Close
A Show Larger Than Life på Hamburger Börs

A Show Larger Than Life på Hamburger Börs

I torsdags hade ”A Show Larger Than Life” premiär på Hamburger Börs. Det blir en kväll där nostalgin flödar! Vi får uppleva skönsång, stämsång, smäktande powerballader, allehanda hits och koordinerade danssteg. Addera en jublande publik, hejarop och busvisslingar så har ni receptet på en lyckad premiärkväll.

Jag måste erkänna att jag initialt var lite skeptisk inför den aktuella föreställningen. Kan en sådan här typ av show verkligen landa bra, eller riskerar det att bli lite ”buskis” över det hela? Kommer gänget på scenen att vara män som vill vara pojkar eller pojkar som vill vara män? Det är ingen lätt uppgift att försöka tillgodose kraven från nitiska boyband-fans och annat löst folk. Men vet ni? Det är bra. Mer än bra! Jag slungas tillbaka till ungdomen, till den glada MTV-eran och till de eviga diskussionerna med kompisar om vem som egentligen är den äkta stjärnan i boyband x, y och z. De dystra rapporterna om världen utanför bleknar i takt med att både artister och publik dansar, showar och sjunger med tills vi blir alldeles hesa. Längtar du efter ett glädjepiller med positiva vibbar och energi pumpandes i varenda cell av kroppen bör du boka biljetter på studs! Här är min recension.

A Show Larger Than Life på Hamburger Börs: en recension

a show larger than life hamburger börs

För många stockholmare är Hamburger Börs lika helig för dem som grannbyggnaden Jakobskyrkan är för sina besökare. ”Börsen” har under många år varit en given klassiker i Stockholms nöjesliv och Roine Söderlundh, regissören för den aktuella showen, menar själv att Börsen kan liknas vid Sveriges svar på Las Vegas.

a show larger than life hamburger börs

När vi har satt oss till rätta framför scenen och strålkastarna tänds börjar en 90 minuters lång musikresa längs minnenas kavalkad med tillhörande koreografi och lyckorus. Uppmaningen ”Everybody rock your body” behöver inte sjungas två gånger – vi är med från första tonen. På scenen står charmknutten Boris René Lumbana och glänser ikapp med sin silverjacka. Vid hans sida står skönsjungande Greg Curtis, entertainern David Lindgren och de båda proffsdansarna Kenny Krantz (som även har gjort koreografin till showen) samt Marco Wihlborg.

a show larger than life hamburger börs

Energin sprudlar från alla håll och kanter, men jag får ändå känslan av att David Lindgren älskar scenen mest av alla. Han berättar med vördnad att väggarna hemma i pojkrummet var tapetserade med affischer på olika boybands och att hela grejen med att stå här på Hamburger Börs och sjunga pojkbandslåtar är en sanndröm. Bakom ”The Big Five” tronar resten av ensemblen och därmed kvällens musiker…

a show larger than life hamburger börs

… vilka får mer eller mindre framträdande roller under kvällen. Affischnamnen och EM(D)-charmörerna Erik Segerstedt och Mattias Andréasson står allt som oftast i bakgrunden med sina respektive instrument.

a show larger than life hamburger börs

Erik får förvisso sin beskärda del av strålglans bakom flygeln, men jag kan tycka att Mattias ljuva stämma borde få ännu mer plats i föreställningen. Detta blir alldeles uppenbart under det bejublade numret Back for Good / Take That. I ensemblen finns även den proffsiga kapellmästaren Kristian Kraftling (vilket hästjobb att hålla ihop hela artistgänget!), trummisen Kalle Persson (vars solo är en av kvällens många höjdpunkter) samt Mathilda Fritzell som har en allt-i-allo-roll på gitarr, fiol och sång. Visst dras blickarna mot de showande killarna/pojkarna/grabbarna/männen…

… men en av de mest utmärkande artisterna under kvällen är just Mathilda. Hon förgyller föreställningen med både karisma, talang, coolhet och stjärnglans i största allmänhet.

