Close
Vero, snökaos, schysta hotellinitativ och en ö för kvinnor

Vero, snökaos, schysta hotellinitativ och en ö för kvinnor

Jag sitter uppkrupen i en fåtölj på Nynäshamns bibliotek och är glad över att jag äntligen är frisk igen! Efter en vecka på sofflocket känns det som att jag har fått tillbaka livet.

Jag kan se en tydlig gemensam nämnare från veckans snackisar, den stavas S-N-Ö! I övrigt har mycket handlat om den nygamla appen Vero, som eventuellt skulle kunna bli en konkurrent till Instagram.

RESFREDAG: 2 mars 2018 om snökaos, schysta hotellinitativ och den nygamla appen Vero

#1. Snökaos i Europa

red alert Scotland

Jag vet inte hur många bilder jag har sett på en frostbiten Jon Snow i mitt FB-flöde under den här veckan, men många är det! Mina grannars julbelysning känns inte längre helt malplacerad och barnens pulkor får jobba hårt. Men snön ställer också till kaos på flera sätt, många flyg är inställda och min syster berättade att det för första gången någonsin har utfärdats en ”red weather alert ” i Skottland på grund av snöovädret. Mina andra systrar i Karlskrona berättade i sin tur att alla skolskjutsar ställdes in där nere idag. Jon Snow och resten av gänget i Game of Thrones hade rätt: Winter is coming (for sure!).

#2. Hotellgäster undanbeder städning till förmån för UNICEF

clarion arlanda

Hurra för initiativ inom genren samhällsansvar i resebranschen! Nu ger Nordic Choice Hotels i samarbete med UNICEF sina hotellgäster möjlighet att välja bort daglig städning av hotellrummet mot att hotellet i gengäld donerar pengar till UNICEF. Detta initiativ har dessutom bidragit till att hotellets vattenförbrukning har minskat. Läs mer här.

#3. Tävling på Att resa-podden

ovaer

Just nu har vi på Att resa-podden en pågående tävling där vi tävlar ut två nackkuddar från Ovaer. Dessutom erbjuder Ovaer alla poddens lyssnare 20 procents rabatt vid Ovaer-beställningar om ni anger rabattkoden ”attresapodden” (rabattkoden gäller till och med 31 mars 2018.) Läs mer om tävlingen och tävlingsregler på Att resa-poddens Intstagramkonto.

#4. Är Vero nya Instagram?

I veckan fullkomligt exploderade hypen kring det nya sociala sociala mediet Vero. Appen sägs vara en utmanare till Instagram och har i själva verket funnits sedan februari 2015. Jag blev så påverkad av att ”alla” i mina bloggkretsar signade upp sig så att jag skapade ett eget konto under ”Annika Myhre”. Nu avvaktar jag, delvis på grund av att det laggar så mycket, och ser om hypen lägger sig eller om det är värt att gå all in. Proffsteknikbloggaren Elin Häggberg/Teknifik har (som vanligt) skrivit en överskådlig och lättläst sammanfattning om Vero-fenomenet där ni hittar allt som kan vara värt att veta om den nygamla appen: Vero – vad är grejen med det hypade nya sociala mediet?

#5. Super She Island – semesterö för bara kvinnor

nya appen vero

Vad tror ni om en semesterö där män är förbjudna? Just nu byggs en resort för enbart kvinnor i den finska skärgården, ungefär en timme från Helsingfors. Grundaren Kristina Roth fick sin idé när hon var på semester i Kalifornien då hon märkte att kvinnorna betedde sig mindre avslappnat när en man kom i närheten. Mot den bakgrunden är inte en enda man välkommen på Super She Island. Läs mer om ön här och här. Personligen lockas jag inget vidare av konceptet om jag ska vara ärlig, jag lockas hundra gånger hellre av att hyra en egen ö i Ålands skärgård (som Jeanette, Katarina och Sofia gjorde i somras) då jag kan välja att åka med vänner som jag själv har handplockat.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar om att resa hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.

1 comment

  1. Haha super She islands?? ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close