Close
Podcast om resor, SJ-fokus och influencerparodi

Podcast om resor, SJ-fokus och influencerparodi

Jag är i full gång med att redigera bilder från resan till London och Brighton, men tänkte i vanlig ordning också flika in med en veckosammanfattning.

I dagens inlägg är det fokus på tågtrafik, men även en släng influencerparodi. Jag berättar också mer om kommande roligheter för vår podcast om resor i form av en livepodd på Caravan Stockholm.

RESFREDAG, 2 februari 2018: Podcast om resor, SJ-fokus och influencers

#1. Vår podcast om resor på Caravan Stockholm-mässan
podcast om resor
Foto: LinizTravel

Via min och Lisas podcast om resor fick vi under förra året möjlighet att göra ett gästspel på mässan Caravan Stockholm. När inspelningen närmade sig fick jag lämna återbud av privata skäl, Lisa fick istället förstärkning på scen av Peter från FreedomTravel. I år är det dags för en repris av livepodden, den här gången i min och Lisas originaluppställning. Vi kör den 15 februari kl 11:30-12:00 på Kistamässan, kom gärna förbi mässan och lyssna (och inspireras av alla utställare)! Mer information hittar ni här. Även våra bloggkollegor FreedomTravel kommer att vara på plats, både som utställare och föreläsare.

#2. Vinterresorna 2018

skidpjäxor

Enligt ett pressmeddelande från SJ planerar varannan svensk att att resa på semester i vinter och nästan 30 procent av dessa resenärer planerar resor inom Sveriges gränser. De största anledningarna till att resa? Först och främst skidor, därefter släkt och vänner. De mest populära skidorterna är Åre (29 procent), Sälen (27 procent) och Riksgränsen (12 procent). Läs mer här.

SJs Sifo-undersökning visar att tåg är vinterns överlägset mest populära kollektiva färdmedel inom Sverige. Främsta anledningen till att svenskarna väljer tåget i vinter är att det är bekvämt (49 procent), miljövänligt (42 procent) och enkelt (35 procent).

#3. Flygdebatten fortsätter

åka tåg med barn

Tåg blir uppenbarligen ett allt mer populärt färdmedel till skidorterna, både av bekvämlighets- och miljömässiga skäl. Samtidigt fortsätter flygdebatten för fullt. De senaste dagarna har debatten gått varm både bland mina vänner och i pressen. I veckan gick till exempel resebloggaren Evelina/EarthWanderess (som jag tidigare har intervjuat här på bloggen) ut med nyheten att hon ska sluta flyga. Samtidigt menar Centerpartiets Annie Lööf att vi kan flyga mer än vad vi gör idag, om vi stoppar biobränsle i tankarna. Svart eller vitt, rätt eller fel?

#4. Årets briljanta idé

Jag inser att det här veckosvepet börjar låta som en reklamannons för tågtrafiken, men faktum är att mycket av veckans resenyheter har handlat om just SJ. I veckan avgjordes tävlingen Fast Food Awards där SJ kammade hem kategorin Årets briljanta ide för sitt samarbete med krögarduon Kalf & Hansen. Det aktuella samarbetet har gått ut på att SJs resenärer har haft möjlighet att beställa hundra procent ekologisk mat ombord på tågen. Maten finns att köpa på SJs snabbtåg på linjerna från Stockholm till Göteborg, Malmö, Sundsvall, Oslo, Jönköping och Uddevalla. Hoppas att alla linjer snart får samma utbud! Läs mer här.

#5. Influencerparodi
att göra i rom annika
TYPISK resebloggarbild i Rom signerad mig själv. Så (o)originell.

En influencer i ordets rätta bemärkelser är en påverkare, det kan vara allt från en politiker till en bloggare. Ordet har idag mest kommit att förknippas med storfräsarna på sociala medier, där Isabella Löwengrip (fd Blondinbella) är en av Sveriges största. Vi resebloggare lever i vår egna lilla bubbla, men är mer eller mindre ”travel influencers” allihopa = påverkare inom resebranschen. I veckan har jag skrattat gott åt två specifika inlägg om just influencers. Dels ett blogginlägg om En crash course i influencing (bloggen Bloggbevakning är för övrigt min guilty pleasure), dels en video som Resedrömmen delade på sin blogg (poserna/bilderna i videon är väl i och för sig tillämpliga på resenärer i allmänhet, men influencers i synnerhet). Klicka vidare, ni kommer inte att bli besvikna!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.

9 comments

  1. Tack för omnämnandet och länk till min blogg! Videon är mycket bra och kreativ. Bloggbevakning läser jag också.

    1. Men ja, så snygg video! Haha, kul att höra att du också läsar BV. Vi lär inte vara de enda, det är ju en megastor blogg (hade nog inte riktigt fattat det innan).

  2. Haha! Vilket härligt inlägg med influencerparodierna! Skvätte nästan kaffe på skärmen och blev tvungen att influencer-posera så att jag inte pissade på mig!

    1. Hahaha, eller hur! SÅ bra!

  3. Haha influencerparodierna är ju så bra! Extra roligt eftersom jag känner så väl igen mig i mig själv ?

  4. Kul att ni kommer till mässan igen! Jag missar väl er tyvärr (har bara tagit semester på fredagen) men Peter är säkert där 🙂

    1. Vad synd att vi missar dig! Hade hoppats på att vi hade föreläsningarna ungefär samtidigt så att vi kunde lyssna på er också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close