Close
Elva klassiker i en resebloggares bildarkiv

Elva klassiker i en resebloggares bildarkiv

Den klassiska selfien är väl i och för sig ett fenomen inte bara bland resebloggare (handen på hjärtat, har någon av er som läser det här inlägget inte tagit en selfie någon gång!?). Däremot finns det andra poser som är mer eller mindre vanliga hos resebloggare eller resenärer i största allmänhet.

Jag har sållat i mitt eget bildarkiv och inser att det finns elva klassiker på kamerarullen som ständigt återkommer under mina resor. Hm, det kanske börjar bli dags att uppdatera repertoaren!?

Elva klassiker i en resebloggares bildarkiv

#1. Spegelselfien

spegelselfie
Georgian House Hotel, London.

En spegelselfie funkar alltid, jag brukar knäppa av en bild framför toalettspegeln eller framför en spegel på hotellrummet. (Eller för all del på hotellrummets toalett.) Lagom opretentiöst, dessutom slipper jag skämmas när jag fotar mig själv utan en massa åskådare i närheten.

#2. En kaffe (helst med nagellack på kaffedrickaren för bästa effekt)

Att göra i Katalonien

Alltså, jag dricker ju inte ens kaffe, men en lyckad bild på en espresso eller cappuccino är ändå en guldgruva i bildarkivet. Här passade jag på att fota Jennifer/Forever Abroad, eller snarare hennes espresso, på vår bloggresa i Katalonien. Förstå att jag var extra lycklig när jag såg att hon hade matchat tröja med nagellack, bra där Jenn!

#3. Drink i solnedgången/framför brasan/vid takbaren

”Hörde jag skål?” För att spinna vidare på temat drycker ovan gör sig flytande drinkar av alla de slag onekligen väldigt bra på bild.

#4. Hotellfrukost

Pousada de Lisboa – Praca do Comércio

Jag letar fortfarande efter den ultimata hotellfrukostbilden. Än jag har inte lyckats knäppa den, trots att jag fotar mina hotellfrukostar cirka alltid. En dag händer det, jag återkommer!

#5. Passet

mitt pass har gått ut

Passet är en annan klassiker i en resebloggares bildarkiv, allra helst i ett format där jag fotar en närbild på min hand som håller pass + boardingkort i avgångshallen på flygplatsen. Ett litet stilleben med snäckor, pengar, visitkort och karta funkar också fint.

#6. Bakifrån aka ”Här-står-jag-och-ser-drömsk-ut”

att göra i skottland
Skotska höglandet, 2016.

Men jag veeeet, det finns ungefär femhundrasjuttioelva miljoner sådana här foton i olika utformningar… och ändå kan jag inte låta bli att gå i fällan och be min man eller någon annan att knäppa en bild när jag står och kikar ut på valfri naturvy.

#7. Jordglob/kartor

jordglob

Det finns egentligen ingen begränsning på hur många olika fotovarianter med kartor och jordglober jag kan ha i bildarkivet, det är ändå för få. En resebloggare utan kartor och jordglober i bildarkivet är som en operasångare utan röst.

#8. Solnedgångsfoton

Solnedgång över Koh Lanta, 2011.

Solnedgångar går alltid hem, var i världen du än befinner dig. Kan du dessutom klämma in dig själv i bilden på något vänster är det en extra bonus.

#9. Händerna mot himlen

Pula Arena, Kroatien.

Petra Marklunds låt Händerna mot himlen borde bli min temasång. ”Hej världen, här är jaaaag och jag äääälskar att reeeesaaaa!” Nackdelen med sådana här foton är att det lätt ser lite… töntigt ut.

#10. V-tecknet

Bryssel
Bryssel, Belgien.

Numera gör min dotter Julia V-tecknet på cirka nio av tio foton. Jag gissar att det, eh, kommer i direkt nedstigande led från Julias mamma. Jag borde sluta, men alltså, det känns som att de där fingrarna åker upp per automatik så snart någon plockar fram en kamera!?

#11. Metafoton (fota en annan persons foto)

bildarkiv
Clarion Hotel Arlanda, Lena/Ladies Abroad agerar handmodell.

Sådana här typer av foton gör sig väldigt bra i ett blogginlägg, det måste ni väl ändå hålla med om!?

Läs mer: Inlägget är inspirerat av den här videon som jag tidigare har skrivit om här på bloggen.


 Omslagsselfien är tagen framför Parque Edoardo VII i Lissabon. Oavsett om du är resebloggare eller inte, kan du dra några paralleller till ditt eget bildarkiv om du jämför med bilderna ovan? 

14 comments

 1. Tror att många av dessa är klassiska i resevärlden, åtminstone i min. Kanske blir ännu flera nu som jag kommit i gång att blogga också!

  1. Ja, men jag håller med dig (baserat på det jag ser på Instagram…) Kul med bloggen, lycka till!

 2. väldigt roligt inlägg. Känner helt klart igen mig!

  1. Tack, jag misstänkte att några resebloggare skulle känna igen sig… 🙂

 3. Wuhuu! Du prickar sjukt många rätt här. Många av dem är jag. Kanske inte så mkt frukost med älskar spegelselfies av alla se slag. Helst lite mer kreativa och så. Samt foto på andra foton. ❤️

  1. Mer kreativa spegelselfiens får jag öva på, tar ofta bara upp kameran, ler och klickar… haha!

 4. Kul inlägg! Men oj, jag börjar undra om jag ens är en riktig resebloggare? 😉 Jag har aldrig tagit selfie-i -spegeln, kaffebild, pass eller bakifrån ”här står jag och ser drömsk ut”. Däremot känner jag ju igen att man fastnar i vissa poser och tar samma typ av bilder om och om igen … Frukost, solnedgång, och allmänt så-happy-för- att-vara-på- det-här-stället känns ju igen 😉

  1. Det känns sunt att du inte känner igen dig i alla delar, då är du inte mainstream! 🙂

 5. Tack för länkning. Bra blogginlägg, även om jag inte känner igen så många av dessa ”klassiker”. Jag har exempelvis aldrig fotat mig i en spegel och de selfies jag tar visar jag inte upp i sociala medier. Dock gillar jag bilder med kartor/jordglobar, så det är väl min ”favoritklassiker” bland dina klassiker.

  1. Ja, tänker att de flesta i alla fall hittar en bild ovan där de känner igen sig…

 6. Haha, kul inlägg! Jo, såna här bilder ser man ju mycket av i sociala medier. De enda jag själv känner igen mig i är dock drink-, solnedgångs- och frukostbilder. 🙂

  1. Så inga drömska resebloggarbilder då, med ryggen vänd mot kameran…? Skönt att höra, haha! 🙂

 7. Hi, hi! Vilket roligt inlägg. Känner igen mig i några och vissa inte alls. 🙂
  PS. 2015 var det fler som dog pga selfies än hajattacker. Så de är inte helt ofarliga de där selfisarna. 😉

  1. Skulle vara kul att höra vilka du inte alls känner igen dig i! 🙂 Alltså, selfies… ändå sorgligt att folk verkligen DÖR som en följd av den perfekta bilden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close