Close
Helena Olmås: drömgäst i Att resa-podden

Helena Olmås: drömgäst i Att resa-podden

Helena Olmås går inte obemärkt förbi. Hon är en sådan person som bevisar att livet är för kort för att inte låta drömmarna bli verklighet – och som på köpet gör världen till en bättre plats.

Helena Olmås är en sann inspiratör. Vissa blogginlägg får min värld att stanna upp och min puls att höjas. Precis så var det när jag en dag gick in på Helena Olmås blogg och läste om hennes planer på att genomföra ”Te Araroa”, en vandring på 3000 km tvärsigenom hela Nya Zeeland och samtidigt samla in pengar till Cancerfonden. Jag kunde inte släppa tanken och ville genast veta mer. Hur kommer man på en sådan tanke? Vem inspirerar henne? Och hur planerar man egentligen inför en sådan här resa? I augusti förra året gjorde jag en intervju med Helena Olmås här på Resfredag: Te Araroa – 3000 km genom Nya Zeeland. I intervjun kan ni läsa om planerna, tankarna, förväntningarna, men också rädslorna, inför den långa vandringen uppför höga berg och djupa dalar på andra sidan jordklotet. När jag och Lisa började prata om drömgäster i Att resa-podden var Helena ett självklart val. Efter 3000 km, många skoskav och hinkvis med tårar är Helena nu tillbaka i Sverige och vi fick chansen att haffa henne för en intervju i Att resa-podden.

te_araroa
Foto: Helena Olmås

Och vilken intervju sedan. Jag satt med ett leende på läpparna under precis hela intervjun (förutom vid ett tillfälle då jag hade gråten i halsen). Vilken sprudlande energi! Vilken järnvilja! Vilket inspirerande exempel!

Helena Olmås
Foto: Helena Olmås

Det är ingen idé att jag försöker sammanfatta det Helena berättar – jag tycker att ni gör bäst i att lyssna på avsnittet själva:

Så här lyssnar du:

 •  iTunes (observera att du måste prenumerera för att få upp nytt avsnitt pga en bugg hos iTunes.)
 • Att resa-poddens hemsida
 • valfri podcast-app i din smartphone

Alla bidrag till Helenas insamling på Cancerfonden, som fortfarande pågår, är självklart mycket välkomna: Insamling: Nya Zeeland till fots. Följ gärna Helena på hennes inspirerande blogg Health by Helena. På Instagram hittar du henne under @helenateodora 

9 comments

 1. Alltså, vilket fantastiskt inspirerande avsnitt! Wow.

  1. Ja, ”wow” är väl en bra sammanfattning! Tänkte att du skulle gilla det, hoppas att din dröm om att åka till NZ snart går i uppfyllelse!

 2. Birgitta Andersson says:

  det va helt fantastiskt! jag hade tårar i ögonen flera gånger o blev såå sugen på att vandra

  1. ÅH, vad glad jag blir över din kommentar Birgitta! Jag kände precis likadant…

 3. Spännande! Då har jag något att lyssna på under tågresan imorgon.

  1. Ja, do it! Jag vet att du är sugen på Te Araroa, visst?

 4. Kul, det här ska jag lyssna på! Finns så många inspirerande människor, bara att välja och vraka för hitta nya drömmar och tankar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close