Close
Första advent: tävla och vinn Blekingeprylar

Första advent: tävla och vinn Blekingeprylar

Glad advent på er! Eftersom jag firar in första advent ”hemma” i Karlskrona är det blixterkul (japp, lokalt uttryck från min uppväxt) att första luckan till största delen är fylld av vinster med Blekingeanknytning.

För fjärde året i rad kör jag en adventskalender här på bloggen, med nya reserelaterade vinster varje adventssöndag från och med idag. Först ut är en lucka jag är extra stolt över!

Tävla och vinn Blekingeprylar

adventskalender

Jag gillar att lyfta personer med lokal anknytning till de platser jag skriver om här på bloggen. Tidigare har ni kunnat läsa om den kända matkreatören, matjournalisten och Karlskrona-profilen Andreas Ivarsson i mitt inlägg om Resfredags Svenska Pärlor: Att göra i Karlskrona. Andreas driver också webbutiken Manbot och bidrar med fina vinster till dagens lucka, med ett totalt värde av upp till 1080 kr:

 • En valfri poster/print (30×40, 50×50 eller 50×70 cm): Det finns 250 olika postersmotiv att välja på från Sverige, resten av världen och med matanknytning, så du behöver inte känna dig tvingad att välja något Blekingerelaterat (värde 299-449 kr).
 • En t-shirt med koppling till Blekinge: antingen Trossö/Kroppkakor/Blekinge/Rosenbom (värde 250 kr).
 • En tygkasse med Karlskronamotiv (värde 80 kr).
 • En styck kokbok: Blekinge – en resa till mer än sill och kroppkakor (värde 299 kr).
 • En disktrasa med Karlskronamotiv (värde 29 kr).
För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:
 1. Vad heter Karlskronas största torg där omslagsbilden är tagen?
 2. Varför vill du vinna just den här luckan?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 8 december 2018. Lycka till! Tävlingen är nu avslutad, vinnare blev Maria som svarade den 2:a december. Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

27 comments

 1. Stortorget, da wo der Wind einem besonders heftig um die Nase weht, nachdem man mit müden Schritten über eine der breiten Straßen den höchsten Punkt dieser kleinen Insel erklommen hat – weit und mächtig, wahrhaftig STOR, RIESIG für einen kleinen Nils Holgersson bei seinem Treffen mit Karl XI. Ein großer Schritt dahin für die Menschheit – wer reist schon nach Karlskrona, es liegt ja da hinten, da unten in der Ecke des Landes, nicht gerade am Weg – , aber immer ein kleiner Schritt in meinem Herzen. ––– Ich weiß, ich darf nicht mitmachen. Es ist zu weit. Trotzdem. Deswegen. Ein bisschen Karlskrona tut immer gut.

 2. Torget mitt på Öns högsta punkt är Storatorget . Jag tycker jag är en värdig vinnare av den första luckans pris.

 3. Svar: Storatorget. Sambon är från Blekinge men nu bor vi i Stockholm. Vet att han skulle bli överlycklig av att få detta som påminner han om hans barndom!

 4. Stortorget!
  För bara nån timme sedan beslutade min res- och matglada familj att (premiär)besöka Åhus och Karlskrona i sommar. För tio minuter sedan hittade jag din blogg – och jag lovar att kokboken kommer att användas väl fram till sommaren och vår södra Sverige- semester!

 5. Stortorget!
  Som inföding i staun har jag ärligt talat dåligt med just saker med anknytning hit…för dåligt egentligen när det finns så mkt fint. Här har du ju verkligen hittat godsaker, som har ”Vill ha faktor”!

  1. Grattis Maria, klart att du som inföding behöver mer Karlskrona i hemmet! Vinsten skickas till dig inom kort.

   1. Maria Svensson says:

    💜💜💜

 6. Camilla Sandmark says:

  Det heter Stortorget.
  Jag är så förälskad i Karlskrona! Var där för första gången för ett par år sedan och jag kände att där vill jag bo en dag! I väntan på det så skulle det ju vara kul att få omge sig med saker som minner mig om staden och alldeles extra glad skulle jag bli över den fina kokboken eftersom jag är en samlare av sådana och inte har den där än.
  camillasandmark@gmail.com

 7. Tina Adolfsson says:

  Stortorget
  Skulle vara roligt att ha något från grann landskapet, då vi bor i Småland!

 8. Stortorget.
  Blekinge är barndomsminnen. Tillbringade mina sommarlov där med farföräldrarna. De älskade Blekinge för alla blommor och växter, och de många sjöarna.

 9. 1) Stortorget
  2) Född och uppvuxen i Stockholm som jag är och knappt rest runt i övriga Sverige vore det jättekul att få ta del av Blekinges kulinariska smaker samt annat som är kopplat till landskapet. Min chef är från Karlskrona och hon skulle uppskatta postern och tygkassen som jag gärna skulle ge henne i julklapp. Dessutom älskar jag den vackra dialekten!

