Close
Att komma hem från en resa och åka på en annan

Att komma hem från en resa och åka på en annan

I dag släppte jag och Lisa ett nytt avsnitt av Att resa-podden: ”Att resa när man nyss har landat”. I avsnittet pratar vi om hur jag upplever det att komma hem till vardagen efter tre bekymmersfria månader i Thailand – och Lisa berättar om hur hon efter en vecka i Dubai packade om väskorna för att åka iväg på en drömresa till Norge.

Jag och familjen har nu hunnit vara hemma i Sverige i drygt 1,5 vecka. Det första som hände var att vår yngsta dotter Nelly åkte på en rejäl förkylning med tillhörande krupp. Vår mellandotter började genast bråka om trånga överdragsbyxor och kliande mössor, jag stod uppgivet och blängde på fiskpinnarna i Willys frysdiskar, min man återgick till långa arbetsdagar – och PANG så var vi tillbaka i våra svenska vardagsrutiner. Jag brukar i vanliga fall försöka njuta av ljusglimtarna i vardagen, men helt ärligt var det tufft att komma hem. Vi har helt enkelt haft det för bra i Thailand:

krabi_cave

smoothie_thailandNelly_koh_lanta

att komma hem

sunset_kohlanta

Lisas tongångar är dock betydligt mer positiva då hon berättar mer om sina ljuvliga dagar bland Bergens fjordlandskap och att hon nu planerar för ytterligare en resa till London och Cornwall inom kort. Vi pratar också om planer för kommande semestrar – både inför sommar och vinter.

Men ser jag då inga fördelar med att komma hem? Jo, visst gör jag det. Om en vecka sätter jag mig på flyget ner till Karlskrona för att hälsa på mina föräldrar och mina syskon som jag har saknat jättemycket. Dessutom är våra barn väldigt lyckliga över att vara hemma hos sina vänner igen, och deras strålande ansikten är motivation nog att glädjas över att landa i vår svenska vardag.

Så här lyssnar du:

 •  iTunes (observera att du måste prenumerera för att få upp nytt avsnitt pga en bugg hos iTunes.)
 • Att resa-poddens hemsida
 • valfri podcast-app i din smartphone

Fortsätt gärna ställa frågor till oss! Det kan ni göra via kommentarer här på Resfredag, på Att resa-poddens hemsida eller via mail: hej @ attresapodden.se.

7 comments

 1. Ja den där känslan när man dimper ned i vardagen och det känns som att man aldrig lämnat den. Det var nog bävan inför den känslan som fick oss att impulsköpa huset i Portugal på vår senaste semester. Nu längtar vi varken bort eller hem.

  1. Åh, om vi hade kunnat hade vi nog köpt ett hus i Portugal på studs, haha!

 2. Nu blire lite mer vardag för oss oxå!!! Kul m höstlovsresa! Kramar

  1. Vardag är helt okej, så länge man får bryta av med en och annan resa…. 🙂

 3. Intressanta tankar! Jag måste absolut lyssna på detta avsnitt.
  Har också bloggat på temat själv. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close