Close
Att åka på kryssning i Att resa-podden

Att åka på kryssning i Att resa-podden

Att åka på kryssning, kan det vara något att ha? Frågar du mig är svaret yes, japp och solklart ja. Fast ha då i åtanke att jag med all säkerhet är färgad av min egen kryssningsupplevelse: en romantisk historia som nybliven fru bland vajande karibiska palmer och turkosfärgat vatten.

Att åka på kryssning i Karibien är fortfarande en av de resor som jag och maken pratar varmast om. För mig var det ett stort steg att gå från ett knapert student- och backpackerliv till livet som fast anställd och gift (!) kryssningsresenär i Karibien. Kanske ett ångestladdat steg för vissa, men så rätt för mig.

att åka på kryssning

att åka på kryssning

att åka på kryssning

Min erfarenhet av att åka på kryssning

I samband med mina och Tobias bröllopsförberedelser bestämde vi oss för att slå på stort och dra iväg på kryssning till Karibien på bröllopsresa. (Vi åkte förvisso iväg en vecka till Kanarieöarna dagen efter vi gifte oss, men var så pass däckade i influensa att vi inväntade den ”riktiga” bröllopsresan till USA och Karibien fem månader senare.)

Jag och Tobias tilltalades av tanken att vakna upp till ett nytt land varje dag, äta gott och varva våra blixtbesök i exotiska länder med lata timmar på soldäck, bubblande jacuzzis och skönt kasinohäng på småtimmarna. Jag var dessutom gravid med Sebastian vilket gjorde att jag med glädje åt mig igenom dagarna från morgon till kväll. För nej, vi behövde knappast gå hungriga på det där stora fartyget.

Men var allt verkligen guld och gröna skogar? Och hur kan jag, som egentligen förespråkar frihet och äventyr framför ”charterkänsla”, tilltalas av tanken att flyta omkring på ett stort underhållningskomplex? Lyssna på det senaste avsnittet av Att resa-podden så får du svar på alla frågor som kan tänkas komma om att åka på kryssning. Trevlig lyssning – och kryssning också för den delen. För erkänn att du blir lite lockad av tanken… eller!?

Så här lyssnar du på hela avsnittet

Mer läsning i bloggform

Del 1. Kryssning i Karbibien: Liberty of the Seas (fartyget)

Del 2. Kryssning i Karibien: Landstigning

Del 3. Kryssning i Karibien: Mat och aktiviteter

Min poddkollega Lisa och hennes man gjorde en liknande resa för ett par år sedan, fast till skillnad från oss hade de barnen med sig:  Kryssning (med barn) i Karibien. Är du nyfiken på frågor om ekonomi och budget har resebloggaren Dryden gjort en bra sammanställning här: Kryssningen i kalkylarket. Mer läsning om kryssningar kommer det dessutom att bli här på Resfredag framöver – om ett par veckor åker nämligen jag och Lisa iväg till Medelhavet för att i samarbete med Royal Caribbean provkryssa deras nya skepp Harmony of the Seas. Om jag längtar? Svar ja.


Ett stort tack till Royal Caribbean som var med och sponsrade podd-avsnittet om Att resa på kryssning!

10 comments

 1. Jag e oxå super sugen 🙂

  Kramar

  1. Ja Lina, perfekt när barnen blir lite äldre!

 2. Kryssning är verkligen det där du beskriver med maxade upplevelser – både i land och ombord. Med smakprov av flera olika resmål så kan man hitta en favorit som man sen kan vilja återvända till för ett längre besök. Jag hoppas på en Medelhavet-kryssning med familjen till sommaren. Jag och maken kommer då att välja fartyg och vi väljer Celebrity Cruises. Är säker på att kidsen kommer att älska det ombord där också! Även om de såklart personligen skulle föredra klätterväggar, radiobilar, linbana och vattenrutchkanor på Royal …. Men ååå, jag drömmer om fantastiska Celebrity – wow de fartygen! (se min beskivning av Celebrity på bloggen så förstår du skillnaderna till systersällskapet).

  1. Ja, vi är också sugna på att prova ett annat fartyg med alla barnen – fast Nelly får gärna hinna fylla 4 år. Jag hade nog inte känt mig trygg med allt vatten innan dess.

   Celebrity ser riktigt nice ut, men först blir det nog förmodligen Hurtigruten för oss! Svärmor fyller 70 och har redan bokat in sig och sambon, så nu ska vi försöka bestämma oss om vi ska med eller inte. Det lutar åt ja! 🙂

   1. Ja Hurtigruten JAA, mäktiga och häftiga naturscener!

    1. Får satsa på det då! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close