Close
Att resa med barn i Taiwan (bara glädje, inga bekymmer)

Att resa med barn i Taiwan (bara glädje, inga bekymmer)

När min dotter Nelly var ett par månader gammal ringde jag en kompis som fick barn i samma veva som jag. – ”Ska vi och småtjejerna åka till Taiwan? Jag behövde inte fråga två gånger. En bit in i april var det dags för våra bebisar att fira sina sexmånadersdagar i Taipei. Hur det gick? Jo tack, 10 poäng av 10 möjliga är väl ett ganska gott betyg. Att resa med barn i Taiwan rekommenderas.

Resan tog drygt ett dygn för mig och Nelly från det att vi öppnade ytterdörren i Nynäshamn utanför Stockholm fram tills att vi steg in i våra vänners lägenhet i Taipei. Den enda gången jag var riktigt nervös var när det verkade som att pendeltåget i Nynäsham skulle svika oss, igen. Är inte det märkligt? Jag påbörjar en resa till andra sidan jordklotet med en bebis i släptåg, och det jag är mest nervös över är den opålitliga pendeltågstrafiken i Stockholm. Att resa med barn i Taiwan kan varmt rekommenderas, jag har sällan blivit så väl mottagen som resenär som med en liten bebis i bärselen på Taipeis gator.
Taiwan

Att resa med barn i Taiwan

1. Promenadvänliga gator i Taipei

Många drar sig för att åka utomlands med en bebis. För mig är det tvärtom. En sexmånaders baby sitter (för det mesta) still i vagnen och klagar inte när mamman vill spendera dagarna med att till exempel gå i affärer. Eller, för all del, titta på höga torn. Nu var det i och för sig inte vilket torn som helst, Taipei 101 kunde fram till år 2010 nämligen stoltsera med titeln ”världens högsta torn”. Vi hade inga problem att ta oss runt i staden och fick ofta hjälp att ta oss fram, utan att vi behövde be om det.

tawian

2. Passar alla åldrar

Även om min sexmånaders bebis var ganska oberörd av både tempel, höga torn och Hello Kitty-bonzana hade däremot min femåriga dotter gått i taket av att hitta turistattraktioner som bygger på Hello Kittys omåttligt populära varumärke. I Taiwan finns Hello Kitty överallt och jag menar verkligen överallt. Till och med linbanan upp till bergen i Maokong och alla dess fantastiska tehus är brandad med Hello Kitty.

Taiwan

3. Vägen till taiwanesernas hjärta

Tycker ni att det är svårt att få kontakt med lokalbefolkningen när ni är ute som turister? Prova att ta med en bebis i sällskapet nästa gång ni åker på en resa, i vart fall till Taiwan. Vi kunde knappt gå någonstans utan att folk ville komma fram och titta på bebisarna. I princip alla, ung som gammal hade ett leende till övers för våra små. Många ville också bli förevigade på bild tillsammans med våra barn.

Taiwan

4. Bra amningsmöjligheter

För mig som fortfarande helammade under resan behövde jag inte tänka på att släpa med mig barnmat vilket i bland är fallet när jag reser med äldre barn. Amningsrum finns i princip i anslutning till alla offentliga toaletter. -”Ofräscha offentliga toaletter!” tänker kanske ni? Inte alls. De offentliga toaletterna i Taipei var fräschare än mitt badrum hemma i Sverige.

att resa med barn i taiwan


Samtliga foton: Pernilla Förnes. Fler inlägg från resan (och hur det är att resa med barn i Taiwan) hittar ni här

13 comments

 1. Ooo, jag blev lite sugen på Taiwan tills den där Kitty kom in i bilden. Avskyr få varumärken som jag gör just det…

  1. Haha, där ser man! Det är dock svårt att komma undan Kitty i Asien generellt skulle jag säga, och i Taiwan är det näst intill omöjligt… 🙂

 2. Tyckte också att det var smidigare att resa med bebisar än när de började äta vanlig mat, sova middag mindre och GÅ 🙂 Vem vill sitta i en vagn när man kan gå runt bland stup, livlig trafik och stekande sol?
  Hälsningar Linnea i Bayern

  1. Eller hur Linnea!? Man ska vara glad så länge de sitter nöjd i vagnen, sen blir det inte en lugn sekund! 🙂

 3. Ungefär som LA-resan förra året. Minus ammande och LA-bornas hjärta. Varför? Jag åkte helt själv. 😉 Men i övrigt stämde det ganska bra, framförallt det där med obefintlig feedback och att en själv bestämmer vad som ska hinnas med och inte. 😉

  1. Härligt Daniel, men är du säker på att du inte vann LA-bornas hjärta!? 🙂 Ja, det är skönt att bestämma takten själv. På just den här resan hade jag också sällskap av en kompis och hennes bebis, men eftersom vi var så synkade funkade det jättebra att resa ihop. Vi reste till Moskva tillsammans för ett par år sedan, och ”klickade” redan där som resekamrater.

 4. Haha härligt inlägg! Den dagen jag får en bebis ska jag definitivt läsa det här inlägget igen.

  1. Tack Sofia! Ja, jag får påminna dig. 🙂 Dina framtida barn lär väl också drabbas av ressjukan, den verkar ytterst smittsam…

 5. Vad underbart att läsa! När jag skaffar barn (om jag gör det) så vill jag göra precis som du. Blir glad över att man vågar och kan resa även med små barn. Det ger mig lite hopp! HAHA.. har nämligen alltid varit liv rädd för att skaffa barn.

  1. Tack Fantasydining! När jag blev gravid med mitt första barn fick jag höra ”Vänta du, nu när du får barn kommer du minsann upptäcka att det inte blir så många resor.” Say what? Varför? Jag har nog aldrig haft så många resor på gång som nu. Allt sitter i inställningen. Går du in med en inställning att barn är jobbiga att ha med sig på resor så blir de förmodligen det. Sen beror det så klart på vilken sorts personlighet dina barn får. Jag kan skratta mig lycklig över att alla mina tre barn verkar gilla att resa lika mycket som jag, hoppas att det håller i sig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close