 10. Svar: Stortorget

  Karlskrona är en fantastisk stad med sin natur och fina bad
  Jag vill hylla denna stad i mitt hem för att minnas min barndom (flyttade därifrån när jag var fem).

 11. Maria Strandberg says:

  1. Stortorget
  2. Jag älskar också att resa och att upptäcka nya saker. Har varit mycket utom Europa och kan tycka att jag på något sätt glömt av det som finns närmare, i Norden och inte minst i Sverige. Jag har aldrig varit i Blekinge men ser denna vinst som ett slags inspirationskit att väcka intresset för Blekinge och turista mer lokalt, vilket jag tror att både jag och miljön behöver.

 12. Jenny Johnsson says:

  Stortorget. Jag älskar Blekinge , därför vill jag vinna ❤️

 13. Inger Bergqvist says:

  Stortorget. Mina morföräldrar kom från Blekinge, så vi var där ibland och hälsade på. Tyckte det var vackert och annorlunda mot Småland där jag bodde.

 14. Jennifer Wahlberg says:

  Stortorget! Önskan att vinna då det blir perfekt julklapp till min lillebror som nybliven student i Karlskrona. Kanske kan även jag tjuvkika i boken…

 15. Magnus Magima says:

  1) Stortorget
  2) Jag är inflyttad Karlskronabo sedan 2009 då kärleken förde mig hit. Det har jag inte ångrat en sekund! I mitt tycke är detta Sveriges vackraste stad, inte minst på grund av den underbara skärgården. Nu har vi byggt hus i Bastasjö och kommer stanna här för gott! Skulle såklart vara superkul att vinna detta trevliga kit, och då hade det snart hängt en snygg Karlskrona-poster i hallen 🙂

 16. 1, stortorget
  2, Jag är en skåning i exil som bor i Karlskrona och jag hävdar alltid å det bestämdaste att Skåne är det bästa. Men jag är har med åren här blivit lite kär i stan. Och nu känner jag mig tillräckligt mogen för att skrika ut det för omvärlden med! Detta torde väl ändå vara bästa sättet? 🙂

 17. Storatorget. För det skulle vara kul och få vinna något till min kära kille.

 18. Stortorget
  Karlskrona – ännu en plats att upptäcka
  Denna vinst kommer genast min reslust väcka!
  I väntan på sommar och semester
  kan jag läsa om Blekinges mat-fester
  Klädd i snygg T-shirt och disktrasa i min hand
  hoppas jag att kunna ro denna semesterplanering i land!

 19. jag hoppas att det heter Stortorget, det är i alla fall vad vi säger 🙂
  Som Blekingebor är det kul med saker som anknyter hit, receptboken har jag inte sett men är spänd på, sedan så vill jag gärna ha en tavla till som jag saknar från Bräkne-Hoby. Håller tummarna

 20. 1. Karlkronas största torg heter Stortorget.

  2. Vi bor norr om Stockholm men har en sommarstuga i Näsum. Därför är Blekinge för mig starkt förknippat med sommaren. Varje år har vi sedan barnsben tagit med nya vänner och bekanta och åkt ner för att semestra, uppleva trakterna och hitta nya smultronställen i det vackra landskapet. Jag och min familj älskar Blekinge och att vinna de här produkterna skulle för mig vara att få ha Blekinge, och sommarkänslan, lite närmre året om.

  1. *Karlskronas

 21. Annika Nilsson says:

  Svar: Stortorget!
  Klart man vill hedra sin hembygd genom att göra reklam för Blekinge här uppe i ”norrland”! Skulle stolt bära tröjan, hänga upp tavlan och bära hem mat i en Blekinge-kasse! Dessutom skulle jag få många nyfikna blickar som jag kan berätta om vilken pärla Blekinge är! Hoppas!

 22. Misstänker att ni menar Stortorget i Karlskrona

 23. Stortorget. Jag gillar att resa men har ännu ej varit i Karlskrona så det vore trevligt att få ”smak av staden innan jag bokar resa i framtiden:)

 24. Karoline Johansson says:

  I denna sena tävlingstimma
  ska jag ge mig på att rimma
  För priset i luckan är helt perfekt,
  ger glädje åt flera i min släkt:
  Far i sin ungdom Blekingebo var
  Berättar med ömhet om yngre dar
  Han får tröjan och kassen till jul
  Och i köket mamma trivs och har kul
  så kokboken blir hennes bästa klapp,
  men postern den får ingen ”God jul-lapp”
  Stortorget svaret på frågan är,
  Som möjligtvis kan oss ge allt det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close