Close
Fallskärmshopp på Nya Zeeland

Fallskärmshopp på Nya Zeeland

Om jag blundar kan jag fortfarande känna den hisnande känslan av att falla fritt. Endorfinerna pulserar ut i kroppen i en hastighet som vida överskrider den hastighet i vilken jag faller. Jag skriker, först av total skräck, men snart i ren och skär lycka. I AM FLYING grinar jag lyckligt till min instruktör som jag i tryggt förvar är fastspänd till. Han ger tummen upp och vi skrattar.

Känslan går inte att beskriva – den måste upplevas. Jag ser världen uppifrån, plötsligt känner jag mig ett med naturen. Några sekunder senare fälls fallskärmen ut med ett ryck och med det rycks jag tillbaka till verkligheten. Därefter får jag, tillsammans med instruktören, hjälpa till att styra fallskärmen. Vi glider fram i tystnad, och jag blickar ner över Nya Zeelands gröna kullar. Landningen går smidigt, och när jag kränger av mig min röda overall känner jag mig som en OS-mästarinna. Jag har vunnit. Jag har vunnit över mig själv och min höjdrädsla. Jag är 23 år fyllda, och jag äger världen!

 Höjden av lycka. Så sant som det är sagt.


Är du också sugen på att genomföra ett fallskärmshopp på Nya Zeeland? Jag bokadade mitt tandemhopp i Taupo genom bolaget Great Lake Skydive centre. De var proffsiga och jag skulle absolut använda dem igen.

3 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close