Close
Familjehäng på Thai Cat (Long Beach, Koh Lanta)

Familjehäng på Thai Cat (Long Beach, Koh Lanta)

Efter en vecka på Koh Lanta börjar vi landa i rutiner och jag vaggas sakta men säkert in i en behaglig kokong av värme, omåsten och lugn. Igår firade vi vår första vecka på plats genom att åka till det som var, och är, ett av våra absoluta favoritställen här på ön: Thai Cat Bar & Restaurant på Long Beach.

Långt bort från kliande vantar, oövervinneliga tvättberg och urtrist matlagning spenderar vi våra dagar här i Thailand. Den här gången bor vi på Slow Down, en resort som ligger vid stranden Klong Dao. Den tiden min man Tobias inte jobbar spelar han helst beachvolleyboll, själv föredrar jag långa strandpromenader i vattenbrynet. Barnen skulle bada i poolen och jaga eremitkräftor hela dagarna om de fick. Nästa vecka börjar vår äldsta son Sebastian i en svensk skola här nere, vilket är pirrigt för både honom och oss föräldrar. Ett av våra absoluta favoritställen för familjehäng här på ön är Thai Cat som ligger på Long Beach. Här hängde vi mycket under vår förra thaimout – och lär hänga mycket framöver också. Varför? Här är några av anledningarna:

thai_cat

På Thai Cat kan vi slå oss ner i en alldeles egen liten bungalow/sala som blir vårt hem för dagen. Behaglig skugga och sköna kuddar uppskattas av hela familjen.

Thai Cat Koh lanta

Vi föredrar att komma hit vid 16-snåret, då är solstrålarna inte lika brännande heta för våra små. På restaurangen finns två-tre stora backar fyllda med barnleksaker, vilket gör att vår ettåring kan underhålla sig själv under långa stunder.

thai_cat

Dessutom kan vi här, kväll efter kväll, borra ner fötterna i stranden och få första parkett till den ena solnedgången vackrare än den andra.

thai_cat

För vissa i familjen lockar kvällsdoppet (eller snarare doppen) mer än själva solnedgången…

thai_cat

… men ett gemensamt intresse för både stora och små verkar vara fascinationen för snäckskal och koraller.

thai_cat

Sa jag att solnedgångarna är något utöver det vanliga här? Ja, jag gjorde visst det.

thai_cat

Svalkande smoothies, nyuppskuren vattenmelon och thaimat i världsklass. I går beställde vi in grejer från de välbläddrade menyerna på löpande band, både utbud och priser verkar vara desamma som när vi var här för fyra år sedan. Vår nota för hela familjen slutade på drygt 800 baht = 200 SEK. Det kan vi leva med.

thai_cat

När solen har gått ner tänds de kulörta lamporna och kocken sätter igång att grilla nyfångad fisk nere vid stranden.

thai_cat

Med solkysst hud, sand mellan tårna och mätta magar tar vi så småningom en taxi den korta sträckan tillbaka till vår lägenhet (en av få nackdelar är att trafiken är lurig här, jag vill därför helst undvika att gå längs vägarna med barnen när det är mörkt).

– ”Det här är livet, mamma!”. 

Ja du, Sebastian. Det här är verkligen livet.

23 comments

 1. Det låter… fantastiskt!

  1. Eller hur? Då har jag lyckats förmedla vad jag känner.

 2. Om 5 veckor åker vi ner!! Underbart att läsa dina skildringar!

  1. Tjohooo Caroline, ni har det roliga framför er…

  1. Ja, vi har det verkligen fint här nere. Är så priviligerad!

 3. Det låter helt fantastiskt! Skulle gärna byta ut Sverige för Thailand nu.

  1. Haha, förstår det Helena. Februari i Sverige är inte min favorittid om man säger så…

 4. Helena FREEDOMtravel says:

  Vilka fina bilder! Det låter som att ni har det härligt 🙂

  1. Tack Helena, vi har det otroligt härligt!

 5. Härligt, jag hade mer än gärna gått omkring och plockat snäckor där!! 🙂

  1. Jag samlade ihop en hel snäcksamling under min resa jorden runt, på uppdrag av min mamma. Så coolt att kunna lämna över snäckor från hela världen!

 6. Vilka bilder du tar Annika! Älskar den med snäckorna på stranden. Så härligt att höra om hur ni har det!!

  1. Tack Louise! Ja, vi har det fint. Jag skulle gärna haft med dig och Challe på strandpromenaderna och planerat inför vår ”resa” framöver… 🙂

 7. Vad härligt det låter! Inspirerande längtansbilder.

  1. Längtan som vi är mitt uppe i, underbart!

 8. Underbart inlägg! Så målande beskrivet. Hur bra är det då inte i verkligheten? Njut på! 🙂

  1. Tack Anna, jag lovar att njuta för dig också… 🙂

 9. Millan i skåneland says:

  Hittade hit när jag gogglade på thailand och barn. Jag funderar på att åka till Thailand och stanna några månader nästa vinter. Jag har en son på 6 år så jag är lite nyfiken på hur skolan fungerar och vad den kostar.

  1. Hej Millan i Skåneland! Kul att du hittade till min blogg. Det låter som en jättehärlig plan att åka hit till Thailand, ta chansen! Vi befinner oss på Koh Lanta där det finns inte bara en, utan två, svenska skolor. Dels Lilla Svenska Skolan (där vår son går): http://svenskaskolanlanta.se dels Sanuk: http://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-skolan Sanuk finns, förutom på Koh Lanta, även i Hua Hin och i Huay Yang.

   Priserna hittar du på de respektive skolornas hemsida, här är länken till Lilla Svenska Skolan: http://svenskaskolanlanta.se/skola-och-forskola/anmalan-och-priser/

   Generellt kan jag säga att det är ett otroligt tryck på platserna, så var ute i god tid! Lycka till, hör gärna av dig om du har fler frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close