Close
Resfredag mot Kalmar och veckans fem

Resfredag mot Kalmar och veckans fem

Inlägget är skrivet i samarbete med hittawebbhotellet.se.

I skrivande stund sitter jag på tåget ner mot Kalmar för en helg jag har sett fram emot precis hur mycket som helst.

Uppladdningen var inte optimal, inte alls. Både i går och i förrgår brottades jag med pendeltågskaos för att ta mig in till stan och jag vågade knappt hoppas på att pendeltåget i Nynäshamn skulle rulla mot Centralen imorse. (Eller imorse förresten, kl 04:45 får väl kallas mitt i natten!?). Tro det eller ej, men tredje gången gillt funkade allt som det skulle. Nu ser jag fram emot en skön tågresa söderut, första anhalten blir en dag i Kalmar för att därifrån fortsätta ner till Karlskrona. Förhoppningsvis väntar lika fint och snöglittrande promenadväder som vi fick i Tyresta nationalpark på omslagsbilden förra helgen.

RESFREDAG mot Kalmar

#1. Att mötas på vägen

Om några timmar möter jag alltså upp mina systrar i Kalmar för att gå på julmarknad. De åker från Karlskrona, jag från Stockholm och vi får alla vår beskärda del av välbehövlig helg. När jag och Tobias började dejta bodde jag i Varberg och han i Stockholm. För att slippa åka så långt varje helg möttes vi ibland upp typ halvvägs för en weekend. Det där konceptet är ett utmärkt sätt att uppleva andra delar av Sverige och samtidigt få in semesterkänsla utan att det behöver kosta så mycket.

#2. Julkänsla och julklappar

Idag räknar jag med att inviga ”julen” på riktigt. Inget går upp emot en julmarknad för att komma i stämning, särskilt inte när den hålls på Kalmar slott. I år handlade jag alla julklappar till barnen på nätet under Black Friday, men jag har fortfarande lite småplock kvar att fixa till mina svärföräldrar. Lokala delikatesser brukar vara uppskattat, jag gissar att det kommer att finnas ett gäng sådana bland marknadsstånden på slottet idag.

#3. Norwegian börjar flyga till Brasilien!

Ibland dyker det upp reserelaterade nyheter i mitt reseflöde som får pulsen att stiga rejält. I veckan hände det i form av ett pressmeddelande om att Norwegian börjar flyga till Brasilien. Det var inte lika kul när jag klickade vidare och läste att rutten gick via Gatwick-Rio de Janeiro, men ändå. Det är ju ändå hos Norwegian jag samlar alla mina bonuspoäng. Vem vet, nästa gång kanske jag skrapar ihop några av dem och drar till Brasilien!

#4. Thailandsfix i det oändliga

expedition myhre mot kalmar och Thailand
Det närmar sig för Expedition Myhre!

Vi har äntligen lämnat in våra visumansökningar till thailändska ambassaden, hyresgäster för vårt radhus i Nynäshamn är kirrade och ja, resan till Thailand kryper allt närmare. Trots att vi både har gjort en och två thaimouter tidigare är tacksamheten fortfarande lika stor och pirret i magen – det går nog aldrig över inför en sådan här grej.

#5. Att välja rätt webbhotell

Nu har det snart gått två år sedan jag på allvar började överväga beslutet att säga upp mig från en fast tjänst för att satsa på livet som min egen chef. Sedan dess har flera vänner och bekanta som går i samma tankar hört av sig för att fråga om tips och råd. Många av mina tips är väldigt abstrakta, medan andra blir mer handfasta. Ett av de mer konkreta tipsen jag ger är att leta efter ett bra webbhotell för en eventuell hemsida. Onödigt teknikstrul kan göra livet surt! Tänk dock på att ett billigt webbhotell per automatik inte behöver vara det bästa. Det finns flera jämförelsesajter som kan hjälpa dig – en av dem är hittawebbhotellet.se (som förutom pris även kikar på kundsupport, stabilitet och prestanda).


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close