a show larger than life hamburger börs

Vi blir snabbt varse om att begreppet ”boyband” rymmer så mycket mer än namn som Backstreet Boys, NSync och NKOTB. En av de mest otippade favoriterna under kvällen blir Get ready av The Temptations, det amerikanska stjärnbandet som slog igenom under sjuttiotalet. Under det här numret njuter vi till fullo av skönt gung på scen av en stilig kvintett iförda röda sammetskavajer. Ju längre kvällen lider, ju mer inser jag att AI inte har någon chans mot liveframträdanden av den här kalibern. Det händer verkligen något magiskt i mötet mellan artister och publik.

a show larger than life hamburger börs

När showen närmar sig sitt slut undrar vi nog alla hur tempot ska kunna dras upp ytterligare, men vi behöver inte oroa oss. Det blir glitter, glamour och grand finale – när Bye Bye Bye / *NSYNC börjar spelas finns ingen chans att publiken sitter kvar i sina stolar.

a show larger than life hamburger börs

Tack alla inblandade för 1,5 timmar fyllda av musikglädje och dans! Det här ÄR larger than life.

 • Roligaste inslaget: Den bejublade mellanakten i videoformat när grabbarna byter om bakom scen. Jag säger inte mer än så.
 • Bästa wow-effekten (och flest applåder?): Marco Wihlborgs otroliga dansframträdande till Boris René Lumbanas version av The Call / The Backstreet Boys, allt ackompanjerat av Mathilda Fritzell på fiol. Wow!
 • Skönaste gunget: Get ready / The Temptations.
 • Mest nostalgi och flest ”sjunga med”: Back for Good / Take That.
 • Publikens jubel: När Greg Curtis briljerar med toner av Jackson Five.
 • Snyggaste sceneffekterna: The Flood / David Lindgren.
 • Låt som kunde ha valts bort: Jag minns inte längre vad den heter, vilket kanske säger allt? Låten (eller låtarna?) spelas mot slutet när gänget är iklädda någon slags disco-outfits med neonsolglasögon. Kanske hade det här segmentet av showen passat bättre på typ en Alcazar-konsert.

Bra att veta om A Show Larger Than Life på Hamburger Börs:

a show larger than life hamburger börs
a show larger than life hamburger börs
 • För vem passar A Show Larger Than Life? Jag gissar att vi är flera som tycker att showen är ”skräddarsydd” till oss. Å andra sidan räcker det med att du någon gång eventuellt har nynnat med i någon ynka ton signerad ett boyband för att uppskatta kvällen.
 • När spelas A Show Larger Than Life? Föreställningen spelas på Hamburger Börs under hösten fram till början av december, närmare bestämt mellan 21 september och 2 december 2023.
 • Vad kostar biljetterna till A Show Larger Than Life? Det erbjuds flera olika typer av biljetter beroende på om du vill äta eller ”bara” uppleva showen. Här kan du välja allt från trerättersmeny + parkettbiljett framför scen till stående dansplatser. Biljetterna kostar från 595 kronor och uppåt.
 • Var köper jag biljetter? Biljetter säljs på Hamburger Börs hemsida, men även på våra vanliga bokningssajter som exempelvis Showtic.

Jag fick möjlighet att se A Show Larger Than Life via en pressinbjudan. Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips.

6 comments

 1. Alltså, det går ju inte annat än att ryckas med av denna rapport! Jag vill genast åka upp till Stockholm och uppleva detta på plats. Tack!

  1. Skulle ha varit kul att ta med dig, du hade kunnat varenda textrad (tror jag!??).

 2. Samma här, bokat i november ! Läst fler recensioner som varit lika lyriska

  1. Då har du/ni något kul att se fram emot!

 3. Det där är nog en show som till och med jag skulle uppskatta!

  1. Jo, men det tror faktiskt jag också. Du kanske rent av ska upp på scen och joina grabbarna??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close