Close
Julbord på Olarsgården och en julafton att minnas

Julbord på Olarsgården och en julafton att minnas

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistrar och glimmar…

När vi parkerar bilen utanför Olarsgården Hotell och Restaurang Sälen på självaste julafton möts vi av fladdrande marschaller och knarrande snö. När vi några timmar senare stiger ut i kylan efter ett överdådigt julbord på Olarsgården kan vi konstatera att vår upplevelse blev precis det vi hade hoppats på!

Julbord på Olarsgården och en julafton att minnas

Ingen i vårt sällskap är intresserade av att spendera timmar i köket för att brottas med skinka och inlagd sill, utan vill hellre slå oss ner vid dukat bord. Julbord på Olarsgården, i en genuin fjällmiljö, är inte alls en dum idé. Målmedvetet styr vi våra steg mot de fint upplagda tallrikarna som dignar av svenska juldelikatesser. Själv siktar jag in mig på den varmrökta laxen och ägghalvorna med majonäs och räkor, men är noga med att lämna plats för ostbrickan och julgodiset.

Efter att ha ätit oss mer än mätta fastnar barnen i spel- och lekhörnan och vi vuxna kan njuta av efterrätten framför brasan. När vi trötta och belåtna drar på oss alla lager med kläder för att möta vinternatten och dess sjutton minusgrader, förväntar jag mig nästan att få se en skymt av gårdstomten tassa fram på restaurangens innergård.

Att tänka på:

  • Julbord på Olarsgården passar den som vill äta svenskt och traditionsenligt julbord med pittoreska omgivningar.
  • Se till att boka bord i god tid för att säkra en plats under högsäsong.
  • Det är allt annat än gratis att gå ut och äta på julafton. Vår familj på två vuxna + två barn (4 och 6 år) fick betala 1700 kronor exklusive dricka, vilket känns i plånboken. (Observera att inlägget är från 2014.)
  • Mer information hittar ni på Olarsgårdens hemsida.

Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler restips framöver.

5 comments

  1. Vad mysigt och charmigt det ser ut! Själva har vi kommit till något mildare breddgrader nu, idag kom vi fram till Portugal!

    1. Ja, det var en riktigt idyllisk julafton! Men du, Portugal låter heller inte så dåligt…

  2. Det lät ju jättemysigt! Även om jag håller med om att det var väldigt dyrt för maten.

    1. Ja, fast någonstans betalar man väl för helhetsupplevelsen antar jag… Och unnar personalen en extra slant om man jobbar helgdag, särskilt julafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close