Close
Om att inspirera och att inspireras

Om att inspirera och att inspireras

Min poddkollega och vän Lisa har precis landat i Sverige efter att ha spenderat några dagar i Bergen, Norge, tillsammans med sin bebis. När jag ser bilderna och läser rapporterna från Lisas resa kan jag bara konstatera faktum. Jag. Måste. Dit.

I Lisas senaste blogginlägg från resan frågar hon sina läsare om de har blivit mer sugna på Bergen och Norge efter hennes rapporter från bloggen. För mig var svaret lika enkelt som självklart: ABSOLUT!

norge

Att inspireras…

Jag har tidigare skrivit i bloggen om hur jag inspireras av andra resebloggare, och det här är ett ämne som jag kan återkomma till hur många gånger som helst. Den senaste tiden har jag bland annat funderat på att prova Vietnam och Hongkong efter uppdateringar från Towes lyckade familjeresa. Jag blir också nyfiken på att lära mig mer om Ukraina efter Danielas rapporter från resan dit tillsammans med Svenska Lantchips och SOS Barnbyar. Jag fascineras även av Sannas berättelser från Ecuador, Lindas reflektioner från Kuba och ja… Ni förstår att jag har att göra!

bergen

För mig kan det räcka med en känsla på ett foto för att jag ska bli nyfiken på resmålet i fråga.

norge_fjord

Det som lockar från Lisas resa är de vidsträckta vyerna, den storslagna naturen och inte minst lugnet. Efter tre månader i Asien drömmer jag mig bort till krispig luft och blankt fjordvatten.

att inspireras av andra

Bilderna med en nöjd halvårsgammal bebis på höften ute i världen får mig onekligen att tänka på min egen resa till Taiwan med Nelly för ganska exakt ett år sedan. Precis som lilla Meja på bilden var min Nelly ett fantastiskt resesällskap på alla sätt och vis. Jag (och Lisa) har sagt det tidigare och kommer att säga det igen: att resa med barn är en höjdare!

ubåt_i_norge

… och att inspirera!

Ibland får jag för övrigt nypa mig själv i armen över alla fina kommentarer och feedback som kommer från både bloggläsare och poddlyssnare. Här är några inlägg som har gjort mig stolt och glad under den senaste tiden:

 • Bloggerskan Anna Totti skriver att hon bestämde sig för att åka på Thaimout efter att ha lyssnat på vårt poddavsnitt som handlar just om Thailand och min familjs thaimout.
 • PT by Emma öser beröm över vår podcast och berättar att hon lyssnade på alla tio avsnitt under en och samma helg!
 • På sajten ”Bra Podcast” ligger Att resa-podden med under kategorin Samhälle och Kultur – i gott sällskap av bland annat Alex Schulman.

Hurra och tack för fina ord, beröm värmer extra gott i den svenska aprilkylan! (Och tack för lånet av alla fantastiska bilder Lisa.)

13 comments

 1. Tack för länk-kärlek Annika. Sug åt dig av all beröm du får, den är du väl värd och jag är glad över att du delar med dig av den. Finns ingen anledning att vi ska hålla oss tillbaka när vi gör grymma grejer eller är uppskattade.

  1. Nej, ibland får faktiskt Jante stå tillbaka! 🙂

 2. Men jaaa! ? ”Tvingade” min man att lyssna på Thaimout avsnittet när vi bilade från Skåne så har lyssnat två gånger nu och längtar till vår thaimout!
  Just nu letar vi dock sista minuten flygstolar till Turkiet nästa vecka för att få lite sol och break från vardagen.

  1. Åh, Turkiet låter inte heller fel…

   1. Jag kanske ska börja skriva mer som en resebloggare? ? Avsallar åker vi till. By mellan Antalya och Alanya där turister och inhemska bor om vartannat. ?

    1. Avsallar har jag inte hört talas om – ser fram emot att läsa dina resebloggsrapporter därifrån! 🙂

 3. Åh tack för att jag får vara med på din fina lista. Och jag måste erkänna, Thailand
  var vår första långresa för femton år sedan, och har inte varit sugen på att åka
  tillbaka. Men efter både din och Malins [Ladda Om] Thaimout har jag blivit sugen
  på att också göra en Thaimout 🙂

  1. Alla har olika preferenser, alla gillar verkligen inte Thailand. (Min syster som hälsade på menade t.ex. att hon hade blivit uttråkad efter ett par veckor…)

 4. Åh vilka fina bilder! <3
  Haha skämt åsido – kul att jag kan inspirera dig – liksom du mig. Gånger 1000.

  Ser fram emot att prata mer imorgon – poddpeppen har aldrig varit större (och då vet man ju att den alltid är HÖG!). Kram! (23.47, bussen anländer snart hemma – tjoho och förresten så sover meja i bärselen i detta nu och arr resa med bebis alltså – det BÄSTA!)

 5. Åhh, Norge ser så härligt ut. Vill verkligen dit och vandra längs fjordarna.

  1. Eller hur Emmi, det ligger verkligen högt upp på min önskelista nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close