensen är stenhård mellan de olika parkerna och anläggningarna här i Tyskland. Det finns så otroligt många fler än i Sverige och i högsäsong när enormt mycket turister rör sig i området kan de ta hutlöst betalt men resten av året är priserna mer humana för att locka familjer så att det ska gå runt. Att turista i Tyskland utanför lågsäsong kan alltså bli en riktigt prisvärd (allt är relativt) historia 🙂

    1. Gillar ni Playmo bör ni åka, passa på när ni bor så nära! Men ja, förstår att bergen lockar! Dit vill jag också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close