Close
Sportlovet 2018 med glimtar av snö, sol och hav

Sportlovet 2018 med glimtar av snö, sol och hav

Både jag och Tobias planerade att jobba större delen av lovet, men ville ändå hitta luckor för att göra sportlovsaktiviteter tillsammans med barnen. Well, i slutändan spenderades sportlovet 2018 till större del i en sjukstuga här hemma – men några glimtar av snö, sol och hav fick vi ändå till!

I morse var det ett ganska segt gäng som steg upp till skola och förskola efter att ha vänt på dygnet ett tag. Jag tror knappast att de stora barnen kommer att minnas sportlovet 2018 som det roligaste någonsin (inte barnens mamma heller!), men några fina stunder har vi skrapat ihop. Barnens fritids har som vanligt erbjudit en hel uppsjö med spännande aktiviteter, allt från bowling till skridskor och korvgrillning. Vi fick också tips om att kommunen anordnade provspelning av badminton/tennis/pingis, så där hängde Tobias med Sebastian ett par dagar. Kameran har till största del legat nerpackad, men några gånger har den fått komma ut och rastas.

Sportlovet 2018 med glimtar av snö, sol och hav

sportlovet 2018

I lördags var Julia hos en kompis, vi andra passade på att utnyttja soltimmarna under en promenad på Strandvägen/Ringvägen…

sportlovet 2018

… en av de platser i Nynäshamn jag utan tvekan trivs allra bäst och där vi gärna hänger med hela familjen.

sportlovet 2018

Strandvägen byggdes i anslutning till OS-seglingarna år 1912 och är inbäddad av skog, klippor och en enormt vacker vy över havet. Åker ni någon gång till Nynäshamn måste ni stanna till och ta en promenad här!

sportlovet 2018

Här gick vi vår allra första barnvagnspromenad med en nyfödd liten Lillmyhran nedbäddad i vagnen och sedan dess har jag sett alla årstidsskiftningar komma och gå. Jag har hunnit rulla flera olika typer av barnvagnar längs havet genom åren…

sportlovet 2018

… igår var det premiärdags för en åktur med en Thule Urban Glide 2 som vi har fått möjlighet att testa genom ett pressutskick från Thule. Jag har tidigare hyllat vår begagnade Thule Chariot CX2 som vi fortfarande använder. Den nya varianten är smidigare (den fälls tex ihop genom ett enhandsgrepp) och ska fungera lika bra inne i stan som ute i löpspåret. Jag ser fram emot att stifta närmare bekantskap med den! Nelly har nyligen fyllt tre och ännu för liten för att fixa längre promenader, så vagnarna här hemma lär hänga med ett tag till.

sportlovet 2018

Den här årstiden gör mig förvirrad. När solen ligger på, temperaturen är behagligt kall och snön blänker vit kan jag bli lätt euforisk. Andra dagar, när solen inte behagar visa sig och den grå dimman liksom biter sig in i märg och ben, förstår jag inte varför jag bor i Sverige.

sportlovet 2018

Just den här vinterdagen hade dock alla ingredienser som krävdes för att hålla mig på gott humör, uthungrad på frisk luft som jag var efter en vecka inomhus.

sportlovet 2018

Har ni ännu inte besökt Nynäshamn kan det absolut vara läge nu, jag hade i så fall satsat på en spaweekend på Nynäs havsbad. Ett annat alternativ är såklart att plocka russinen från kakan genom att bara gå dit och käka hotellfrukost eller brunch, det gjorde vi senast efter jul.

sportlovet 2018

Att ha en treåring i familjen är ljuvligt, men det finns också dagar då hon gör mig heltokig…

sportlovet 2018

…å andra sidan är jag inte långsint, hon lyckas snabbt linda mig kring sitt lillfinger och jag går på det varje gång.

sportlovet 2018

Det finns perioder hon gärna leker själv, men de är inte särskilt många (eller långa). Hon är en sällskapsdam av högsta rang!

sportlovet 2018

Sebastian har en ängels tålamod med henne, jag fattar inte riktigt hur han orkar. Hon slåss, domderar, tjurar och bestämmer – och han låter henne hållas.

sportlovet 2018

Men i det stora hela är hon fantastisk, ingen kan säga något annat. Hon strösslar fina kommentarer om hur vackert hår förskolefröknarna har, om hur god maten är, om hur mysigt det är att sitta i soffan, om hur fina legobyggen storasyskonen gör och om hur mycket hon älskar mig och Tobias. Favoriterna idolmässigt just nu är Prinsessan Sofia, Vaiana och Frost…

sportlovet 2018

… det var med andra ord en given succé att avsluta sportlovet genom att låta sig förvandlas till snögubben Olof från Disneys storfilm.

Samtidigt som vi sätter punkt för sportlovet kan jag konstatera att det bara är fyra skolveckor kvar innan påsklovet (!), låt oss hoppas att vi får vara friska då. Planen är att vi ska försöka komma iväg på någon form av skidhelg, men en sväng ner till Karlskrona lockar ju också såklart. Vi får se när det närmar sig!


Utöver ett fåtal turer utomhus har sportlovet 2018 också handlat om pysselfabrik (om ni visste hur mycket pyssel det skapas här hemma om dagarna!), filmkväll med kompisar och pyjamasparty. Hur har er vecka sett ut?

4 comments

  1. Ser inte så tråkigt ut den soliga dagen ni fick njuta av ändå! Håller tummarna att ni frisknar till.

    1. Nej, vi fick en riktigt bra dag tillsammans. Nu är alla friska (PEPPAR, PEPPAR!)

  2. Vi har också tyvärr jobbat hela lovet! Man kan ju tyvärr inte vara ledig på alla lov fast man önskar. Mitt jobb gick till Thailand denna gången. Det var härligt. Vi hade lite utomhus aktiviteter på helgen å i måndags innan jag åkte till jobbet.

    Hoppas ni är friska nu.
    Vi har ju också fått vår beskärda del av diverse sjukdomar i vinter 🙁

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close