Close
Nya Zeeland med husbil: tips och inspiration

Nya Zeeland med husbil: tips och inspiration

2016 plitade jag ner en bucketlist här på bloggen, efter inspiration från Isabella Löwengrip. Listan döpte jag till #100resmålattnå – och som nummer fem på listan hamnade ”Hyra en husbil och köra runt på Nya Zeeland”. Den där resan ligger förmodligen väldigt långt bort i tiden – men drömma, längta och sukta efter går ju! En som däremot har upplevt Nya Zeeland med husbil, dessutom i sällskap av två små barn, är min poddkollega Lisa.

Nya Zeeland med husbil

Det var eviga evigheter sedan jag själv besökte Nya Zeeland, då som ett av stoppen på min resa jorden runt. Jag landade i Auckland och spenderade sedan en oförglömlig vecka på norra ön. Det här var mitt under den mest hysteriska Sagan om Ringen-hysterin, och jag såg ”Sagan om konungens återkomst” på plats i Auckland. Hästen jag senare red på hade varit med i filmen, skådespelarna hade nyss varit där och promotat sig – och jag befann mig i en livs levande dröm!

nya zeeland
jorden runt
fallskärm
Hästridning, forsränning och fallskärmshoppning – Nya Zeeland är ett land som förknippas med äventyr.

Det är något speciellt med Nya Zeeland, jag tror alla som har varit där är benägna att hålla med. Maori-legenderna lever vidare, landskapet uppmanar till äventyr och man vill bara ha mer av allt!

Att ta sig runt på Nya Zeeland med husbil lär vara en höjdare, vilket också bekräftas av Lisa i ett uppskattat avsnitt av Att resa-podden. För maxad inspiration kan du lyssna på hela avsnittet här:

Att resa till Nya Zeeland med husbil

guide-till-Nya-zeeland-husbil-med-barn-47
Foto: Lisa Fahlåker

Du hittar också information och inspiration om Nya Zeeland med husbil i på Lisas blogg: Guide till Nya Zeeland: med husbil på roadtrip mot landets bästa sevärdheter.


Podcastavsnittet om Nya Zeeland med husbil sponsras av Elmia Husvagn Husbilsmässa, som är Nordens största husvagn-husbilsmässa med i stort sett alla modeller och fabrikat. Det är en mässa för det mobila livet, där du hittar allt från tillbehör till inspiration. Under mässan finns även aktiviteter för hela familjen att ta del av. Elmia Husvagn Husbil pågår mellan den 11-15 september 2019. Läs mer här: Elmia Husvagn Husbil.

1 comment

  1. Nya Zeeland har alltid varit en dröm för mig! Tack för att du delar med dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close