Close
Julafton 2019 och snöiga hälsningar från Dalarna

Julafton 2019 och snöiga hälsningar från Dalarna

En stuga i dalaskogarna med lämplig pulkabacke utanför dörren, singlande snöflingor och ljudet av eldknaster från brasan. Vår julafton 2019 blev faktiskt allt vi hade önskat oss. Jag är så rädd att jinxa fina stunder i livet genom att prata om hur bra vi har det, men min man tycker precis tvärtom. Idag går jag alltså på Tobias linje: Tänk vilket lyckat julfirande vi fick!

Fira jul i dalarna
Fira jul i dalarna
Fira jul i dalarna
Fira jul i dalarna

Julafton 2019 och snöiga hälsningar från Dalarna

Dagen före dopparedagen blev en sen historia – vi spelade spel nästan fram till midnatt. Innan dess julhandlade vi på ICA Maxi (tillsammans med resten av Borlänges invånare kändes det som), efter att ha spenderat några riktigt fina timmar vid Falu Gruva. Vår guide Johanna hintade om att det nog ändå skulle falla lite snö under julafton…

Fira jul i dalarna

… och visst fick hon rätt!

Fira jul i dalarna

De stora barnen väckte oss vid niotiden, ivriga att springa nerför trappan och spana in julstrumporna som vi hängde upp igår kväll. Tobias fick tidigt i vårt förhållande lära sig att julstrumpan är det viktigaste inslaget under mitt julaftonsfirande – och den traditionen har vi gett vidare till barnen.

Vi spenderar alltså julveckan i en stuga, eller snarare ett mindre hus, i skogarna utanför Borlänge. Det är helt avskilt, och perfekt för vår familj.

Fira jul i dalarna

Efter en sen frukost, filmstund och julklappsöppning byltade vi på oss och gick ut…

Fira jul i dalarna

… för att ta tillvara på snölandskapet. En vit jul, tänk att vi fick uppleva det i år också!

fira jul i dalarna

Efter att ha kört många rundor i pulkabacken och så småningom gett oss på projektet snölykta var vi redo att gå in igen…

Fira jul i dalarna

… och försöka oss på ett annat projekt: den obligatoriska familjebilden till Facebook. Vi gjorde många försök, men jag kan inte påstå att det gick något vidare.

Julmat då? Ja, alltså vi körde plockmat i år – vid handlingen fick alla familjemedlemmar vara med och välja grejer de tycker är goda. I slutändan blev det någon blandning av italienskt och spanskt, med inslag av äggröra och revbensspjäll. Julgodis har vi också ätit, väldigt mycket julgodis för att vara korrekt.

Fira jul i dalarna

Vi är inne i en brädspelsperiod just nu, och under julgranen väntade ytterligare tre familjespel (efter tips från snälla Facebookvänner).

Fira jul i dalarna

Och ungefär så har dagen sett ut. Spel, mat, julklappar, snöyra, varm choklad, påfyllning av ved från boden…

Fira jul i dalarna

… och väldigt mycket slappande.

Fira jul i dalarna

Tack Dalarna för ett fint (och snöfyllt!) välkomnande. Inte undra på att vi gillar att fira jul här uppe.

Läs mer: Fira jul i fjällen – som en vintersaga!


Jag vill såklart också passa på att önska er bloggläsare en riktigt god jul. Tack för era kommentarer, peppande hejarop och viktiga inspel. Att börja blogga är ett av mina bästa beslut – någonsin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close