Close
Bloggutmaning: 10 resebilder

Bloggutmaning: 10 resebilder

Då och då rasslar det till med olika utmaningar i bloggosfären. Vissa går obemärkt förbi, medan andra fullkomligt exploderar.

Flera av de resebloggare jag följer, bland annat FREEDOMtravel, Katarina Wohlfart och Fantasiresor, har under senaste dagarna hakat på en bloggutmaning från Finland som går ut på att hitta bilder till redan satta rubriker. Kul initiativ, här kommer mitt bidrag till denna bloggutmaning!

1. Flygplansvingen

fallskärm2

Nåja, tittar man noga skymtar man i vart fall skuggan av flygplansvingarna. Här är jag inte så kaxig vill jag lova. Hjärtat bultar med tre miljoner slag i minuten (minst!) och jag är på väg mot mitt livs modigaste ögonblick. Jag var ung, våghalsig och redo att ta mig an en av de många extremsporter som Nya Zeeland har att erbjuda. Fallskärmshopp. Jag, Annika, som knappt vågar åka skidor i barnbacken. Tro det eller ej, men det är faktiskt sant.

2. En misslyckad bild som blev bra

Dubai

Första gången vi var i Dubai och såg fontänshowen utanför Dubai Mall ville jag inte förstöra upplevelsen genom att se skådespelet genom en kameralins. Till slut knäppte jag en bild ändå och blev irriterad över vattenstänken som tycktes förstöra bilden vid en snabb titt på digitalkameran. Nu i efterhand tycker jag att de där stänken ger hela bilden en skön känsla som folk numera använder bildredigeringsappar för att få fram.

3. Resebilden man blir på gott humör av

water

I Thailand firas det thailändska nyåret ”Songkran” i mitten av april och infaller i anslutning till att regnperioden inleds i södra Thailand. Detta firas traditionellt med vattenkrig av högsta rang då vattnet sägs göra dig ren inför det nya året. Mitt kusinbarn gick all in när vi firade högtiden tillsammans och utrustade sig med både vattengevär, badring och cyklop. Bilden jag knäppte när hon kastade sig i poolen utstrålar lycka och återkallar glada minnen som får mig på gott humör!

4. Naturbilden

Sturkö

Det finns en plats dit jag ständigt återvänder, en plats som ger mig lugn. Stockholm i mitt hjärta? Knappast. Platsen som har fångat mitt hjärta heter Bredavik och ligger på Sturkö i Karlskronas skärgård. Här har jag spenderat alla somrar sedan jag var barn, och det lär jag fortsätta med ända tills jag lämnar det här jordelivet!

5. Högt uppifrån

Delicate arch

Att knata upp till Delicate Arch, USA, i nära fyrtio graders värme och gravid är en bedrift. Utsikten över den här mäktiga formationen är dock värd både lackande svett och ömmande fötter. Det välkända landmärket återfinns i nationalparken ”The Arches” i Utah och är så uppskattat att det får pryda registreringsskyltarna på delstatens bilar.

6. Vykortsbilden

????????

Bokstavligt talat? Här är min vykortsbild. Jag, min man och våra vänner har precis tagit linbanan, ”Luftseilbahn” upp till Rigi Kulm i Schweiz och försöker peka ut på ett ungefär vart vi befinner oss. På tal om vykort är jag numera usel på att skicka sådana. Annat var det förr i tiden, före både bloggarnas, Facebooks och Instagrams tid. Då var ingen resa komplett utan vykort till både höger och vänster.

7. Resesällskap

Phuket

Jag och mitt eminenta resesällskap sålde huset för att bege oss mot vårt livs äventyr. Ett halvår senare kom vi hem brunbrända och lyckliga från världens finaste halvår i Thailand. Jag hoppas såklart på en favorit i repris, denna gången med ytterligare en lintott att fylla tuk-tuken med.

8. Njuta under palmen

Beach

Jag hade kunnat fylla hela bloggutmaningen med bilder från Thailand, men det här får bli den sista. Jag spenderade otaliga timmar med att just njuta under palmer, den här dagen på Koh Rok var inget undantag.

9. God morgon

Butlers

En god morgon börjar förslagsvis med en syndigt god varm choklad strösslad med marshmallows på Butlers Chocolate Café i Dublin. Fika av olika slag brukar vara ett stående tema under mina weekendresor – och veckoslutet på Irland var inget undantag.

10. Favoritstaden

Istanbul

Jag har svårt att bestämma mig för bara en favoritstad, det finns ju så många! Istanbul har lyckats segla upp som en bubblare, trots att jag bara har varit där en gång. Resan dit var dock så lyckad på alla sätt och vis att staden just i dag platsar under den här rubriken. Frågar ni i morgon har jag säkert hunnit ändra mig igen och svarar något i stil med ”London, Barcelona eller Berlin”…

13 comments

 1. Härliga bilder 🙂 Ja jag var ju så sugen på istanbul. Nu ser det ut som om jag och mamma åker på roadtrip i norge nästa vecka istället för Berlin, som sedan blev Istanbul och alla andra städer i Europa.. Rörigt, men alltså, Norge känns spännande.

  1. Roadtrip i Norge låter fantastiskt Katarina, Istanbul ligger kvar och väntar på dig! 🙂

 2. Wow vilka fina. Älskar din ”blir på gott humör”-bild 🙂

  1. Tack Sofia! Ja, den bilden gör mig alltid glad.

 3. Jag håller med Sofia, må-gott-bilden. 🙂

  1. Tack Dryden! Har följt er resa på Instagram, ljuvligt!

   1. Ja, det var riktigt nice att komma iväg igen! Väldigt fint ställe också, så nu ska jag bara sortera ett par tusen bilder och så blir det blogg sedan.

    1. Bloggbilder ja, och ens ständiga dåliga samvete. Det finns så många bilder, och så lite tid! 🙂

 4. Vilka fina bilder du valt ut. Jag gillar också din ”gott-humör-bild” 🙂
  Jag var också med i utmaningen, här kan du kolla in mina bilder om du är nyfiken 🙂
  http://lanclin.com/2015/03/29/fotutmaning-10-resebilder/

  1. Tack Linnea! Ska genast in och kika på dina!

 5. Härliga bilder! Och alltid lika roligt att se denna bloggutmaning på diverse bloggar. 🙂

  1. Tack Christine! Ja, jag gillar bloggutmaningar i lagom mängder. Den här fastnade jag för direkt, så kul att gå igenom gamla bilder för att hitta sina guldkorn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close