Close
Fadderresa med Plan International till Myanmar och Thailand

Fadderresa med Plan International till Myanmar och Thailand

”Vi garanterar att det här blir en resa du bär med dig för livet.” Orden kommer från Plan International och syftar på en fadderresa till Myanmar och Thailand i slutet av februari. Jag kommer att ansluta till fadderresan i Myanmar under en dryg vecka, och ja, jag är övertygad om att det här blir en resa jag kommer att bära med mig för livet.

För att göra en lång historia kort slutade jag som bolagsjurist för några år sedan för att jag ville ”göra skillnad”. Jag ville arbeta i en ideell organisation med hjärtefrågor som berörde mig – och så blev det. Under fem år jobbade jag som förbundsjurist i en ideell organisation och en av de stora sakerna jag tar med mig från åren på min förra arbetsplats är just känslan av att kunna förändra världen till det bättre.

Sedan några år tillbaka har jag också varit insatt i Plan Internationals verksamhet, både i egenskap av Flickafadder och som Plan-ambassadör under Tjejmilen för att stärka flickors rättigheter i världen. I februari har jag fått möjlighet att följa med Plan International Sverige som resande reporter/flickafadder till Myanmar för att bland annat besöka projektverksamheten på plats. När resten av gruppen lämnar Myanmar för att åka vidare till Thailands nordligaste provins, åker jag istället hem för att ansluta till familjen hemma på Koh Lanta.

Fadderresa med Plan International – följer du med?

tjejmilen plan Sverige

Denna fadderresa med Plan International är även öppen för er som inte redan är faddrar och det finns fortfarande platser kvar om du skulle vara intresserad av att följa med (gruppen har plats för max 25 deltagare). Resan sträcker sig över två veckor, från den 24 februari till den 9 mars 2019, och kommer definitivt att ge minnen för livet. Är du intresserad av att läsa mer? All information hittar du nedan.

Läs mer om resan här: Fadderresa till Myanmar och Thailand 


För dig som vill stödja Plan Internationals verksamhet är ett sätt att bli Fadder för att bidra till att fler barn i världen får möjlighet till en trygg uppväxt.  

5 comments

  1. Wow, vad fint! På min ”bucketlist” finns inte bara nöjesresor utan just något liknande. Jag har varit inne och kikat på Ankarstiftelsen till exempel. Just i februari har jag ingen möjlighet annars hade jag signat upp mig direkt (tror förresten det blev fel datum i ditt inlägg för det står 24 januari till 9 mars. Men hur som helst. Görs denna typen av resor regelbundet/varje år? I så fall kommer jag att hålla ögonen öppna för nästa resa.

    1. Tack snälla för din kommentar (och ja, slank visst på tangenterna där – februari ska det såklart vara). Fint att höra att det står på din bucketlist, Plan International gör absolut återkommande fadderresor – det är bara att hålla utkik på deras hemsida (eller ännu hellre signa upp dig som fadder såklart, då får du mejl när en resa är på gång). Nästa resa är redan planerad och går till Kambodja i höst/vinter 2019: https://plansverige.org/res-med-plan/

  2. Men åh vad spännande och viktigt. Kommer så klart följa din resa.

    1. Verkligen både och Daniela. Tack för din kommentar, ser fram emot att dela med mig av resan här på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close